Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
kleuren zien

Kun jij je kleuren zien?

Kan ik mijn eigen kleuren zien en ontdekken?

Als ik erover na ga denken: komen de ja maars naar boven.

Wat zou er gebeuren als niet mijn hoofd maar mijn ziel zou mogen spreken. Wat als mijn Hogere Zelf de leiding mag nemen en het woord neemt?

Allemaal vragen en tegelijkertijd een soort ongelovigheid; ‘t gebeurt toch niet.

O nee?

Als ik kijk naar mijn laatste blogs, naar de laatste bijeenkomsten: dan is er al heel veel door mijn Hogere Zelf gezegd en gedaan. Er wordt nog iets anders van mij gevraagd. Niet om me schrap te zetten. Niet om maar te denken het gebeurt niet, nee ik mag mijn geest leeg maken en mijn Hogere Zelf door mij heen laten stromen. Dat kan niet als ik mijn hoofd vul met alle nee s en maars die ik kan bedenken; ik mag in de overgave gaan en me openen. Het vraagt van me om me leeg te maken en me te openen voor mijn Hogere Zelf.

Vanuit het richten van mijn aandacht, kan ik uit mijn hoofd stappen en mijn intuïtie het woord geven. Dan kan ik me losmaken van alles wat angst aanjaagt, vertrouwen dat een nieuwe werkelijkheid groter is dan de huidige.

De stille tijd

We zitten nu in de stille tijd. De kortste nacht, de donkerste tijd is nu. In deze tijd is het de tijd om naar binnen te keren, te reflecteren en nu is ook mogelijk om te herinneren. Het zal tijd kosten, aandacht en een open mind. Er zijn al aanknopingspunten; wij zijn een ziel in een lichaam. Onze ziel is zoveel malen groter dan het lichaam. Ons lichaam moet geaard zijn om onze ziel te kunnen belichamen. Soms zijn daar al flitsen, als de energie geconcentreerd en gefocust is, kunnen we zelfs vanuit deze energie helen. Dit zijn de voorbode: steeds meer komt onze Ziel naar buiten. Ze wil geleefd worden, gezien worden en herkend worden. Juist in deze tijd van contrast wordt licht lichter en donker donkerder. Maar het licht zal zegevieren. Het licht zal helen.

Laten we ons zodanig voorbereiden en reinigen dat we onze Ziel als onze leiding kunnen accepteren. Zodat we kunnen helen, zegenen en transformeren. Ons licht mag feller, ons kanaal mag meer geopend worden; de Liefde zal ons leiden.

Zeven overwegingen om je eigen kleuren te zien

1. Verdriet en kwetsbaarheid komt steeds meer aan de oppervlakte: ook in de pijnlijke delen wil het licht toegelaten worden. Spreek je (oude) pijn uit; erken haar

2. De huidige tijd opent herinneringen van oude levens waarin we met veel minder bewustzijn op Aarde waren. Ook hier mag licht en liefde toegelaten worden.

3. Door in de liefde te stappen, kunnen we meevoelen, in zachtheid staan. Ook onze eigen oude stemmetjes en patronen mogen door het licht en de liefde worden geheeld.

4. Vanuit het bewustzijn van liefde kan er gekozen worden: wat wil je dat er ontstaat? Het hele Universum is met ons verbonden; met onze wensen en verlangens. Wees authentiek, laat sociaal wenselijk gedrag voor wat het is en voel wat jij wil.

5. In ons is er een omwenteling gaande, gedragen door Hogere Liefde, door grotere krachten: mogen we onszelf zien, kunnen we onszelf accepteren. Zelfliefde is zo’n hoog goed.

6. Vanuit Zelfliefde kunnen we in liefde, vrede en compassie zijn; naar onszelf, naar de ander. Ook de maatschappij is bezig met de grote omwenteling.

7. Ook al weet ik niet, ook al zie ik het niet. Ik weet en heb vertrouwen dat alles zal leiden ten goede. Wij zijn allen verbonden met elkaar. In liefde kunnen we elkaar helpen en bijstaan om steeds meer licht te kunnen dragen.

Begin januari gaan we verder met het proces van Zelfliefde in onszelf wakker te maken. In een online gesprek praten we met elkaar over Zelfliefde. Wil je meedoen? Meld je aan.

Voor het gratis ebook klik hier.

Reageer

  • antonia KOOLEN
  • 09/01/2022
  Beantwoorden

  HEB MIJAANGEMELD

  • antonia de bruin
  • 07/01/2022
  Beantwoorden

  hallo graag doe ik mee ,groetjes antonia

Via Sophia