Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
In liefde loslaten

In liefde loslaten

In liefde loslaten

In liefde verbinden betekent ook in liefde loslaten. Juist in het houden van de ander kom je jezelf tegen, ga je de ander zien en dan kunnen er andere zaken spelen.

Blijkbaar heeft de liefde die je voelt een bepaalde functie.

Het is goed om te kijken waar je liefde voor de ander voor staat.

Wat betekent de ander voor je? Is het iemand die jou op een ander spoor zet, je aanvult? Of ben je vooral bezig om iets uit de weg te gaan?

Relaties worden wel vaker de snelweg van ontwikkeling genoemd. De ander spiegelt je. Wat mag je van de ander leren, waar sta je voor open? Sta je wel open?

Het kan ook zijn dat je idealen hebt waar de ander aan moet voldoen, Of een gebrek in jezelf moet opvullen. Liefde is zo’ n groot terrein, je vindt het overal, of het nu gaat om kinderen, collega’s, vrienden; zij zijn allen een uiting van liefde op de diverse levels.

Kun je onvoorwaardelijk van de ander houden? Houden van heeft alles te maken met houden van jezelf. Als jij niet kunt houden van jezelf, kun je ook niet onvoorwaardelijk van de ander houden. En zelfs dan brengt de liefde je geschenken. Op welke gronden de liefde ook is, het is een geschenk.

Je mag haar ontvangen, om steeds meer in liefde te staan, van jezelf te houden zoals je bent, van de ander houden zoals die is. Om liefde in de wereld vorm te geven. Met elkaar zijn we allemaal verbonden. We hoeven niet allemaal wat met elkaar te doen, maar het mag. In contact met elkaar wordt je uitgenodigd om aanwezig te zijn en te voelen dat er liefde is, die er tussen jullie mag zijn. Dat deze liefde vraagt om je schaduw, dat ongezien stuk ook te accepteren. Houden van jezelf is een voortdurend proces om steeds meer liefde door je te laten stromen.

Dus als de ander afscheid neem, laat hem gaan. Je kunt liefde niet vasthouden, je kunt haar alleen maar laten stromen.

In Liefde loslaten. Zeven overwegingen.

1. Liefde is het allerbelangrijkste in het leven; zij zorgt dat je straalt, dat er meer is dan de optelsom; Liefde vermenigvuldigt.

2. Schenk liefde en aandacht aan jezelf, aan wat je voelt, aan wat je tegen komt in en buiten jezelf. Zie dat het uiteindelijk altijd draait om de liefde die er door jou mag stromen.

3. Houd van jezelf en geloof en vertrouw jezelf; dat zijn de sleutels om je angst en twijfel te ontmantelen.

4. In je schaduw, datgene waar je het meest moeite mee hebt, zit je grootste kracht. Dus voordat je het van je afduwt, kijk waar het je toe uitnodigt.

5. Wees niet bang om alles uit het leven te halen. Stel je doelen hoog. Leef niet binnen de grenzen van je mogelijkheden, maar probeer steeds die grenzen te verleggen. Laat je door de liefde leiden.

6. Maak er een gewoonte van om het leven met vreugde en vol verwachting tegemoet te treden: het zal het allerbeste wat voor jou op dit moment mogelijk is, mogelijk maken.

7. De grootste beperkingen in het ontvangen van liefde ligt in je eigen overtuigingen. Liefde is niet begrensd, er is een overvloed aan liefde voor iedereen.

Wil je meer info klik dan hier. Voor het gratis ebook klik dan hier.

Reageer

Via Sophia