Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
kantelpunt

Na het kantelpunt, een nieuwe golf

Kantelpunt

Afgelopen week voelde ik heel duidelijk het kantelpunt. Afgelopen week heb ik daar een Facebook live over gehouden.

Vergelijk het als boven een golf zitten; en dan komt er een nieuwe wave. Wat gebeurt er dan? Dan kom je jezelf weer tegen, dingen die je zelf (nog) niet verwerkt heeft.

Jezelf tegen komen

Zo droomde ik dat ik in het buitenland zat zonder eigen vervoer; ik was met mijn toenmalige partner. Ik had een afspraak in het ziekenhuis, mijn partner wilde me niet brengen. Ja ik mocht gaan, hij hield me niet tegen, maar hij bracht me niet, en ik kon de auto ook niet meenemen.

Ik zag dat hij genoot van de situatie en ik, ik voelde me machteloos. Hij had het weer voor elkaar, ik kon geen kant op.

Deze droom nodigde me uit om opnieuw mijn machteloosheid te voelen; ik ben zo vaak machteloos geweest. En tegelijkertijd gaf deze droom ook een mogelijkheid voor een oplossing.

In de droom was ik op bezoek bij mijn vriendin die verloskundige is. Daar vroeg ik of zij mijn bloed wilde prikken. Mijn Ph moest gecontroleerd worden. Ik vertelde haar over mijn situatie. Zij zei tegen mij: gebruik je kracht.

Ik voelde alle ja- maars opborrelen; in plaats daarvan zei ik: ik besluit nu!

Daarmee stopte de droom. Ik voelde me zoveel lichter.

Alles begint met voelen

Alles begint met voelen. Alles wat je nog niet verwerkt hebt, of waar je nog niet mee gedeald hebt komt opnieuw naar boven. Ofwel in dromen, ofwel in je dagelijkse leven. Het voordeel van ouder worden is dat je meer levenservaring hebt, en geleerd hebt om hoe je met verschillende zaken om kunt gaan. Dan gaat het om herkennen, erkennen en toestaan. Daarna ben je zoveel lichter. Dan kunnen er ook andere gevoelens plaats krijgen. Zo pel je laag voor laag af. Alle gevoelens mogen er zijn. Zij zijn opgeslagen in je lichaam en vertellen jouw levensverhaal.

Gevoelens die er niet mogen zijn, en weggestopt worden, zorgen ervoor dat jij je zelfgevoel kwijt raakt. Zelfgevoel is weer gelinkt aan waardevol zijn en het waard zijn. Wat je ook ervaren en gevoeld hebt; geef het plek.

Je wordt dan steeds vrijer te zijn wie je bent. Juist nu is dat belangrijk, om je zelf gewaar te zijn en het gewaar zijn van je ziel te ontdekken. Zij zijn nl je beste bescherming tegen welk onrecht en welke manipulatie dan ook.

Na het kantelpunt, een nieuwe golf. Zeven tips.

1. Handel alsof wat jij doet verschil maakt, want dat doet het

´William James´ in de dagelijkse gedachten

2. Na ballingschap is leven in vrijheid niet zo eenvoudig. Het is dan opnieuw de kunst en de uitdaging om met elkaar een nieuwe toekomst op te bouwen.

3. Zelf gewaar zijn en gewaar zijn van je ziel bieden de beste bescherming tegen schending van je zijn.

4. De grootste bedreiging van je welzijn is die van manipulatie en exploitatie door krachten waarvan je geen weet hebt.

5. Gebruik je onderscheidingsvermogen. Kijk in jezelf en de delen van je identiteit en je weten, verken je leven. De verantwoordelijkheid om meesterschap te verwerven creëer je door te werken via je eigen bewustzijn en je grotere identiteit.

6. Heb de moed om de juiste vragen te stellen, zet vraagtekens. Door programmering heb je te vaak je eigen waarheid niet serieus genomen.

7. Kijk naar het wezen van je eigen kern, ga op zoek naar antwoorden vanuit de fluistering van je hart en ontdek de wijsheid van je innerlijk zelf. Als we hier niet voor open staan zijn we gevangen in een illusionaire werkelijkheid.

Heb je vragen hoe je verder kan na het kantelpunt, neem dan contact op. Voor het gratis ebook klik dan hier.

Reageer

Via Sophia