Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Hoe vergeet ik mijzelf?

Hoe vergeet ik mijzelf

Gisteren heb ik een boek bij de bibliotheek gehaald en sinds lang ben ik een roman aan het lezen, bijna 600 bladzijden en ik ben op de helft. Heerlijk, het verhaal pakt mij. Het doet me denken aan alle boeken die ik verslonden heb. Naar aanleiding van een droom ben ik op zoek gegaan naar dit boek en ik kon het alleen in roman vorm vinden.

Brengt dit boek me dichter bij mezelf?

Zeker niet. Ik voel mijn verslavingsgevoeligheid; ik leef in het boek, ben niet aanwezig in mijn eigen leven. En ik weet waarom ik normaal gesproken geen romans meer lees. Ik ga helemaal op in een goed verhaal en kan het vrijwel in één ruk uitlezen. Ten koste van….

Ik vergeet afspraken, ik vergeet….en ben niet aanwezig.

Gaat het om het boek?

Mogelijk dat me nu opnieuw duidelijk wordt hoe we onszelf kunnen vergeten. Er is weinig voor nodig om jezelf te vergeten. Ik vergeet mezelf in het boek, maar ik weet dat je jezelf kunt verliezen in werk, in televisie, in het nieuws. Uiteindelijk is het mogelijk om jezelf overal in te verliezen. Het gaat erom dat je zelf bewust wordt hoe het voor je werkt.

Mijn zoon is deze week ziek, hij gelooft dat het door domme pech komt. We hebben vaker gesprekken over gezondheid, vooral als hij ziek is. Ik geloof dat het helpt om dingen te doen die je gezondheid bevorderen; naar buiten gaan, gezond eten. Noem maar de principes van ritme, reinheid en regelmaat. In mijn optiek kun je beter voorkomen dan genezen. Zodra ik merk dat mijn gezondheid niet optimaal is, doe ik dat wat het kan ondersteunen.

Wat helpt mij?

In aanwezigheid, in gezondheid, in leven; op alle gebieden gaat het over wat helpt mij, wat is goed voor mij. Ik ben een instrument voor hetgeen ik te doen heb, mijn gezondheid is daar belangrijk bij. In mij zijn er tegenwerkende krachten: die mij en mijn gezondheid ondermijnen. Het gaat over wat werkt voor mij, wat is goed voor mij?

Door daar oog voor te hebben, kan ik besluiten na dit boek voorlopig andere romans links te laten liggen en te ontdekken wat wel voor me werkt.

Wat kan jou helpen?

De transformatie week WEDERGEBOORTE komt al dichterbij.  Realiseer jij je wat een wedergeboorte inhoud, wat het jou brengt?
Waarschijnlijk niet, dat zijn geen zaken die je kunt overzien.
Toch geloof ik dat als jij je geroepen voelt, of aangesproken voelt dat deze week misschien iets voor jou is. Kijk nog eens naar de informatie op de bijgaande link en vraag dan aan je lichaam of deze week voor jou bedoeld is.

Ons lichaam weet, waar ons hoofd denkt. Zaken waar ik geen antwoord op weet, probeer ik via mijn lichaam duidelijk te krijgen. Ik gebruik mijn lichaam dan als een soort pendel. Eerst vraag ik wat een ja is en wat een nee, dan kan ik alle vragen met een ja/nee antwoord stellen.

In deze transformatieweek, transformeer jij oude patronen, oude denkbeelden in een groep die jouw hierbij helpt en zelf ook dit proces aangaat. Ik ben er zelf ook bij en mag bijdragen door mijn unieke talenten toe te voegen.

In deze week wordt de transformatie ingezet door jou Ja en door het energiewerk, de rituelen die we met elkaar doen. Met elkaar borgen we de verbinding, de veiligheid, het respect en de liefde die in jou geboren mag worden.

De transformatieweek vindt plaats in centrum Helios, en start op 29 mei, 2e Pinksterdag. De vroegboekkorting voor deze transformatieweek is €1111.  Op 17 april gaan de prijzen omhoog. Prijzen zijn inclusief verblijf en heerlijke maaltijden. Weet je nu al dat je er bij wilt zijn, boek dan nu!

Hoe vergeet ik mijzelf? Zeven overwegingen

1. Soms is het heel fijn om jezelf te vergeten, maar de vraag is, is dit de bedoeling? Waar gaat het omen om wie gaat het?

2. Wat voor de één werkt om te vergeten, helpt de ander om juist bij zichzelf uit te komen. Kijk naar je intentie; die kan leidend zijn.

3. Met jezelf zijn, zorgen voor jezelf, doen wat goed is voor jezelf, is een dagelijkse bezigheid.

4. Veel in dit leven is er op gericht om te doen wat een ander doet, te leven zoals een ander leeft: ontdek wat jij wil en nodig hebt om dichter bij jezelf te komen.

5. In de stilte van je zijn kun je jezelf vinden; merk op hoe druk en chaotisch het leven is. Kun je kiezen om de stilte in jezelf te ervaren?

6. Er zijn boeken, mensen, praktijken die je ondersteunen in je zoekproces, die passen bij datgene waar jij mee bezig bent. Het gaat niet om de theorie, maar om de verbinding die jij er mee kunt maken.

7. We weten waarom bijen aangetrokken worden door bloemen; maar vergeet niet om zelf de geuren van de roos en de lelie op te snuiven.

Heb je vragen of wil je meer weten, neem dan contact met me op. Voor het gratis ebook klik hier.

Reageer

Via Sophia