Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Een zegen en een vloek

Een zegen en een vloek

Om iets met hart en ziel te doen moet je in je lichaam zijn. Om een topprestatie te leveren moet je in je lichaam zijn. Heel veel dingen doen we op de automatische piloot. Dan zijn we met iets anders bezig en ondertussen rijden we auto, zetten we de wasmachine aan, lopen we door het bos maar we zijn er niet bij.

De fantastische hulpmiddelen

De fantastische hulpmiddelen die we hebben, auto, wasmachine, andere apparaten; het maakt mogelijk dat we zonder nadenken iets doen, er niet mee bezig hoeven te zijn. Het geschenk van de vooruitgang; we kunnen niet meer zonder. Kun jij je een leven voorstellen zonder computers? Er is zoveel computergestuurd, we denken er niet over na. We kunnen onze aandacht aan iets anders besteden. De opkomst van artificial intelligence, (A.I) zal nog veel meer veranderen. We kunnen nog veel meer overlaten aan A.I. Het zal een zegen en een vloek zijn. We hoeven steeds minder zelf te onderzoeken, te reproduceren, op te maken en te verfijnen, A.I kan het zoveel beter. Nu staat het nog in de kinderschoenen. Maar de ontwikkeling zal snel gaan en groot zijn.

Naast de enorme voordelen die A.I. met zich meebrengt, brengt het ook nadelen mee. Behalve banenverlies is nu nog niet te overzien wat de consequenties zijn van A.I. Het grote nadeel wat ik zie is het volgende: Ben je bewust? Ben jij het die je leven leeft?

Als je een stuk geïnspireerde tekst schrijft komt het uit jou, met al zijn bochten en denkkronkels. In ons mens zijn, kunnen deze bochten en denkkronkels zoveel aanzetten. Het zet je aan tot verder inzicht, tot verder onderzoek, tot dieper bewust worden van de materie. Je gaat leven en belichamen wat er nu door je heen komt, waar je nu mee bezig bent. Het is een onderdeel van je ontwikkeling en je zijn. Je leeft en beleeft het geheel.

Het gevaar van A.I.

Het gevaar van A.I. is dat we op het vlak van denken en bewustwording gaan vervlakken en afvlakken. Ons focus kan nog meer verdeeld worden wat kan lijden tot een vluchtige bewustzijn, nog minder aanwezig zijn in ons lichaam. Deze tendens was al langer aanwezig door alle gemakken van de moderne tijd. Alleen nu kan het een vlucht nemen, waar heel veel mensen zich in verliezen.

Moet je dan niet mee gaan met de gemakken van A.I? Dat zeg ik niet, maar wees je bewust van de andere kant. Zorg dat er levensgebieden zijn waar A.I. niet je leven gaat beheersen. Blijf zelf denken! Verdiep je in je eigen bewustzijn en de onontgonnen onbewuste gebieden van jezelf. Daar kan geen A.I. tegen op. Je innerlijke proces maakt je tot een ontwikkelend levend wezen. Zodra je zelf niet meer denkt en nadenkt geef jij je leven uit handen.

Op het vlak van zelfonderzoek en zelf nadenken heb ik een spel ontwikkelt op basis van het oude spel Snakes en Ladders. Het is gericht op zelfonderzoek en zelfontdekking. Op een speelse wijze wordt je een weg geboden om je eigen diepte te onderzoeken, je eigen wijsheid te ontdekken en je ervaringen in een ander daglicht te zetten. Jouw leven, jouw ervaringen zijn uniek en zijn bedoeld in jouw unieke levens pad. In de versie die ik heb gemaakt van Snakes en Ladders gooi je met de dobbelstenen. Ook daar ga je door het dagelijkse leven naar hogere sferen. In dat spel kan je omhoog en omlaag gaan afhankelijk op welk vlak je komt. Zoals het dagelijkse leven kan het je ook heen en weer schudden. Tot eind september kan je voor 11 euro deelnemen.

Ik hoop dat ik via mijn onderzoek een bijdrage mag leveren aan jouw ontwikkeling. Uiteindelijk heeft ieder zijn eigen pad te gaan en zijn eigen rol te vervullen.

Een zegen en een vloek, zeven overwegingen

1. Aanwezig zijn in je leven is ons drukke leven nu al een kunst, we worden geleefd door de waan van de dag. Zoek naar momenten en mogelijkheden om daar even uit te stappen. Yoga, sport en meditatie maar vooral de natuur kan je helpen.

2. Hoe sneller het leven gaat hoe minder je voelt. Door te vertragen, door je bewust met iets bezig te houden waar jij je volle aandacht aan kan geven kan je voelen en waarnemen wie je bent en wat er in je speelt.

3. De mens is een denkend en voelend wezen. Hoeveel van wat je denkt en voelt pik je op vanuit je omgeving? Wat is werkelijk van jou en wat is niet van jou?

4. Toewijding en doorzettingsvermogen heb je nodig om het leven in alle opzichten ten volle te leven. Met al zijn schommelingen en uitdagingen wordt je uitgedaagd, moet je aanwezig zijn. Ben je daartoe bereid?

5. Je innerlijke stem, je intuïtie, het is een heel stil gefluister. Je moet opmerkzaam zijn voor datgene wat er in je leeft. Haast en lawaai kan het gemakkelijk overschreeuwen. Het verstoort je bewustzijnsontwikkeling.

6. Het leven ten volle leven vraagt van je een bereidheid om je eigen weg te gaan. Niet wat je hoort op de radio, televisie of op welk medium dan ook. Maar je innerlijke zoektocht naar datgene wat voor jou klopt.

7. Bewust leven lijkt een eenzame weg, niets is minder waar. Je krijgt altijd de hulp vanuit de Bron. Als jij open staat voor deze hulp, is er geen toeval, ontvang je op het juiste moment, op de juiste tijd en de juiste plaats de juiste hulp. Daarvoor hoef jij alleen maar vanuit je hele zijn voor open te staan.

Voor het gratis ebook klik hier. Wil je met me afspreken of een duiding van je geboortehoroscoop klik hier.

Reageer

Via Sophia