Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Je potentie waarmaken, je allerhoogste kwaliteiten neerzetten. Het klinkt zo mooi. Maar t voelt vaker als een enorme hoge berg beklimmen.

We zijn net door de leeuwenpoort gegaan deze is nog tot 12-8 open. Hoge energieën die tot onze beschikking staan. Er gebeurt veel. Er wordt ruimte gemaakt. Veel oude pijn, verdriet en ballast wordt opgeruimd zodat je de hogere energieën kunt belichamen. Er moet immers plaatst gemaakt worden.

Als je net als ik, het ziet als een berg die je beklimt, dan kun je je misschien ook voorstellen dat je allereerst een keus hebt gemaakt, om dit proces aan te gaan. Het gaat om het weten en het vertrouwen dat er meer is, ook al kan je het niet zien en niet begrijpen.

De berg opgaan, is ontdekken dat er zoveel meer is. Om dat te kunnen bevatten, kom je jezelf tegen. Jij bent de berg. De berg van ongeloof, overtuigingen en datgene wat je in jezelf nog niet hebt aan durven gaan. Dit kan op zoveel vlakken liggen: materieel, fysiek, relationeel, spiritueel: allemaal delen in ons die gezien en geleefd willen worden.

Wat is dan je potentie?

Je draagt de Godsvonk in je. In jou bevindt zich de allesomvattende liefde, de mogelijkheid om datgene waar te maken waarvoor jij hier op aarde gekomen bent. Ik kreeg deze week de vraag hoe het komt dat de één het zoveel gemakkelijker heeft dan de ander. Of de ander het gemakkelijker heeft weet ik natuurlijk niet. Er zijn mensen die zware lasten licht kunnen dragen. En er zijn mensen die lichte lasten moeilijk kunnen dragen. Het gaat hier niet over een oordeel, maar veel meer over de mogelijkheden, kwaliteiten die we hebben meegekregen. Verder heb ik ook geen weet wat iemand al heeft ervaren, overwonnen of is aangegaan. Het speelt zich allemaal af in ons binnenste. Dat heet bewustzijnsontwikkeling.

Er is een uitspraak: het is gemakkelijker een berg te overwinnen dan jezelf te overwinnen. Uiteindelijk hebben we allemaal te dealen met ons zelf. Leven met onszelf, zonder ons zelf af te kraken. Leren om van onszelf te houden. Vroeger gebruikte ik de woorden: houden van jezelf alsof je je eigen beste vriendin bent. Nu weet ik dat deze woorden ontoereikend zijn, maar het blijft een mooie opstap.

Alle veranderingen beginnen bij onszelf. Daarvoor hebben we naar binnen te gaan. Als wij in onszelf liefde, vrede en harmonie kunnen creëren , dan kunnen we dit ook naar buiten toe uitstralen. Op de berg vind je ook de donkere plekken die opgeklaard mogen worden. Je zult in jezelf nog van alles tegen komen. Wees eerlijk naar jezelf: of je om de juiste beweegredenen wat hebt gedaan, of dat er andere zaken speelde. Werp er je licht op, doe het met liefde en compassie. Want er is zo weinig voor nodig om jezelf weer kwijt te raken. Maar als je in liefde en vol liefde naar je eigen fouten durft te kijken, kan je veranderen, kan je de wereld veranderen, kan jij de berg beklimmen en je hoogste potentie waarmaken.

Je hoogste potentie waarmaken zeven overwegingen:

1. Neem de tijd om in stilte met jezelf te zijn zonder afleiding: voel wat er in je leeft en wat er door jou belichaamt wil worden. Volg dat.

2. Alles is met elkaar verbonden. Veranderingen beginnen bij jezelf. De wereld of je relatie veranderen begint bij jezelf . Als jij verandert kan de ander of het anderen meebewegen.

3. De wereld laat zich zien zoals wij het ons kunnen voorstellen. Er is zoveel meer mogelijk dan wij ons kunnen voorstellen. Maak je voorstelling groter, en er is meer mogelijk. Als je het kunt voorstellen, dan is het door jou te realiseren.

4. Hoe duidelijker jij je eigen schaduw, datgene wat je niet leuk vind van jezelf, durft toe te laten in je zijn, des te meer compassie je kunt opbrengen naar de ander.

5. Wees eerlijk naar jezelf ook als je niet tevreden bent over jezelf. Leg alle kaarten op tafel: het is niet omdat…. Als je echt wil veranderen wees dan vastbesloten het te doen. Ga de reis aan.

6. Als jij je bewustzijn kunt veranderen naar liefde, vrede en harmonie zal je bijdragen aan het veranderen van het bewustzijn van de wereld.

7. Jouw hoogste potentie en jouw grootste kwaliteiten zijn je meegegeven. Dat is jou gereedschap om datgene te doen, wat jij hier op aarde te doen hebt.

Wil jij je hoogste potentie waarmaken en heb je t gevoel dat ik jou daarbij kan helpen? Neem dan contact met mij op. Voor het gratis ebook; klik hier

Reageer

Via Sophia