Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Jij, in de stille tijd

Jij in de stille tijd.

Midden in de stille tijd tussen kerst en 6 januari is een bijzondere tijd. Tijd om naar binnen te keren, tijd om je dromen op te schrijven, tijd om te stromen. De dagen lopen anders, het ritme is anders, dat maakt dat jij je anders voelt en anders oriënteert, misschien ligt alles wel in de war.

In deze tijd van bezinning kom je natuurlijk uit bij je zelf, wie je bent, wat je te doen hebt en het hoe en waarom. Dat kan een heleboel bij je oproepen. Dat je er niet mee bezig wil zijn, of juist wel. Dat je dingen anders wil, of juist door moet gaan met waar je mee bezig bent. Het is ook een moment om je leven te evalueren; doe je wat je te doen hebt, zit je op de goede weg, heb je bereikt wat je wilde bereiken? Allemaal vragen, niet dat er een antwoord hoeft te komen, soms is het je afvragen voldoende. Wie weet nu of je goed zit?

Wie weet nu of je goed zit?

Ja eigenlijk kan jij dat weten, je zit een flow, je voelt van binnen dat het klopt en dat dit je weg is. En opeens kan je het kwijt zijn, als je er teveel over nadenkt, of jezelf er teveel op vast pint. Op de goede weg vraagt een overgave van je, het volgen van de signalen die je ontvangt, de stille tekens die in je naar boven komen. Alleen daarom is zo’ n stille tijd tussen kerst en 6 januari al zo belangrijk, je hebt misschien de kans om de stilte in jezelf te ervaren.

Twee jaar geleden zat ik in een andere fase; brand gehad, letterlijk uit mijn huis. Zat ik toen niet op de goede weg? Tja, letterlijk brand in je huis kun je misschien zien als het ingrijpen van een hogere macht. Heel letterlijk is er heel veel van het oude weggebrand, zodat het nieuwe kon ontstaan. Als we het niet weten, moeten we vaak doorgaan, vertrouwen hebben dat het ter zijner tijd wel duidelijk zal worden. De brand heeft in mijn leven een ingrijpende plaats ingenomen, ik ging zaken anders zien, dingen veranderde; het heeft mijn kijk op het leven erg veranderd; ik ben meer gaan vertrouwen.

Vertrouwen is een thema wat voortdurend bij mij terug komt en waarin ik steeds uit genodigd wordt om meer te vertrouwen. Ook al weet ik het niet, ik hoef alleen maar door te gaan en te vertrouwen. Voor het nieuwe jaar staan er veel veranderingen te wachten; in de wereld en in ons persoonlijke leven. Ik kan het niet overzien, ik weet wel dat ik alleen maar hoef te volgen, vertrouwen. Ieder mens heeft zijn weg en vele wegen zullen bij elkaar komen. Mensen die geloven en vertrouwen dat ze een rol hebben te spelen, zullen gaan samen werken en met elkaar bakens vormen, bakens van licht. Niet omdat ze het weten, maar omdat ze vertrouwen hebben in het licht dat hen leidt en waardoor ze zich laten leiden.

Jij in de stille tijd, zeven overwegingen

1. Niemand heeft de waarheid in pacht, en zijn vrij weinig mensen die nu precies weten wat er gaat gebeuren; volg je hart en wees tolerant naar je naasten.

2. Het is goed om een breder beeld te krijgen van wat er plaatsvindt, maar het is vooral belangrijk om te beseffen dat het allemaal binnenin jezelf begint.

3. Realiseer je dat wat er in het individu plaatsvindt, naar buiten komt, de wereld ingaat en wordt weergegeven in de wereldsituatie.

4. Wat verwacht je van het leven? Durf je het allerbeste te verwachten? Ik wens je heel veel geluk in het nieuwe jaar!

5. Aarzel niet om je tekens en signalen te volgen. Je moet vertrouwen hebben om in stappen in het onbekende te zetten. Weet dat je binnenuit wordt geleid.

6. Het vraagt moed en vertrouwen om stappen te maken, je innerlijke ingevingen te volgen, vooral als een ander het afwijst als volkomen dwaasheid.

7. Wanneer je bewustzijn vol liefde is, wanneer je overstroomt van levensvreugde, trek je vreugdevolle mensen en situaties aan: het allerbeste komt naar je toe!

Is dit het moment om met mij contact op te nemen? Dan hoor ik je graag. Voor het gratis ebook klik hier.

Reageer

Via Sophia