Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
focus

Laat jij je ook zo gemakkelijk afleiden?

Laat jij je ook zo gemakkelijk afleiden?

Ik ben een ster in het me laten afleiden, daarom werken afspraken en deadlines goed voor mij.

Iedereen kent wel zijn eigen manieren om zich af te laten leiden.

Ook angst kun je scharen onder afleiding; dan hoef je niet bij jezelf te raden, maar ga je uit van wat er boven op ligt. Onder de angst is daar je weten; je weet zoveel meer dan je beseft.

Ik sprak net met mijn vriendin, zij heeft veel pijn na haar operatie. Ze weet wat ze kan doen, soms heeft ze echter meer pijn. Dan krijg ze het advies van vrienden en familie om extra pijnmedicatie te nemen. Dat doet ze niet: ze neemt dan extra rust. Ze weet dat pijn voor haar een signaal is dat ze meer rust moet nemen. Normaal is zij niet iemand die je onder rustig zou scharen. Maar zij beoefent nu de rust. Zij neemt dat deel wat zij kan doen als haar verantwoordelijkheid en zorgt daarin goed voor zichzelf. Zo is angst ook een signaal: wat laat angst je weten? Dat je op de goede weg bent en dat je daar door mag gaan, want onder de angst bevinden zich je persoonlijke antwoorden.

Natuurlijk zal een ieder begrijpen dat als jij bang bent, of als je pijn hebt dat je iets niet doet. Dat is de valkuil van het begrijp, het begrip. Het brengt je niet verder; het houd je in de zelfde positie. Maar zodra jij kiest voor wat het voor jou betekent en wat jij kan doen, stap jij uit het slachtofferschap en neem je verantwoording voor jou aandeel.

Dan is meeleven en begrip nog steeds prettig, maar jouw inschatting van de keuze die je hebt, brengt je verder.

Ja pijn is niet fijn, Ja angst houd je in de eerste instantie tegen. Maar zodra jij verder gaat, weet dat je door de angst heen mag gaan om te bereiken wat voor jou echt belangrijk is, kom je uit bij je persoonlijke waarheid. Dan kan je pas echt blij worden.

Zeven tips bij: Laat jij je ook zo gemakkelijk afleiden?

1.

Het tegendeel is ook waar, soms moet je even mijmeren om juist die inzichten te krijgen die je nodig hebt, dit voelt echter anders dan de afleiding waar ik hierboven op doel: je gaat dan juist naar binnen.

2.

Angst kan zo reëel zijn; belangrijk is om jezelf in de liefde te zetten, wat vraagt deze angst van je? Soms juist door er stap voor mee aan de slag te gaan en het te onderzoeken, merk je dat het minder erg is dan je denkt, en kan er meer lichtheid bij komen.

3.

Hoe zit het met pijn? Pijn, zeker na een operatie, is het herstel van je lichaam. Zorg goed voor jezelf en voor je lichaam. Realiseer je echter dat als jij gespannen bent, angstig bent of te veel gedaan hebt dat je meer pijn hebt. Geef je zelf liefde en aandacht en kijk wat de pijn van je vraagt.

4.

Begrip en erkenning is zo fijn. Eindelijk iemand die je ziet en naar je luistert. De vraag is, luister jij naar jezelf? Geef jij jezelf erkenning? Als je dat doet kun je naar de essentie gaan wat voor jou goed is. En hoef je iets niet te doen om maar erkenning te krijgen.

5.

Wat is voor jou echt belangrijk, waar doe je goed aan? Niemand kan jou dat vertellen, je zult het zelf moeten ontdekken: in je eigen binnenste.

6.

Ieder mens heeft zijn eigen perspectief, ieder reageert vanuit zijn eigen achtergrond. En ieder heeft een eigen doel: daarom kan datgene wat goed is voor de ander, niet passend zijn voor jou.

7.

Hou blijf je goed gefocust? Visualiseer dat je het al gedaan hebt en hoe gemakkelijk en fijn dat ging. Het zal je helpen om je taken en doelen lichter te maken.

 

Heb je vragen? Neem hier contact op.

Woensdag 2 oktober is de nieuwe knuffelworkshop

Reageer

Via Sophia