Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Groei, groeipijn…

Groeien

Als je het denkt te weten, overtuigd bent: zo moet het….

Dan wordt alles uit je handen geslagen en mag je opnieuw…

de niet weet fase betreden. De openheid vinden, om opnieuw te ervaren.

Gistermorgen was daar een trigger, ik herkende het gevoel, zo heftig…

ternauwernood, kon ik haar beheersen, onder controle houden, maar niet kwijtraken.

Met beheersing kon ik haar niet kwijtraken, met meditatie kon er enige rust komen, maar weg was ze niet.

Ik moest letterlijk afstand nemen, naar een ander level gaan. Niet eens zo zeer van begrip, maar wel van totale acceptatie en loslaten. Helemaal opgaan in een andere dimensie.

Deze andere dimensie, dezelfde als de dag ervoor,

ik voelde me één, verbonden met mijn Zijn.

Mijn kleine ik,

kon deze volheid blijkbaar niet accepteren. Gooide roet in het eten en wilde mij terug in de polariteit. Het ging niet om wat er gebeurde, maar dat het gebeurde. De golfbeweging, de aan- en afstoting voor de nieuwe dimensie. Mijn systeem, blijkbaar nog niet helemaal compatibel voor die nieuwe dimensie.

Dat inzicht bracht rust, toe te laten dat deze groeipijnen aanwezig zijn, nodig zijn in het proces. Acceptatie, leidt tot nieuwe hoogten, waar ik opnieuw bij mij Zelf mag uitkomen.

En zo groei ik samen met mijn cliënten, mijn collega’s en naasten steeds een stukje verder in het veld van bewustzijn. Vanmorgen stuitte ik op de Verheffingsmatrix: dankbaarheid, genade en vrijgevigheid. Samen zorgen zij ervoor dat je veld van bewustzijn enorm groeit. Dankbaar zijn voor de ervaringen, voor het leven, voor de triggers; het is een bewuste keuze om deze dankbaarheid te mogen voelen. Dan kan je de genade voelen dat dit je toevalt, dat je dit leerproces mag meemaken. In de vrijgevigheid mag je delen van wat je ontvangen hebt. Je kunt alleen maar delen van wat je hebt, maar juist in dit delen merk je al dat je eerst mag delen en dan kunt ontdekken wat je eigenlijk deelt.

Vanuit de verheffingsmatrix kan ik ervaren dat liefde delen, liefde geven de mens(heid) verheft, dat het mij verheft. Dankbaarheid en genade zijn ook nu aanwezig. De triggers, mijn overtuigingen mogen allen losgelaten worden, die kunnen het niet aan.

Zeven overwegingen bij groei, groeipijn

1. Groei, groeipijn brengt je op het pad dat je ziel nodig heeft. Het is niet toevallig dat we elkaar hier ontmoeten, het is niet toevallig dat je dit meemaakt. Elke keer brengt je ziel jou daar waar je datgene ontdekt, datgene kan ervaren wat het nodig heeft.

2. Leer om te gaan met je emotionele behoeften, zij zijn een onderdeel van je pad, van je zoektocht. Zij zijn de drijfveren vanuit je Ziel, je DNA. Gun jezelf dat wat je nodig hebt.

3. Herken je verlangens en begeerten. Zij zijn de fundamentele drijfkracht in ons leven. We kunnen ze alleen beheersen en gebruiken wanneer we wakker en alert zijn.

4. Je verlangens, je behoeften, je begeerten, ze zijn een voertuig op je tocht door zowel de binnen als de buitenwereld.

5. ‘Wanneer de seksuele relatie zich niet synchroon aan de emotionele relatie ontwikkelt wordt dit veelal geassocieerd aan twijfel over de kracht van de emotionele binding. Het seksuele aspect van een relatie wordt namelijk geacht datgene te zijn, wat de partnerrelatie onderscheidt van alle andere relaties.’

6. Het spirituele pad en het dagelijkse leven lijken verschillende paden te zijn, toch zijn zij verbonden. Jij als mens bent zo anders dan je medemens, toch zijn we zo met elkaar verbonden.

7. In de reis van het leven, mag je ontdekken, dat jij niet het denken bent, niet het lichaam, niet je werk, niet je ontwikkeling. Het zijn de instrumenten die je hebt ontvangen om deze reis te kunnen maken. Het gaat om de reis, het doel is een onderdeel.

Wil je met mij hierover spreken? Neem contact op. Voor het gratis ebook, klik hier.

Reageer

Via Sophia