Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
nieuwe wereld om te ontdekken

Nieuwe werelden om te ontdekken

Nieuwe werelden om te ontdekken

Ik leef in verschillende werelden. Sommigen van deze werelden hebben geen weet van elkaar. Andere werelden zijn bekende overgangen van elkaar. Ik vind het heel fijn en heel eenvoudig om van de ene wereld in de andere wereld te stappen. Ik dwaal van de ene wereld naar de andere wereld. Soms voel ik me met één voet nog in de ene wereld staan, terwijl mijn hart al in de andere wereld is.

De opeenvolgende werelden hebben soms met mijn ontwikkeling te maken. Andere werelden hebben alles met bewuste keuzes te maken of onverwachte ontdekkingen. Ik geniet van mijn verschillende werelden en wat ze mij brengen. Ik geniet van de variëteit, van de diversiteit en de intensiteit. Alle werelden brengen mij wat. Ik geniet van hun schoonheid, vrijheid, ontwikkeling, ontdekking, diepte en wat meer….

Er is altijd beweging en ontdekking

Er is altijd beweging, altijd ontdekking. Sommigen rijzen op en verzinken. Ik kan volmaakt gelukkig zijn, maar diepe droefheid is mij niet vreemd. Ook kan ik dwalen door mijn werelden. Dan maak ik kennis met nieuwe werelden. Ik dwaal en neem tot me wat me past. Wetend; ik ben in de wereld, maar ik ben niet van de wereld. Ik ben vrij om te gaan, ik ben vrij om te ontdekken.

Ieder keer zijn er nieuwe continenten, nieuwe gebieden om te ontdekken. Het is mijn geest die de ruimte opent. Het is mijn liefde die mij laat zijn en genieten.

Nooit gedacht dat het leven zoveel voor mij in petto had. Ik zag mijn leven als zeer beperkt. Nog kan ik niet over de grenzen van mijn werelden kijken. Maar ik kan wel terugkijken, zien wat ik allemaal meegemaakt en ervaren heb. Zien dat ik al zoveel ontdekt hebt. Blij zijn dat het leven zo gul voor mij is. Hoe verder ik kom, hoe meer ik ontdek, hoe meer ik verwacht dat er is.

Nieuwe werelden: Ongekende gebieden, ongekende ervaringen…..

T Is niet zoals ik vroeger dacht, t ‘is niet wat ik vroeger heb geleerd. Er is zoveel meer.

Er is zoveel meer te ontdekken. Ik laat mij leiden waar mijn hart gaat. Mijn hoofd wil me nog weleens tegenhouden. Maar mijn hart weet feilloos waar te gaan. Ik luister naar het weten van mijn hart.

Achter iedere deur, verschijnt een nieuwe wereld, in een nieuwe gedaante. Soms voortbordurend om iets bekend. Soms totaal onbekend. Ongelooflijk het houd nooit op.

Ongelooflijk waar je hart je leid.

Laat je leiden door het weten van je hart.

Geniet ervan, overstijg jezelf, heb vertrouwen en ga je gang.

Je gedachten houden je soms tegen. Het is niet de wereld van de wil. Omdat je denken de weg niet ziet. Het is je verlangen die de weg vind. Het is je verlangen die de wereld creëert. Ze bevindt zich in jou! Met jou verlangen, met jouw verwachtingen kun je het onzichtbare zichtbaar maken.

Zeven tips bij Nieuwe werelden om te ontdekken

Tip 1.

Al deze werelden zijn niet gescheiden van elkaar, je kunt ze onderscheiden. De diverse werelden staan tot je beschikking, om te ontdekken wat bij je past, te ontdekken welke ontwikkeling jij mag gaan. Zolang jij zonder oordeel je weg gaat, is er zoveel te ontdekken.

Tip 2.

Achter iedere deur, verschijnt een nieuwe wereld, in een nieuwe gedaante. Soms voortbordurend om iets bekend. Soms totaal onbekend. Sta open voor de nieuwe mogelijkheden. Sluit oude deuren. Ga uit de wereld die niet bij je past. Stap vol vertrouwen in de nieuwe wereld en ontdek wat er allemaal mogelijk is.

Tip 3.

Niets is zoals jij vroeger dacht, niets is wat jij vroeger heb geleerd. De wereld is veranderd. De tijden zijn veranderd. Er is zoveel meer. Je mag nu ontdekken wat er nog meer is.

Tip 4.

Je gedachten houden je soms tegen. Het is niet de wereld van de wil. Niet je denken ziet de weg. Het is je verlangen die de weg vind. Jij voelt je aangetrokken tot nieuwe wegen, jij weet wat je hart verlangt. Volg dat verlangen. Ieder heeft zijn eigen pad. Volg jouw pad.

Tip 5.

Het is je verlangen die de wereld creëert. Uitgesproken, niet uitgesproken, bewust, niet bewust. Het bevindt zich in jou! Met jou verlangen, met jouw verwachtingen kun je het onzichtbare zichtbaar maken. Je zult de juiste mensen, de juiste personen op je pad tegenkomen.

Tip 6.

Het is niet rationeel, het is niet wetenschappelijk. Pas als jij leert te vertrouwen op het weten van je hart leer je dat er meer realiteiten zijn dan de wereld van de wetenschap. Ook een bijzonder interessante wereld, maar het laat maar een fractie van de werkelijkheid zien.

Tip 7.

Vertrouwen op alleen je mind, breng je op een dwaalspoor. Het denken kan niet over de randen van de werelden heen zien. Met je denken kan je vaak alleen de onmogelijkheden die er zijn, zien. Jouw verlangen zoekt naar mogelijkheden. Het verlangen creëert de kansen. Ons verlangen weet en vertrouwt dat er meer is. Verlangen zoekt en vind.

 

Ik ben gegaan van uit de angst naar de liefde. Ik heb mijn passie gevonden. Wil jij ook je passie vinden? Kijk dan op www.vanangstnaarpassie.nl voor je eerste stappen.

Volgende week bereik ik het magische jaar 50. N halve eeuw op deze aardbol. Ik heb het gevoel dat het leven nog zoveel in petto heeft. Op naar de volgende levenshelft! Voor deze gelegenheid bied ik de mogelijkheid om een gratis e-book: van Angst naar Passie te winnen. Beantwoord de volgende vraag: Welke wereld wil jij ontdekken, welke verwachting ligt daaronder, wat is je missie in het leven? Post dat op mijn tijdlijn.

Reageer

Via Sophia