Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
meesterschap

Meesterschap over je leven

Meesterschap over je leven is zo eenvoudig en zo moeilijk. Elke keer zijn we op zoek naar de kortste weg: die is er: welke is dat dan?

Dan krijg je een omschrijving : deze bevat echter veel meer dan jij kunt bevatten. Daarom vat je het ook niet. De kortste weg, is daardoor niet altijd de beste weg. Wat is jouw weg dan? Soms door schade en schande. Soms rechtdoor, soms toch een afbuiging. We hebben allemaal in onszelf heel wat te overwinnen om Meester over ons eigen leven te zijn.

Wat is meesterschap?

Meesterschap is een paradox: je moet boven jezelf uitstijgen om jezelf te vinden. Alles wat daar meer over gezegd kan worden is een omschrijving. Boven jezelf uitstijgen, boven de stof uitstijgen gat over meer kennis hebben dan…., het grotere geheel zien. Dan kan jij jezelf in de juiste context plaatsen. Zolang je met je neus op jezelf zit, kan je niet veel zien, blijf het een fractie wat je kunt weten. Uitstijgen boven jezelf laat je weten, dat er meer is. Meer dan je kunt voelen en ervaren.

Hoe kan je boven je zelf uitstijgen?

Wat is nu de kortste weg?

Eén : Het doel is je geest te genezen
Twee: Wees telkens weer getuige van de angst die je belemmert in je doel en draag die over.
Drie: Luister naar je Hogere zelf/ innerlijke leiding en vertrouw op de weg
Vier: Kies voor de liefde en besef dat je het patroon van de wereld verandert.

Je geest genezen is veel omvattend. Is je geest dan ziek? Het hangt vanuit welk perspectief je het bekijkt. Als je het doel van het leven angst los laten is en liefde zijn: dan is onze geest ziek. Heel ons leven zijn we bezig met ons te vullen. Te vullen met ervaringen, overtuigingen, aannames, pijn en verdriet. Te ontdekken wie we werkelijk zijn en wat de bedoeling is. 

Als iedereen doet waar hij van houd, wordt hij zijn eigen meester.

Zeven tips bij Meesterschap over je leven.

1.

Leef in het nu: elke dag is een afscheid van wat geweest is en geeft je een nieuw begin. In het nu zijn, vraagt om aanwezig te zijn, zonder gehinderd te worden wat was of wat je verwacht.

2.

Heb vrede met je zelf en de keuzes die jij in het leven maakt. De vrede en de rust is de voedingsbodem om meer te ontvangen.

3.

Je bent elke keer vrij om opnieuw te kiezen. Kies nu voor wat voor jou belangrijk is en welke weg jij wil gaan.

4.

Verruim je blik; er is veel meer, en er zal steeds meer aan je getoond worden. Meesterschap vraagt om ruimte te maken in jezelf en toe te staan wat er is.

5.

Meesterschap daagt je uit: wat brengt het leven je, kijk daar goed naar. Wat vraagt het van je? Jij bent verantwoordelijk voor je eigen Zijn en je mag kiezen voor wat jij wil!

6.

Heden, verleden en toekomst zijn één geheel. Alles bevat jouw potentie en mogelijkheden. Zie in de uitersten, de range die je kunt gaan. Verbindt ze in jouw Zijn. Zij vormen samen de verbinding, met jou als middelpunt. Zonder jou is die verbinding van uitersten niet mogelijk.

7.

Inspireer andere mensen om hun eigen meester te zijn! Doe waar je van houdt en volg je eigen passie.

 

Afgelopen week heb ik ´n bijzonder seminar bij Steve Rother gevolgd: Master Healer. Ik heb daar weer heel veel inzichten mogen ontvangen.

Wil je meer weten, of heb je vragen? Neem dan contact op.

Reageer

Via Sophia