Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Energetisch schoonmaken, waarom is dat?

Energetisch schoonmaken wat is dat?

Iemand zegt iets en het blijft hangen. Wat werd er nu feitelijk gezegd of bedoelt?

Gisteren zei iemand tegen me dat ik zoveel energie van anderen bij me droeg; blijkbaar laat ik deze energieën niet los of maak ik me niet energetisch schoon.

Vanmorgen had ik een droom; ik hield de handen vast van een aantal mensen en de energie stroomde door ons heen. De opmerking van gisteren maakte mij attent op iets; Ik ben een energiegeleider, maar vervolgens mag ik die energie weer laten gaan.

In mijn werk voel ik heel vaak heel letterlijk waar iemand vast zit, wat mag gaan stromen. In de samenwerking met Jeroen van der Hoff gebruiken we dit heel letterlijk. Jeroen doet zijn NIS procedure; ik voel wat er gebeurt, wat met wat verbonden is. Vervolgens geef ik aan waar ik nog wat in het lichaam van de ander voel, zodat Jeroen dit nog mee kan nemen.

Door de opmerking van gisteren wordt ik gewezen op wat ik nog mag doen bij mezelf. Mezelf energetisch schoonmaken. Beetje bij beetje krijg ik aanwijzingen over hoe ik mezelf kan ontwikkelen, reinigen en verder verfijnen.

Helder kanaal

Het zijn aanwijzingen, afwegingen en boodschappen om een steeds helderder kanaal worden. Feitelijk zijn we allemaal kanalen om onze talenten door ons heen te laten stromen. Talenten die je steeds verder ontwikkelt, door de aanwijzingen die je krijgt, de ervaringen die je opdoet toe te passen. Ieder heeft zijn talent.

Vorig week deed ik een aanbod om deze zomer je geboortehoroscoop te duiden voor 50 euro. Blij verbaasd over de hoeveelheid reacties ben ik nu druk geboortehoroscopen aan het duiden. En hoe mooi is het om te ontdekken dat in de geboortehoroscoop zoveel aanwijzingen zijn van jou persoonlijk talent. Dingen die je vanzelfsprekend afgaan of daar waar je meer moeite voor hebt te doen, de valkuilen die er zijn. Uiteindelijk gaat het over jouw keuze: wat doe je ermee, wat wil je zelf!

Om nog even terug te komen op energetisch schoonmaken: er zijn zoveel manieren. De eenvoudigste manier is door middel van een opdracht. ‘Laat alle energie die niet van mij is en niet tot mijn hoogste goed door mijn voeten naar de aarde gaan.’ Douchen, smudgen ook dat zijn manieren om je energetisch te reinigen. Kijk wat bij je past en waar je een gewoonte van kan maken. Want een gewoonte maken om je energetisch te reinigen vind ik nog een lastige 😉

Zeven overwegingen: Energetisch schoonmaken

1. Je kunt helemaal vol zitten van energie, gedachten of overtuigingen van anderen. Er is geen ruimte om er ook maar iets van jezelf er bij te doen.

2. Iets wat vol is en meer gevuld wordt: loopt over

3. Alles wat je meeneemt van anderen verstoren jou eigen energie. Je kunt je soms heel letterlijk niet jezelf voelen.

4. Energieën worden uitgewisseld, het is zo vluchtig dat we vaak niet in de gaten hebben wat er gebeurt.

5. Er zijn energievreters en energiegevers. Dat verschil kun je vaak wel voelen: moe zijn na een gesprek, ‘gevoed’ worden door een contact.

6. Waarin ben jij zelf een energie slurper of energiegever? Merk op waar jij ‘haalt’, en waar je geeft.

7. Alles bestaat uit energie, jij bent energie en we leven in een bubbel van energie en worden beïnvloed door energieën. Ken jij je eigen behoeftepatroon qua energie? Leef jij je eigen leven of leef je van of voor anderen?

Wil je nog gebruikmaken van het aanbod om je geboortehoroscoop te duiden voor 50 euro? Neem dan contact met me op. Voor het gratis ebook klik hier.

Reageer

Via Sophia