Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
een nieuwe deur

Een nieuwe deur

Wat vraagt het leven van je?

Wat is voor jou de bedoeling?

Als je achterom kijkt zie je dat er een weg is, de weg die jij tot dusver bewandeld.

Kijk naar je leven, wat speelt er?

Ook al weet je niet hoe verder, je bent onderweg, elke dag neem je nieuwe beslissingen.

 

Vandaag sta ik voor nieuwe deur.

Ik weet niet wat het me gaat brengen. Het voelt alsof opnieuw iets achter me gaat laten, een nieuwe deur doorga. En ik weet niet waar ik aan begin. Wil ik dit wel?

Achteraf zal ik pas kunnen zeggen of dit de juiste keuze was. Achteraf kan ik zeggen of hier goed aan doe. Nu kan ik alleen maar afgaan op de informatie, het gevoel, de tekens die ik nu krijg.

Afgelopen jaar heb ik al vele beslissingen genomen, zij vormde een spoor wat me tot hier gebracht heeft.

 

Wanneer weet je of je de juiste keuze maakt?

Ik heb afgelopen jaar verregaande beslissingen genomen. Op dat moment zeker wetend: ´Dit is wat ik moet doen.´ Een weten dat in mij is. Mijn hart dat mij leidde.

Maar als ik er over na ging denken, vond ik het onbegrijpelijk. Zoals ik nu nadenk, en het niet weet.

Niet voor het eerst lig ik wakker, zonder slaap. Het geeft me de tijd en de rust om te voelen. Los te laten wat nog vast zit. Ik voel de energie stromen, ik ben geen piekeraar, maar mijn hoofd wil het toch graag op een rijtje hebben. Daarmee zijn er twee stromen; mijn hoofd weet dat het mijn hart mag volgen. En is een andere stroom, de drive; er is meer. Ook al brengt de afspraak die ik vandaag heb niet wat ik zoek, het zal me verder helpen: het proces loopt.

 

Zeven inzichten bij Een nieuwe deur:

1.

Het leven is een reis, een onderzoek, steeds krijg je een stukje, steeds voeg je iets toe aan je reis en je onderzoek. Je geeft je leven daardoor steeds meer vorm..

2.

Voor je kan het mistig zijn, dat betekent dat je stapvoets mag gaan. Maar je hoeft er niet voor te schrikken, ze zal verdwijnen als jij naderbij komt.

3.

Elke ontwikkeling is een nieuwe ontdekking, een nieuw avontuur. Je weet niet wat je gaat beleven, maar je zult wat beleven. Verwacht het positieve

4.

Je kunt niet stil staan, niet blijven waar je staat. Het leven nodigt je uit om verder te gaan. Ga de weg, wat het ook van je vraagt. Wat ben je bereid te geven? Geef jezelf, je zult nog meer ontvangen.

5.

Een kat heeft negen levens. Ik vraag me af hoeveel levens een mens heeft in dit leven. Ik heb het gevoel dat ik al zoveel levens in dit leven ervaren heb. De periode van kleine kinderen is achter me. De periode van ´stabiliteit´ is achter me. Is het niet altijd een periode van avontuur wat ik voor me heb en een periode van stabiliteit wat ik achter me heb? Het verleden kan ik namelijk niet veranderen, maar de toekomst heeft alles in petto.

6.

In je leven is er vaak sprake van een natuurlijke ontwikkeling. Elke keer kleine beslissingen die samen een geheel vormen. Wees niet bang voor de kleine en de grote beslissingen, fouten maken mag. Je zult het merken als het niet juist is, maak dan asnog een betere beslissing.

7.

De deur waar je voor sta, bevat de belofte van vervulling. Het is een nieuwe fase in je leven. Een nieuwe ontwikkeling van het punt waar je nu in staat. Er is geen goed of fout. Er is alleen maar leven. Vervul die belofte.

 

Heb je een vraag of wil je contact? Neem hier contact op

Reageer

  • Maarten van Rootselaar
  • 23/01/2020
  Beantwoorden

  Mooi. Dank je Sophie 🙂

   • sophie
   • 23/01/2020
   Beantwoorden

   Fijn voor de herkenning Maarten

Via Sophia