Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
made by Leontien Bolman

Je levensweg als pad van de ziel

Je levensweg als pad van de ziel: De gewone dingen die je in het leven doet, de beslissingen die neemt, de keuzes die je maakt. Zij creëren je levensweg. Je neemt je beslissingen op grond van datgene waar jij in gelooft, wat je graag wil en de kansen die je tegenkomt. Mogelijk zijn er nog andere invloeden die je levensweg beïnvloeden.

Je ouders, opleiding en overtuiging geven doorgaans al een grote boost hoe jij aan je pad begint. De basis die jij in je jeugd hebt meegekregen vormt vaak letterlijk de basis van je leven en de weg die je gaat. Het is aan jou of je recht door gaat op het pad wat ingezet is of dat je afslagen neemt.

Zoals het vroeger was op het levenspad

Vroeger was het veel gebruikelijker om de weg die je ouders voor je hadden ‘uitgestippeld’ door te zetten. Zeker als je koos voor de partner uit het zelfde milieu of gezindte. Het maakte nog uit of je man of vrouw was. Ook dat kon al heel veel impact hebben op je levensweg.

Tegenwoordig kan het anders gaan. Natuurlijk kan je de keuze maken zoals je met je ouders en opvoeders besproken hebt. Veel waarschijnlijker is dat je een keus hebt gemaakt in opleiding ed. en dat je dan een ander pad bewandeld. De sociale maatschappelijke situatie evenals de culturele situaties zijn behoorlijk veranderd.

Maar dan nog steeds is het gewone leven de weg die je ziel bewandelt om ervaringen op te doen. Ervaringen die heel anders kunnen zijn dan je ouders of jijzelf voor ogen hadden. Tijden zijn veranderd; we zijn van Vissentijdperk naar het Waterman tijdperk gegaan. Oude situatie, oude gebruiken en rituelen worden opengebroken. Alles is anders en alles veranderd. Er is geen overzicht hoe een ‘normaal’ leven zal of kan verlopen.

Tenminste….

Je levensweg is een pad, elke stap is er één en kan radicaal verschillen van de vorige. Toch zijn veranderingen van alle tijden. Misschien zag je het niet zo, of misschien leek het niet zo.

Handvatten voor je levensweg

Als mens, als therapeut ben ik al een tijdje bezig om te zoeken naar handvatten : handvatten hoe op een inzichtelijke manier de stappen die je maakt, het keuze proces duidelijk maken, zowel voor mijzelf als ook voor anderen. Wat is het proces en is daar een patroon in?

Van oudsher is er nagedacht over het leven, de processen die men daarin tegenkomt. Daarin zijn verschillende benaderingswijze, verschillende invalshoeken te ontdekken, maar er zijn vooral veel overeenkomsten. Het belangrijkste is dat ze allen een gezamenlijke bron hebben. Verschillen zijn vaak terug te herleiden vanuit cultuur, toepassing en ontwikkeling.

Voorbeelden van patronen die ten grondslag aan het leven, hoe mensen door middel van hun ervaring vorm geven zijn terug te vinden in oa.: De astrologie, kaballah, I Tjing, Tarot, de spellen: het ganzenbord, de levensweg, Snakes en ladders.

De Gansmethode

Ik heb in 2017 het spel De Gansmethode gecreëerd gebaseerd op het Ganzenbord.

Het spel Ganzenbord is een oeroud spel waarop het leven onderverdeeld werd in vakjes om het te simplificeren. Maar men was zich bewust van de samenhang die erom heen bevond.

Op het ganzenbord staan de plaatjes van hetgeen we kennen in ons dagelijkse wereld. In het groot zou het ganzenbord er uit kunnen zien als de hemel met zijn hemellichamen. Het is allemaal met elkaar verbonden. In het verleden is er veel gebruik gemaakt van verschillende manieren om zicht te krijgen op het dagelijkse leven en het groter gebeuren. Ik heb van deze basis gebruikt gemaakt door op de verschillende vakjes van het Ganzenbord vragen te stellen. Om te weten welke vraag nu waar hoort heb ik gebruik gemaakt van Kaballah, I Tjing, Tarot en de fases uit het boek : de weg van de Held door Joseph Campbel. Deze vragen loodsen je door het spel cq langs de fases in je leven om deze inzichtelijk te maken. Mijn bedoeling was om met de Gansmethode zicht te krijgen op het dagelijkse leven en de processen die je daarin tegenkomt. De Gansmethode speel je met dobbelstenen om de juiste vraag te krijgen. In de Gansmethode is het gesprek, de vraag belangrijk om bij jou inzichten te komen.

Toegepaste levenswijsheid via het Spel Snakes en Ladders

Vorig jaar (2022) kwam ik op een idee om alles wat ik tot nu had gecreëerd op het gebied van bewustzijnsontwikkeling samen te brengen in een spel. Het spel Snakes en Ladders.

Het was mij zo duidelijk dat er een samenhang was; de zoektocht, de terugkeer en de verdieping die ontstaat als je jezelf gevonden hebt en daar achter gaat staan.

De zoektocht wie ben ik, wat heb ik te doen, waar leidt hetgeen ik doe naar toe is een heel proces. Daarvoor ben ik letterlijk op reis geweest, ver van mijn roots vandaan. Bij mijn terugkeer was daar de clash van het oude en het nieuwe in mij. Pas toen het stof neerdaalde kon ik doen waarvoor ik op aarde gekomen was. Daarbij ga ik ervan uit dat we met een doel naar de aarde gekomen zijn.

