Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
Zelfliefde

Het proces van zelfliefde

Het proces van zelfliefde is het vervolg van angst naar passie. Zelfliefde is het middel en het doel om je energie en je licht te verhogen.

Hoe graag laten we de angst los en willen we leven in liefde? Als ik het je vraag zeg je waarschijnlijk “Ja”. Maar wat wil je er werkelijk voor doen?

Liefde, zelfliefde is het jezelf gunnen, deze toestaan en je keuzes daarop maken.

Zelfliefde of het gebrek daaraan.

‘Doe maar wat hij zei’. ‘Wat wil je dan zelf?’ ‘Oh weet ik

niet, als jij zegt dat het goed is vind ik het prima.’

Deze persoon vertelde dat hij en zijn vrouw al jaren langs elkaar leefden. Er is geen intimiteit of seksualiteit meer.

‘Maar wat doe jij dan om het samen leuk te hebben?’Vroeg ik

‘Och we hebben allebei ons ding, samen hebben we niet zoveel meer.’

‘Maar wat als ze er niet meer zou zijn?

Kan je niet het steeds een beetje leuker maken?’

‘Haha, ik weet zelf niet eens wat ik leuk vind, wat ik wil.’

In dit gesprek komt ook naar voren dat in de jaren, de vervreemding van zichzelf en zijn partner gegroeid is. Hij is er niet mee bezig. Samen hebben ze niet geïnvesteerd in elkaar of hun relatie en ondertussen zijn ze zichzelf kwijt geraakt.

Is dat een uitvloeisel van Liefde? Liefde voor jezelf?

Ik denk dat liefde van je vraagt om bewust te zijn van jezelf, van de ander. Bewust te zijn wat je voed en wat je niet voed. Liefde is niet vanzelfsprekend, hoe graag we dat ook willen. Er is zoveel in dit leven wat ons angst aanjaagt, dat het aan ons is om heel bewust te kiezen voor liefde.

Wil jij, net als ik het pad van zelfliefde verder ontwikkelen? Wil jij met mij daarvoor de keuze maken dat je deze zelfliefde voed? Ben je bereid om in jezelf te investeren?

Graag neem ik je mee om 3 maandagavonden per maand dit pad te ontwikkelen. Voor 25 euro per maand. Hiervoor maak ik een opzet omtrent het onderwerp zelfliefde en spreken we daar ca 1 uur online met elkaar over. Je hebt gelegenheid om je vragen te stellen en je eigen proces te versterken.

Onderwerpen die bij zelfliefde ter sprake komen zijn oa:

1. Wat valt er onder zelfliefde? Denk aan zelfzorg, zelfkennis, het aangaan van je schaduwkanten, zelfspot, zelfcompassie.

2. Waarom zou je je met zelfliefde bezig houden? Zelfliefde is het middel en het doel om je energie en je licht te verhogen. Hoe meer je van je zelf kunt houden, hoe liefdevoller je kunt zijn naar anderen in je omgeving. Zelfliefde is jezelf zien wie je in wezen bent. Daarbij kan je eerbied ontwikkelen voor de weg die je gaat, voor de ervaringen die je wil meemaken. Voor de weg die je te gaan hebt.

Zelfliefde, zelfkennis, zelfspot allemaal helpers om steeds meer vrijheid in jezelf te creëren.

3.Wat betekent in het kader van zelfliefde: je schaduwkant aangaan?

Overal waar licht is, is schaduw. Hoe meer je in het licht komt te staan, hoe duidelijker het (ook voor jezelf) kan zijn dat je niet alles okay vind van jezelf, dat niet alles okay is, Dat er ook dingen zijn in jezelf die je licht dempen. Dat het ego zichzelf op de borst kan kloppen en dat de ziel er dan niet meer bij is. Of juist andersom dat de ziel tevreden is met een ervaring en dat het ego het maar niets vind.

4. Wat doet zelfspot met je?

Iedere cultuur, ieder mens heeft zijn eigen humor. Zelfspot kan een krachtig hulp zijn om lijden aan te gaan, om jezelf niet te serieus te nemen. Ook kan het helpen om plezier te laten stromen, je verbonden te voelen met elkaar. Om elkaar er door heen te loodsen. Wat is jou zelfspot en waarom gebruik je het?

5. Wat heb je nodig om zelfliefde aan te gaan of toe te laten?

Bewustzijn, vermogen jezelf te accepteren, de ander te accepteren staan aan de basis om liefde en zelfliefde te laten stromen.

6. Zelfzorg kan een belangrijke pijler zijn in zelfliefde. Wat gun jij je jezelf? Hoe zorg je voor jezelf en voor de ander? Kan jij je eigen ruimte innemen? Mag jij je plaats innemen?

7. Zelfliefde is een proces wat altijd van belang is. De wereld veranderen begint bij jezelf. Als jij jezelf toe kunt laten om te lieven en geliefd te zijn, ben je het voorbeeld in de wereld. Kan en durf jij het proces aan te gaan?

Volg deze link om online deel te nemen aan het proces van zelfliefde, op de maandagavond. Voor 1e de start betaal je 25 euro voor de maanden november en december. Meld je hier aan en laat je emailadres achter

Reageer

Via Sophia