Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Kijk in die ogen!

Kijk in die ogen!

Een prachtige stem, teksten waar je helemaal blij van wordt. Via de tip van mijn vriendin luister ik naar geweldige muziek. Maar als ik dan Youtube aanzet en naar meer muziek luister heb ik beeld en zie ik de ogen van zangeres Ann Sylvestre. Haar rechteroog, op beeld links, ziet er triest uit.

Er is geen oog, geen gezichtshelft hetzelfde. Toch heel bijzonder om te zien dat ogen een totaal andere uitdrukking kunnen hebben. In ‘Naked Eye project’ maakt fotograaf Nathan Mooij compilatie waar hij aan de ene kant de linker en aan de andere kant het rechteroog laat zien.

‘Mooij werkte in totaal acht jaar aan zijn boek Naked Eye Project. Omdat er een duidelijke link is naar kunst wetenschap en optiek wordt hij regelmatig uitgenodigd als gastspreker en verzorgt hij workshops. Naked Eye Project is het onderwerp geweest van een TED Talk ‘You and Eye’. Zijn complete veelzijdige genre is te zien op de website www.nathanmooij.com ‘

Vanavond geeft Leonie Linssen van ‘Verander je wereld’ in tuincafé de Witte Zwaan in Berlicum een lezing over de ‘Karmadrager’. Zij gebruikt de ogen om karma en trauma te bevrijden.

Ogen als poorten van de ziel

De ogen als de poorten van de ziel geeft een blik in de psyche van de mens. Een mens bestaat uit zoveel aspecten. Ik kwam een lezing in boekvorm tegen over het ouderlijke huwelijk in de horoscoop door Liz Greene, die vertelt hoe moeilijk wij het vinden om de delen die we van ons ouders hebben meegekregen in harmonie in ons zelf te integreren.

Als de ouders met elkaar in harmonie zijn, kan het kind bestaan. Als ze niet in harmonie zijn, maakt angst zich meester in het individu.

Het ouderlijk huwelijk wordt verschillend ervaren en waargenomen door het kind, want de geboortehoroscoop is een individueel patroon. Iemands innerlijke eenheid wordt diep beïnvloed door het beeld van de ouders. Dit wordt gereflecteerd op dezelfde as vader – moeder in de horoscoop. Deze as, waar onze heelheid ligt, lijkt te gaan over een ‘schijnbaar’ conflict in onszelf. Zoals wij onze vader en onze moeder ervaren hebben, kan het gaan over verstand en gevoel, ziel en lichaam, behoefte aan contact of niet in contact willen zijn. Om te zien waar deze conflicten over gaan of mee te maken hebben, kun je naar verschillende factoren in de horoscoop kijken.

Terugkomende op de ogen; in de ogen zie je dat er iets in de persoon speelt. Je krijgt zicht op een stuk innerlijke beleving. Waarbij de rechterkant van ons gezicht de blik toont die we naar de buitenwereld willen uitdragen. Datgene waar we controle over willen houden. Aan de linkerkant van het gezicht zien we de emotie; het toont ons ‘ik’. Het is de emotie die we niet kunnen manipuleren of veranderen.

Kijk in die ogen!: zeven overwegingen

1. Ieder mens heeft splitsingen of conflicten. Het is aan een ieder van ons om de weg te vinden deze verschillende delen in harmonie in onszelf bij elkaar te brengen.

2. Onze ogen liegen niet: ze zijn de spiegels van onze ziel. Ze laten de waarheid zien in elke situatie, ongeacht het masker dat we op zetten.

3. Onze geboortehoroscoop geeft zicht op de conflicten die in ons leven, waar we mee te maken hebben, hoe we bewust of onbewust onze ouders ervaren hebben.

4. Conflicten die onze ouders niet op hebben kunnen lossen worden doorgegeven. Het is aan jou als persoon om jou rol te spelen in deze familiedynamiek. Dit ligt zowel op het vlak van familie alswel dat het past in het groter geheel. We zijn hier allemaal om onze levens vorm te geven en de liefde en harmonie in onszelf te vinden en deze uit te dragen.

5. Ons subjectieve beeld van het ouderlijk huwelijk is op het innerlijk niveau verschrikkelijk belangrijk, of het nu wel of niet door objectieve feiten kan worden bevestigd. Het belang ligt vooral in de manier waarop twee tegengestelde kanten van onszelf met elkaar omgaan.

6. Mensen doen zo vaak hun eigen capaciteiten teniet en isoleren vaak belangrijke aspecten van zichzelf, omdat ze het dieper gevoel hebben dat het probleem onoplosbaar is.

7. Hoe sterker het gevoel van botsing tussen de ouders, des te sterker is het gevoel van hopeloosheid met betrekking tot onze eigen innerlijke conflicten. Dit is niet gebaseerd op enig feitelijkheid.

Herken je dat er in jouw ongezien trauma of verdriet leeft? Wil je met mij daarover praten? Neem dan contact op. Voor het gratis ebook klik hier!

Reageer

Via Sophia