Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Ontwikkeling en verandering

Ontwikkeling en verandering

Vorige week zat ik in het midden van de storm, enorme veranderingen in mijn leven. En hoe dat gaat uitpakken is onbekend. Duidelijk is dat mijn ontwikkelingsweg flink in beweging is. We kiezen niet vaak voor verandering en ontwikkeling. Dat maakt ons bang, we willen namelijk niet veranderen. Ontwikkeling vraagt om te kijken naar jezelf en hoe jij je kunt verhouden tot de ander, tot het onderwerp.

Ook ik heb lang getwijfeld, maar ik voelde dat ik de stap mocht maken. Het leven geeft me mogelijkheden, duwt me naar voren en vraagt van me om ontwikkeling aan te gaan. En zo is het ook voor jou. Het moment dat je twijfelt krijg je aanvullende signalen die bevestigen: doe het, ga het aan. Zodra je nee zegt, je hebt tenslotte een vrije wil, gebeuren er andere zaken. Heel vaak gaat de flow uit je leven, heb je tegenslag en kloppen de dingen niet meer.

Tegenslag wil niet zeggen dat het leven zich tegen je keert. Soms wil tegenslag je op een andere of zelfs betere weg brengen. Feit is dat de energie een bepaalde kant op gaat en dat het gemakkelijker is om met de stroom mee te gaan, dan tegen de stroom in te gaan. Als je op de voor jou goede weg bent, zullen al de uitdagingen die je op je pad tegen komt, je helpen. Je ziel heeft namelijk een doel. Het wil ervaringen opdoen, ervaringen die jij, voordat jij naar de aarde kwam, afgesproken hebt. Ook nu kun je je vrije wil inzetten. Maar je ziel brengt je steeds weer terug naar waar het eigenlijk om draait; je levensdoel. Je ziel leert door je ervaringen.

Verbindingen

Heel bijzonder als je ontdekt hoe verbonden jij en ik met elkaar zijn. Niemand is zonder reden in je leven. Je hebt vaak al meerdere levens met iemand gedeeld. In dit leven worden heel wat oude rekeningen ingelost. Zielsdelen die je nog van een ander hebt, ingewisseld.

Afgelopen week, tijdens de opleidingsdag bij Leonie Linssen ontdekte we ook dat we als groep niet voor niets bij elkaar waren. Eén van de deelnemers mocht haar ongeboren kind ontmoeten. Ik kreeg mijn voorbereiding te zien, en hoe deze was gelinkt aan eerdere stappen die ik gemaakt heb. Allen waren we betrokken bij een massa executie; als slachtoffers. We voelden de blokkade op onze keel en hoe die geheeld werd. De opleidingsdag ging over Vertrouwen. Gebrek daaraan heeft zijn oorsprong in de beschadiging van het 1e chakra; ons overleven. Vertrouwen en de heling daarvan is zo hard nodig om te voelen en te ervaren dat we ons pad mogen volgen. Dat niets voor niets is.

En als toetje mochten we ontdekken hoe onze innerlijke jonge man-vrouwdelen werden gecombineerd met onze oude innerlijke man-vrouwdelen. Hoe de dwarsverbinding de versteviging vormde van het bouwwerk wat wij vormen. Mocht je één of meerdere dagen willen volgen van de Integrated Soul Alingment kijk dan op de webpagina van Leonie Linssen.

Zeven overwegingen bij ontwikkeling en verandering.

1. Het leven brengt je bij die uitdagingen en ontwikkelingen die voor jou bestemt zijn. Je komt nooit voor niets voor een bepaalde uitdaging te staan.

2. Je weet dat iets voor je bestemt is, als jij daarop resoneert. Iets in jou herkent het en weet dat je deze uitdaging aan mag gaan.

3. Soms lijkt iets zo onlogisch, zo onnavolgbaar. Vertrouw erop dat je ziel je leidt. Je komt op het juiste moment op de tijd de juiste mensen of de juiste situaties tegen.

4. In vertrouwen dat iets op het juiste moment daar zal zijn, neem jij alvast de stap die genomen moet worden. Zo bijzonder om dan te ontdekken hoe alles bij elkaar komt.

5. Vertrouwen en controle hebben weinig met elkaar gemeen. Je kunt niets voorspellen, je kunt het niet bedenken. Vertrouwen gaat uit van een innerlijk weten; de weg zal zich ontvouwen.

6. In het pad van ontwikkeling kom je oude overtuigingen tegen; ja jij dit is voor jouw bedoeld! Jij bent het waard, jij mag het aangaan!

7. Ons ego kan er niet bij, wil graag in het kleine denken, controle blijven houden. Daar ligt niet je ontwikkeling. Je ontwikkeling ligt in het volgen van datgene waar jij op resoneert, wat je roept en wat je al voor de zoveelste keer tegenkomt.

Voor het gratis ebook klik hier. Snakes en Ladders is inmiddels online: kijk hier voor meer informatie. Voor contact met Sophie klik hier.

Reageer

Via Sophia