Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
nieuwe bladzijde

Een nieuwe bladzijde

Een nieuwe bladzijde

Ik word stil gezet wat ik anders in mijn leven wil. De dag is als een vel papier waar ik op kan schrijven. Neutraal; het mag en kan van alles zijn. Ik heb mijn daginvulling, mijn dagindeling verandert. Eerst een paar pijlers; dit wil ik zeker in mijn leven. Nu is het de kunst om datgene wat mag ontstaan de ruimte te geven, voordat ik alles al weer ingevuld heb.

Veranderen kost tijd, maar het vraagt ook om een richting te kiezen. Keuzes te maken wat ik, maar ook jij in je leven wil. En dan je leven zodanig inrichten dat je ook toekomt aan de zaken die je in je leven wil laten ontstaan. Zo simpel als ik het nu beschrijf is het ook.

We denken dat we vast zitten aan de beslissingen die we genomen hebben. Weet dat je steeds opnieuw weer keuzes kunt maken. Elke periode in mijn leven staat voor de keuze en beslissing die ik daarin maakte. Er is een rode lijn in te ontdekken. Die zie je vaak achteraf. Vooraf lijkt het alsof je alles nieuw is.

Voor de een is de vrijheid om n nieuwe invulling te kiezen beangstigend, voor de ander uitnodigend. Zie wat het voor jou is. Vaak zijn een aantal zaken die je graag in je leven behoud en plaats geeft. Maar het kan ook zijn dat je volledig opnieuw start. Maar onthoud, je neemt jezelf altijd mee.

Uiteindelijk is het van belang dat je in het oog houd wat echt door je heen wil stromen. Dat je aangaat en toestaat dat dit in je leven mag ontstaan.

Jij geeft zelf toestemming, je laat toe en uiteindelijk ben jij het die persoonlijke je leven invulling geeft. Soms is het een ontdekking, een optelsom van een heleboel kleine beslissingen, soms is het een grote stap. Hoe het ook gaat, maak ruimte en leef!

Zeven tips bij Een nieuwe bladzijde

1. Waar wordt je blij van? Jouw blijdschap en vervulling heeft te maken met datgene wat jij te doen hebt.

2. Vul je leven steeds meer in met de verlangens die door je heen stromen.

3. Accepteer dat de energie wisselt in jou; soms is zij sterker aanwezig, soms minder. Net zoals eb en vloed heeft je een energie een ritme.

4. Hecht je niet aan de uitkomst, wat het op moet leveren of aan jou ideeën hoe het eruit moet zien. Deze overtuigingen werken blokkerend om je vermogen om te genieten en te stromen.

5. Sta dagelijks open voor de wonderen en inzichten die tot je komen. Hierdoor wordt jij geleid.

6. Sta in liefde naar jezelf en naar je leven. Heel concreet betekent dat, dat jij zelf het beste mag gunnen.

7. Wees dankbaar voor alles wat je ontvangt en aangaat; je zult ontdekken dat het leven voor je zorgt als jij meegaat met de stroom die het leven voor jou in petto heeft.

Heb je vragen of wil je met me spreken, neem dan contact op. Voor het gratis ebook klik dan hier.

Reageer

Via Sophia