Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Het spel spelen en de handleiding daarbij!

Het spel spelen en de handleiding daarbij

Nadenkend waar ik vandaag over wil schrijven kom ik op 2 onderwerpen: spelen en trauma.

Ze lijken zo niet samen te gaan. Getraumatiseerde mensen kunnen niet spelen. Je speelt alleen als het veilig is. Dat wil niet zeggen dat er in de energie van overleven niets uit geprobeerd wordt. In mijn beleving is dat wat anders. Spelen in de normale zin van het woord zorgt voor ontspanning en genieten. Het zal dus meer over spelen gaan.

Ik ben niet zo’n speler, eerder een lezer. Vanuit mijn opvoeding keek ik heel serieus naar het leven. Toch komt in Human Design en astrologie naar voren dat ik meer mag spelen. De laatste tiental jaren kon ik meer mijn creativiteit gebruiken. Kon ik meer genieten en ontspannen daarvan. Heb ik zelfs 2 spellen gecreëerd, waarvan er 1 nog in ontwikkeling is. Daarmee kan je ook ontspannen, maar er is ook een serieus element aan; je ontdekt jezelf. Ergens is er nu een roep naar spelen op een ander level. Spelen met als doel te genieten en te ontspannen. En spelen doe je met anderen!

De verandering

De laatste dagen voelde ik verandering in de lucht, in mijn leven. Spannend is dan waar het heen gaat. Oude angsten steken dan min of meer de kop op. Periodes waarin het niet zo liep als ik wilde; daar gaat het misschien ook over. We lijden het meest onder hetgeen we vrezen. En het loopt altijd anders. Met spel is de uitkomst ook onzeker. Wie gaat er winnen?

Misschien mogen we het leven meer als speelveld zien, ontdekken wat de mogelijkheden zijn. Zien dat er zoveel meer mogelijkheden zijn dan we denken. Bij het leren spelen wint iedereen. Ieder is gelijkwaardig, ieder mag genieten. In de gelijkwaardigheid zijn er geen verliezers, iedereen wint.

Belangrijk om te weten is dat in ons speelveld er zoveel mogelijkheden zijn gecreëerd voor de verschillende behoeften en verlangens. Dat kunnen we niet namaken. Wat heel leuk is om te ontdekken dat we allemaal een eigen handleiding mee hebben gekregen. Ik hoorde altijd dat niemand een handleiding meekreeg voor het leven. Ik kan je vertellen dat we allemaal een handleiding hebben meegekregen; het staat in de sterren geschreven! En natuurlijk heb jij naast deze handleiding, je vrije wil hoe jijalles wil gebruiken.

Ik sta aan het begin van mijn 4e jaar psychologische astrologie; Ik krijg steeds meer zicht op hoe zowel levensdoel, behoeften maar ook jouw valkuilen in de sterren staan geschreven. Ook trauma’s zijn terug te vinden in de horoscoop. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik in de leerfase zit en mogelijk er nog niet alles uit kan halen. Maar het lijkt me fijn om er mee te spelen, mezelf maar ook jou uit te dagen om daar meer zicht op te krijgen. Dus wil jij meer zicht krijgen op jouw speelveld en levensvisie en wil je samen met mij dit proces aangaan? Dan kan ik deze zomer, tegen een kleine vergoeding à 50 euro het gesprek met je aangaan over jouw geboortehoroscoop. Al vanaf het moment dat jij op de aarde bent tot aan jouw levenseinde is dit de belangrijkste handleiding die je meekrijgt. Laat je me weten of je met me wil spelen?

Zeven overwegingen: Het spel spelen en de handleiding daarbij

1. In het boek: ‘Spelen werkt’ wordt beschreven dat 3000 jaar voor Christus een koning spel heeft gebruikt om een hongersnood te overleven.

2. Spelen helpt je ook om moeilijke dingen in je leven aan te gaan. Maak er een spel van: het gaat niet om winnen of verliezen.

3. Een spel maakt informatie een avontuurlijke ontdekkingstocht. Spelenderwijs leer je zoveel meer dan alleen maar te luisteren naar saaie stof.

4. Spel is een van de oudste manieren om te leren. Kinderen kunnen niet zonder, maar volwassenen ook niet.

5. Het spel is feitelijk één grote leeromgeving. Omdat je iets bijzonders kunt ervaren en daar ook direct feedback krijgt op je acties.

6. Spel kan je ook halen uit ‘het gevangen zitten’ in een bepaald stramien. Spel vraagt je (volledige) aandacht en inzet. Het helpt je om de wereld en het leven anders te zien.

7. Een spel kan best spannend zijn, gelukkig het is maar een spel we kunnen steeds weer opnieuw beginnen. Weet dat je elke dat opnieuw kunt beginnen en geniet van het spel van het leven!

Wil jij ook meer zicht op jouw levensdoel, je talenten en je mogelijkheden? Deze zomer voor 50 euro bespreek ik met jou wat jouw horoscoop daarover vertelt. Neem jij contact met me op? Voor het gratis ebook klik hier.

Reageer

Via Sophia