Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Niet reëel! Doe maar realistisch

Niet reëel, doe maar realistisch

Een idee ging door mijn hoofd. Tegelijkertijd de gedachte: niet realistisch.

Doe maar realistisch! We corrigeren ons zelf. We gaan ervan uit dat onze ideeën, wensen en verlangens niet reëel zijn. Waar aan toets je dat?

Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg! Droom niet zo! Doe gewoon. Je bent een zwever!

In de opvoeding, buiten ons en dan ook gewoon in ons is daar een directe afweging en een afwijzing. Een afweging wat realistisch is, wat reëel is, wat kan, wat mag. De afwijzing wat hier niet aan voldoet. Deze directe concreetheid, deze duidelijkheid hoe wat hoort of hoe wat in elkaar zit kan je zien als de mannelijke kant van onze maatschappij.

Duidelijk, concreet en afgebakend; daar is helemaal niets mis mee. Maar wat vergeten wordt is dat er een vrouwelijke invalshoek is. Deze kant is voor de mannelijke kant ongrijpbaar, vaag, onrealistisch en niet te vatten. De vrouwelijke invalshoek ligt in onze maatschappij, in onze cultuur en in ons innerlijk leven behoorlijk onder vuur. Er wordt geen plaats aangegeven.

Zoals je weet is er zonder de vrouw(elijke) kant, geen bevruchting mogelijk. Over welk onderwerp het ook gaat. Ideeën beginnen vaag, verlangens groeien totdat ze zichtbaar worden. Als deze vrouwelijke invalshoek er niet mag zijn, is het leven hard en koud. Zodra het vrouwelijke element ruimte krijgt, wordt het levendig en kan je spelen. Dan gaan het mannelijke en het vrouwelijke element met elkaar.

Dat wordt het zichtbare gecombineerd met het onzichtbare, het grijpbare met het ongrijpbare. Wensen en verlangens worden gezien; dan kunnen ze het licht zien.

Het vrouwelijke element mag in zichzelf voor de man onnavolgbaar zijn, ze is er niet minder om. Het mannelijke element mag voor de vrouw onnavolgbaar zijn. En toch als deze twee onderdelen; die ook in jou aanwezig zijn, er mogen zijn, dan kunnen ze samen gaan.

Beiden in hun waarde, beiden met hun eigenheid. Door de vereniging van het mannelijke en het vrouwelijke element in jou, worden dromen werkelijkheid. Kan het bijzonderste verlangen vorm krijgen. Je zou kunnen zeggen dat het vrouwelijke deel zorgt voor de inspiratie en dat het mannelijke deel het vorm geeft.

Zeven overwegingen bij Niet reëel, doe maar realistisch;

1. Die vluchtige gedachten kunnen een belangrijk boodschap voor je hebben. Wees opmerkzaam wat er door je heen gaat en hoe je erop reageert.

2. Iets wat zo in ons systeem zit, moet soms op een andere manier opmerkzaam gemaakt worden. Overdrijf je belachelijke idee soms maar eens. Dan zie je wat er gebeurt. Hoe belangrijk of onbelangrijk het is.

3. Spelen met je ideeën, ze extreem maken, groot of klein, in een andere context: het kan je brengen tot het juiste perspectief.

4. Spelen helpt je om zaken luchtiger te maken, de zwaarte of de lichtheid daarin te ontdekken. Je eigen levendigheid en passie kan hierin aangeraakt worden.

5. Voor dat je een balans kunt vinden is het soms nodig om de hele mannelijke kant, of de hele vrouwelijke kant te ontdekken; dan is het evenwicht gemakkelijker gevonden.

6. Zowel alleen de ene kant ofwel alleen de andere kant heeft zijn eigen problemen. Te vrouwelijk kan irritant en gemaakt voelen, te mannelijk kan te hard en te koud voelen.

7. Een balans is geen vaststaand punt, de balans zoeken en vinden in jezelf is altijd de kunst. Wat is goed en wat is hier de bedoeling. Weet dat als mannelijke en vrouwelijk samen komen; de liefde daar is.

Liefde is een proces en ontwikkeling in ons zelf.

Door onder ogen te zien, stil te staan en liefde te geven aan ons eigen proces kan je stappen maken om je meer te openen voor liefde. Je staat er nooit alleen voor. Je bent nooit alleen in het onderzoek hoe jij meer liefde kan ontvangen en meer liefde kan geven. Ik nodig je uit om jou onderzoek met mij te doen. Ik heb 12 onderwerpen gekozen om de liefde verder te onderzoeken

In 12 weken tijd komen we wekelijks online bij elkaar.

Klik hier voor de Black Friday combi aanbieding

Alleen nu (van 21 t/m 27 november) is deze online meeting voor 599 euro

daarbij ontvang je gratis en ebook : van angst naar passie

en

Gratis het jaarabonnement voor het bewustzijnspel Snakes en ladders, het spel om tot zelfrealisatie te komen.

Reageer

Via Sophia