Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Mars in Actie

Mars is gefotografeerd met zijn 2 manen: Phobos (angst) en Deimos (vrees). Hier wordt ik blij van; zo bijzonder om de Griekse Mythologie aan onze hemel weerspiegeld te zien. De connectie van de namen van de manen is duidelijk. In de Mythologie worden ze als de paarden van Ares, (Romeins Mars) maar in een andere vertelling als zijn kinderen gezien. Een ander kind van Ares heet Eris (strijd)

Mythologie

Ares, als oorlogsgod heeft niet zo’n hoge status het Griekse pantheon. Dit kwam omdat zijn focus vooral was gericht op bloedvergieten. Geschikt voor barbaarse krijgers en niet zo voor de beschaafde Griekse soldaten. Er zijn vele verhalen over Ares waarin hij betrokken is in oorlog, strijd en conflicten. In zijn relatie met Athena krijgen beide meer aanzien. Dan worden brute kracht gecombineerd met strategische planning. Dan is er veel meer mogelijk dan alleen maar vechten. Beschermen en het bevorderen van vrede en stabiliteit worden dan ook mogelijk uitingsvormen.

Wat heeft dit met ons te maken?

Je zou de goden en godinnen vanuit de mythologie kunnen zien als aspecten die in ons bewustzijn. Ares of Mars wordt ook wel de mannelijke actiegerichtheid genoemd. In ons is er ook een brute, destructieve kracht; die we vaak vanuit angst en vrees gebruiken. Doordat we bang zijn, en vrezen dat we niet goed genoeg zijn, gaan we de strijd aan.

Door te leren en bewust te worden van wie we zijn, wat we zijn, en emotioneel leren om ons veilig te voelen kunnen we het vrouwelijke aspect Athena combineren met het mannelijk aspect Ares. Angst en vrees zijn zowel oorzaak als gevolg van de strijd die in of buiten ons woedt.

Als je de Mars kracht als de mannelijke energie ziet, en als je die kunt beheersen, dan kan je je energie inzetten om actief en doelgericht te werk te gaan. Er is veel te vinden over de mythologische figuren Ares en Mars en ook hoe ze een rol kunnen spelen in onze psyche.

Zeven overwegingen bij Mars in actie

1. Op primitief niveau werkt Mars vooral uit in agressie en oorlog. Maar in ontwikkeling komen oa. assertiviteit en zelfvertrouwen naar boven om jezelf te laten horen en voor jezelf op te komen.

2. Mars heerst over het teken Ram en symboliseert het pure begin; het ontwaken en het ontdekken van het zelfbewustzijn.

3. In de astrologie wordt Mars geassocieerd met de energieën van moed, vastberadenheid, daadkracht en wilskracht. Ontwikkeling van Mars energie kun je zien als het ontwikkelen van deze kwaliteiten in jezelf. Door de energieën van Mars te ontwikkelen en in balans te brengen, kun je jezelf beter in staat stellen om uitdagingen aan te gaan, doelen te bereiken en jezelf te beschermen.

4. In de psychologie vertegenwoordigt Mars de archetypische mannelijke energie, zoals assertiviteit, competitie en agressie. Bewustzijnsontwikkeling van Mars gaat dan over het integreren en balanceren van deze mannelijke kwaliteiten in combinatie met de vrouwelijke kwaliteiten van intuïtie, empathie en zorgzaamheid. Dit kan helpen om een meer volledige en evenwichtige persoonlijkheid te ontwikkelen, waarin zowel de mannelijke als de vrouwelijke aspecten van het zelf tot uitdrukking komen.

5. In de esoterische tradities wordt Mars geassocieerd met de krachten van vuur en transformatie. Mars ontwikkeling kan je zien als het ontwikkelen van de spirituele kwaliteiten van moed, opoffering, toewijding en overgave. Dit kan helpen om een dieper begrip te ontwikkelen van de cycli van dood en wedergeboorte, en om de energieën van verandering en transformatie bewust te gebruiken in je eigen spirituele ontwikkeling.

6. Ontdek je innerlijke mannelijke energie: zowel mannen als vrouwen hebben deze. Het is de energie die in je tot uitdrukking wil komen. Die wil stoppen met herhalende oude patronen. Je hebt de inspiratie om een nieuwe manier van leven te ontdekken.

7. Het Ultieme mannelijke is als een helder licht: het onthult de waarheid, sluiers verdwijnen. Laat deze energie door je werken om te ontdekken wat het beste voor je is, zij geeft je ook de energie om ernaar te handelen.

Wil je meer weten wat dit voor jou kan betekenen? neem dan contact op. Voor het gratis ebook klik hier.

Reageer

Via Sophia