Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Jij en de ‘ratrace’

Voel je ook de verandering van de energie? Tot gisteren was in mijn energieveld, in mijn beleving nog alles mogelijk. Gisteravond veranderde dat. Maandag was het laat geworden en dan de volgende dag toch weer vroeg op; dat is meestal een voorbode van energie verandering. Gisteren begon ik mij weer zorgen te maken. Als mijn energie hoog is, heb ik plannen, doe ik veel en alles lukt. Zodra mijn energie lager wordt dan denk ik aan hoeveel ik te doen heb, wat er allemaal echt moet gebeuren en wanneer ik dat dan moet doen.

Zoals de meeste van jullie heb ik deadlines, met ik zorgen voor inkomsten en zo nog wat meer zaken die ‘echt’ moeten. Zo zitten we in de ‘ratrace’ en doen we mee aan ‘de gekte’ van deze tijd. Ik weet dat ik keuzes heb, zo ook jij. Maar hoe stap je in vredesnaam uit die ‘ratrace’. Als zelfstandig ondernemer ben ik al uit een aantal ‘fuiken’ gestapt.

Ik merk dat als mijn energie daalt, dat ik zelf een ’ratrace’ in mij zelf creëer. Ik kan dan niet meer ontspannen, want ik moet nog zoveel, ik ga geen leuke dingen doen want ik heb geen tijd. En meer van dit soort redeneringen. Je snapt wel dat dit de manier is om je energie zoveel lager te maken, en zoveel minder oplevert.

Hoe kan het anders?

Eén ding wat ik geleerd heb is: alles is energie, energie is alles! Zorgen maken, piekeren, mezelf neerhalen; het zijn allemaal tekens dat de energie laag is. Hoe krijg je de energie omhoog? Zorg dat je kunt ontspannen, kunt ontladen en kunt opladen. De natuur is daarbij onze belangrijkste hulp. Ga naar buiten, ga dagelijks wandelen en doe leuke dingen.

Een heel andere belangrijke manier om je energie omhoog te brengen is; volg je ‘guidance’. We hebben allemaal een innerlijke stem, een weten. Als wij ons ‘pad’ lopen gaat de energie omhoog. Ook de signalen die we bijvoorbeeld in de natuur vinden, kunnen je steunen. Weet dat een ieder een ‘eigen innerlijke stem’ heeft, toegespitst op jou en op wat jij te doen hebt in de wereld. Gisteren zag ik voor het eerst een grote waterschildpad. Nog nooit zag ik hem zo dichtbij; dan wordt ik blij, ik voel dat ik mag vertrouwen en dat ik mijn eigen pad mag gaan.

Zeven overwegingen: Jij en de ‘ratrace’

1. Zorg goed voor jezelf; kijk wat je behoeften en verlangens zijn. Sta ze toe, zij zijn onderdelen van je pad.

2. Let op wat je denkt. Heel veel van wat wij denken is aangeleerd. Heel veel van wat wij geloven idem. Ons hele systeem is dermate beïnvloed dat het voor ons moeilijk is om onze persoonlijke waarde te erkennen en te waarderen.

3. Beïnvloeding is er altijd en overal. Waar jij laat je door beïnvloeden?

4. Een slecht contact met jezelf kan 2 richtingen opgaan. Of je ‘agressief’ naar jezelf of je bent ‘agressief’ naar een ander.

5. Geld is in deze tijd een belangrijke waarden. Het is ooit in het leven geroepen als ruilmiddel, momenteel heeft het een prominente plaats in onze samenleving. Kun je zien waar het in essentie om gaat?

6. Neem de tijd om te ontspannen. Ontlaad negatieve energie en laad positieve energie op. Sport, spel, fijn gezelschap zijn manieren om jezelf zowel op te laden als te ontladen.

7. Ga na of je je levenslijn, je levensdoel volgt: loop jij je pad? Dan zul jij meestal hoger in je energie zitten.

Wil je met me spreken over hoe jij jouw levensdoel kan volgen en uit de ‘ratrace’ kan stappen? Neem dan contact op. Voor het gratis ebook klik hier.

Reageer

Via Sophia