Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Mannen komen van Venus, vrouwen komen van Mars

Mannen komen van Venus vrouwen komen van Mars, oh nee het was andersom.

Waarom zouden mannen niet van Venus kunnen komen en vrouwen niet van Mars? Haaks op het traditionele waarom niet? Aan mannen worden agressie en oorlog toegedicht, aan vrouwen liefde en verbinding. Wat nu als we al deze kwaliteiten in ons dragen?

We leven in een tijd dat er nieuwe verbindingen gemaakt worden.

We hebben allemaal een mannelijke en een vrouwelijke kant in ons. Het is een goed ding als we allen de mannelijke kant in ons ontdekken die in verbinding staat met onze vrouwelijke kant. Als man mag je stoer en zelfverzekerd zijn, maar ook lief en teder. Het hangt van de situatie waarin je het toont, maar als je bewust bent dat je beide kanten in je hebt, ben je een evenwichtige man. Dit geldt ook voor de vrouw; ze mag opkomen voor zichzelf, weten wat ze wil, maar ook haar lieve zacht kant ontwikkelen. Als ze deze verbinding heeft dan is ze meer vrouw. Zodra zowel de man als de vrouw in zichzelf de persoonlijke verbinding kan maken wordt het leven leuker dan je nu kunt bedenken.

De wereld veranderen begint bij onszelf. Harmonie en evenwicht in onszelf creëren, draagt bij aan een betere wereld. Wanneer een man kan omgaan met zijn gevoelens, zijn wereld kan creëren en zijn persoonlijke leider is, is hij meer man(s) De vrouw die zacht kan zijn, haar eigen leven kan creëren en ook haar persoonlijke leider is, is vele malen meer vrouw.

Vrouwen en mannen die van het leven genieten vanuit een evenwichtige innerlijke verbinding, gaan voorbij de stereotypen, dat een man niet huilt, dat een vrouw alleen maar zacht en volgzaam is.

Dan volg je datgene wat het leven van je vraagt, dan maak je gebruik van de kansen die het leven biedt, en creëer je een nieuwe realiteit. Een gezond mens, met een gezonde geest in een gezond lichaam; het komt steeds dichter bij. Steeds meer mannen en vrouwen voelen hoe belangrijk het is om voorbij de stereotype te gaan, hun eigen kracht te ontwikkelen in verbinding met hun heelheid. Onze innerlijke man en vrouw deel zijn wel te onderscheiden, maar uiteindelijk staan zij voor de heelheid die we in onszelf kunnen ervaren.

Mannen komen van Venus, vrouwen komen van Mars 7 overwegingen.

1. Mannen mogen hun gevoelens tonen; huilen is de meest normale manier om je emoties te laten stromen. Ondanks onze aangeleerde gewoonte is het goed te weten dat de natuur ons tools heeft gegeven om om te gaan met onszelf.

2. Vrouwen zijn vele malen krachtiger, innovatiever als zij hun innerlijke man/ vrouw verbinding hersteld hebben. Steeds meer vrouwen staan hun mannetje.

3. In de liefde voor jezelf, in de acceptatie van jezelf kun je al voelen, zien en ervaren hoe het is om in verbinding te zijn met je innerlijk man/vrouw deel.

4. Voel je vrij. Jij bent die je bent, je bent goed zoals je bent; vanuit dat gezichtspunt mag je het leven zien als een ervaringsschool: hier kun je alles oefenen en nog plezier hebben ook.

5.Ieder mens heeft beschikking over tal van kwaliteiten; ontwikkel ze. Je kunt veel meer dan je denkt.

6. Experimenteer en leer. Van fouten maken kun je leren. Door alleen maar braaf in het gareel te lopen ga je van binnen dood.

7. Het leven nodigt je uit om het te leven en te beleven. Alles kan en alles mag als jij jezelf daar toestemming voor geeft. Zoek je persoonlijke levenspad. Blijf trouw aan je idealen.

Heb je vragen omtrent je eigen innerlijke man of vrouw? Neem contact op. Klik hier voor het gratis ebook.

Reageer

  • Tjeerd Deelstra
  • 14/01/2021
  Beantwoorden

  Graag ontvang ik het gratis e-book

   • sophie
   • 02/02/2021
   Beantwoorden

   Hoi Tjeerd,
   Je vindt de link in je mailbox.
   Vriendelijke groet
   Sophie

Via Sophia