Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
slinger

Het moment van niets

Het moment van niets

En dan staat de tijd even stil. De slinger van het leven staat op het moment klaar om een andere kant op te gaan. Er is een nieuwe fase aangebroken. In dat moment van niets, kun je alleen maar zijn. Er is stilte, er is….niets. Welke kant gaat het op?

Ik ben op een punt in mijn leven aangekomen dat er een nieuwe fase is aangebroken. Vrijwel gelijktijdig met de fase in de wereld, waar ook het nieuwe zich aankondigt. Microkosmos en macrokosmos spiegelen elkaar. Wat er in het klein is, is er ook in het groot.

In dat moment van niets, kun je niets doen, alleen maar open zijn.

In dit moment van niets is het van belang dat je kijkt naar je eigen verwachtingen. Ooit heb ik geleerd dat liefde, je kwetsbaar maakt, dat er mensen zijn die daar misbruik van maken. Ben ik nu zover dat ik gewoon open kan zijn? Niet bang om gekwetst te worden? Kan ik genoeg van mezelf houden om me te openen? En open te staan voor de liefde? Oude pijn die nog ergens verstopt zit, komt naar boven. Kan ik deze aangaan? Ook dit aan het licht teruggeven?

Slachtofferschap twee kanten van de medaille, ze kunnen je zo vasthouden, je zo omlaag halen. Als je dan niet kunt kijken naar waar het werkelijk omgaat blijf je opnieuw hangen, ga je een zelfde riedeltje maken. Het kan ook anders. Het leven geeft nieuwe kansen, nieuwe groeimogelijkheden. Natuurlijk zal het niet perfect zijn, geen mens is zonder fouten. Juist dat maakt het leven zo waardevol. Die imperfectie geeft je de mogelijkheden om de vonkjes van het goddelijke te zien. Om de schoonheid van het geheel waar te nemen. Om te groeien.

Voel waar je zit, wat er in je leeft. Laat alles er zijn, ook het niets, het nul moment. Herken dat het leven een nieuwe wending neemt, dat je opnieuw keuzes mag maken. Weet dat je altijd veilig bent. Niet de ander doet of laat wat met jou, hij is de spiegel van je eigen innerlijk. Daar waar jij jezelf nog niet accepteert. Je bent veilig en zeker en vrij om jezelf te zijn. Vraag hulp waar nodig, de belangrijkste relatie is die met jezelf. Zorgen voor jezelf en er zijn voor jezelf is nu het belangrijkste wat je kunt doen.

Het moment van niets; zeven overwegingen

1. Haast je niet, je dromen komen uit, geniet ervan. Vertrouw op je innerlijk kompas, dat is sterk genoeg om je twijfels te bedwingen.

2. Als je overtuigingen belangrijker worden dan je liefde voor het leven, verander je in een levende dode

3. Je moet boven jezelf uitstijgen om jezelf te vinden.

4. Het moment van de waarheid is het moment dat jij in je eigen spiegel durft te kijken.

5.Wees dankbaar voor hetgeen het leven je geeft. Je ontwikkelt je eigen unieke levenscreatie.

6. Er is een overvloed aan liefde, aan geluk aan alles. Geniet ervan, wees het kanaal van die overvloed, laat het door je stromen.

7. Ook al begrijp je niet wat er in je leeft, voel het. Er zullen momenten zijn dat je weer meer zicht hebt; durf te zijn.

Wil je begeleiding bij jouw vraag, neem contact

op. Hier kun je het gratis ebook aanvragen.

Reageer

Via Sophia