Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
Eenzaamheid en opwekkingskracht

Eenzaamheid en opwekkingskracht

Eenzaamheid en de opstandingskracht

En daar sta je dan. Alleen zonder je naasten is Pasen voorbij gegaan. Mijn dochter zou het weekend bij mij geweest zijn, dat is niet doorgegaan. Voor vele mensen geldt hetzelfde. In deze tijd worden we wat meer met onszelf geconfronteerd; onze eigen gevoel, onze eigen eenzaamheid, onze eigen twijfel.

Toch had ik vannacht als maat de Eiffeltoren naast me staan. Als maat vergeleken met …. ja dat kan niet in woorden vatten. Het gevoel wat overbleef was, dat ik mag vertrouwen. Hoe groot die Eiffeltoren in mijn ogen ook lijkt, hij is klein in vergelijking met…

Eenzaamheid en de nieuwe energie

Met Pasen hebben we nieuwe energie, nieuwe inzichten ontvangen. Inzichten vanuit de opstandingskracht, vanuit de scheppingskracht, inzicht wat leidt tot ons ontwaken. Ook al voel je je nu klein, eenzaam; dit is iets wat in ons was en is, waar we nu mee geconfronteerd worden.

We mogen verder gaan, ondanks of misschien juist wel, dankzij datgene wat er in ons leeft. Het Eenzaamheid kan niet van buiten opgevuld worden, het alleen zijn brengt ons bij een diepere laag in ons. Ook al voelt dit niet fijn, ook al geloof je dat dit niet de bedoeling is, juist nu kan er iets in jouw aangeraakt worden. Let op wat je voelt, ga het niet uit de weg.

Het is tijd om de verbinding aan te gaan met datgene wat je voelt. Dat leeft al zo lang in je. Je kunt het niet meer naar buiten projecteren, je kunt niet meer doen alsof het er niet is.

De opstandingskracht biedt je van alles aan. Je wordt wakker geschud, dit kan alleen door oude pijn onder ogen te zien, te zien waar je tot nu toe voor bent weggelopen. Voel wat er in je leeft. Open je hart en onthecht je van van je normale bezigheden, onthecht je van je normale afleidingsmanoeuvres. Voel gewoon wat er is. Herken en erken en omarm het. Dit is hetgeen in jou nog geheeld mag worden. De opstandingskracht heeft je aangeraakt, je staat op ‘t punt om wakker te worden. Dan is het donkerste moment van de nacht.

Zeven overwegingen bij eenzaamheid en opstandingskracht

1. Eenzaamheid is het zaaibed, de groeigrond van de ontwikkeling. Het is HET beginpunt van zelfkennis, persoonlijke en spirituele groei en inzicht.

2. Ontwikkeling en groei zijn afhankelijk van veranderingen. Deze veranderingen kunnen in ons of buiten ons plaatsvinden.

3. Eenzaamheid kan een vervelend gevoel zijn, nu heb je opnieuw de gelegenheid om te voelen en kennis te maken wat er in je leeft. Dit is voeding voor je groei.

4. Iets in ons weet dat we rust en stilte nodig hebben om helderheid en duidelijkheid te creëren in ons leven. De huidige tijd brengt het naar ons.

5. In eenzaamheid kan de mens de liefde vinden of loslaten. In deze eenzaamheid kan de mens ook zijn persoonlijke liefde voor zichzelf vinden en zichzelf helen.

6. Ieder mens die niet bang is voor zijn eigen gezelschap zal zichzelf leren kennen, inzichten ontvangen over zijn persoonlijke pad. Leer om van je eigen gezelschap te genieten.

7. In de eenzaamheid komt de ontwakingskracht van Pasen diep binnen. We worden wakker gemaakt, door de liefde, door het loslaten van het persoonlijke, en opstaan van het Universele. In de eenzaamheid kunnen we hiermee contact maken.

Voor vragen of meer informatie, neem contact op

Reageer

Via Sophia