In het spel Snakes en Ladders is een omgeving gecreëerd voor zelfonderzoek. Jij kan het zelf, en op je zelf doen. Verder is er gelegenheid om met medespelers contacten te leggen. En natuurlijk is het mogelijk om een gesprek met mij aan te vragen.

Psychologische astrologie

Kort gezegd is mijn overtuiging dat het doel van de ziel is: ervaringen opdoen om het bewustzijn te ontwikkelen. Ieder heeft zijn eigen doel, zijn eigen rol en zijn talenten om dit alles te manifesteren.

Psychologie en astrologie

Vanuit mijn opleiding psychologische astrologie wordt ik in deze overtuiging gesteund, tevens krijg ik meer inzicht in de uitdagingen die een mens in zijn leven tegen kan komen. In de astrologie wordt uitgegaan van de dierenriem, de planeten, die voor een archetypische behoefte staan. Ieder mens heeft te maken met dezelfde planeten. In de psychologie wordt er van uitgegaan dat een mens zich ontwikkelt in het samenspel van aanleg en omstandigheden. Daar komen de psychologie en astrologie bij elkaar. In de horoscoop wordt niet zichtbaar hoe iemand omgaat met de behoeften, neigingen en omstandigheden die hij of zij tegenkomt. Maar wel welke hij tot zijn beschikking heeft.

Vanuit de astrologie, komen de energieën tot leven die staan voor wat jou beweegt; wat je verlangt, wat je behoeften zijn, waar jij mee mag leren omgaan; de tegenstrijdige energieën die in je leven. Wat je kan helpen om je een weg te vinden in het leven. De concrete omstandigheden worden voor een groot deel bepaald door je houding tegenover de situatie; je vrije wil. Door bewust te worden van je onbewuste patronen kan je tot andere keuzes komen.

Wat ik je wil laten zien hoe alles verbonden is, De planeten aan de hemel en hun standen en de methodes die van oudsher gebruikt zijn, die ik in een psychologisch jasje heb gestoken.

Aanbod

Komende maandag ben ik jarig. In het kader van mijn verjaardag bied ik je het volgende aan:

Het gesprek wordt in overleg ingepland, dat kan zowel online of live.

Een ander aanbod wat ik tot eind september aanbied is, is het voor intekenen op het spel Snakes en Ladders voor 11 euro. Daarvoor krijg je 1 jaar vrij toegang tot het spel. (Dit bedrag zal voor degene die nu intekenen niet veranderen.) Daar is de omgeving gecreëerd om in je eigen tijd en tempo zelfonderzoek te doen. Ook hier wordt het op een speelse wijze een weg geboden om je eigen diepte te onderzoeken, je eigen wijsheid te ontdekken en je ervaringen in een ander daglicht te zetten. Jouw leven, jouw ervaringen zijn uniek en zijn bedoeld in jouw unieke levens pad. In de versie die ik heb gemaakt van Snakes en Ladders gooi je met de dobbelstenen. Ook daar ga je door het dagelijkse leven naar hogere sferen. In dat spel kan je omhoog en omlaag gaan afhankelijk op welk vlak je komt. Zoals het dagelijkse leven kan het je ook heen en weer schudden.

Ik hoop dat ik via mijn onderzoek een bijdrage mag leveren aan jouw ontwikkeling. Uiteindelijk heeft ieder zijn eigen pad te gaan en zijn eigen rol te vervullen.

Met grote dankbaarheid kijk ik terug op wat ik al heb mogen doen en wat ik al heb mogen ontwikkelen als invullen van mijn rol op aarde.

Voor vragen kan je contact met me opnemen. Voor het gratis ebook klik hier.

Bovenstaande foto is gemaakt door mijn lieve Sister Leontien Bolman

Reageer

  • Riet
  • 08/09/2023
  Beantwoorden

  Lieve Sophie,

  Ik wil mij graag inschrijven voor snakes en ladders.

  Riet

   • sophie
   • 18/09/2023
   Beantwoorden

   Hoi Riet, wat fijn, ik stuur je een link om te betalen en ik schrijf je in.
   Tot binnenkort. Hartelijke groet Sophie

  • ursula
  • 05/09/2023
  Beantwoorden

  lieve Sophie, ik wil een gesprek maar dan wel live, een astrologie duiding en snakes en ladders.
  x Ursula

   • sophie
   • 06/09/2023
   Beantwoorden

   Lieve Ursula dankjewel, dat vind ik heel leuk. Ik stuur je de link om je in te schrijven voor Snakes en Ladders en we maken een afspraak!
   Hartelijke groet Sophie

  • Tonjoeska
  • 04/09/2023
  Beantwoorden

  Van harte gefeliciteerd!
  Ja, ik wil graag een psychologische astrologie duiding en het spel snakes en ladders. Ik wens je een fantastische jaardag!

   • sophie
   • 06/09/2023
   Beantwoorden

   Wat leuk Tonjoeska dankjwel. Ik stuur je via de mail de link om in te schrijven voor Snakes en Ladders. Wij maken een afspraak voor de duiding van je geboorte horoscoop.
   Tot binnenkort

Via Sophia