Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
van Angst naar Passie

Oude overtuigingen oplossen

Oude overtuigingen oplossen en gratis boek

Een nieuwe fase wacht op me. Juist in deze tijd worden we uitgedaagd om datgene wat niet helemaal bij je past los te laten en nieuwe wegen te gaan.

Zo eenvoudig gezegd, zo uitdagend is het.

Ik voel de kriebels; oude overtuigingen komen omhoog. En in plaats van ze weg te duwen mag ik kijken wat deze overtuigingen mij vertellen.

Zij vertellen mij dat ik het niet kan, dat het de vorige keer niet gelukt was, dat het nu ook niet gaat lukken. Herkenbaar? Dit zijn woorden van de overtuigingen die in mij leven en die maken dat ik bang wordt en niet in mezelf geloof.

We hebben allemaal zoveel overtuigingen in ons. Luister deze keer naar wat ze zeggen; wat je daarna gaat doen is het volgende:

Als de overtuiging jou vertelt dat je het niet kan, draai het om.

In plaats van te zeggen ik kan het niet, zeg je nu: “Ik heb alle mogelijkheden in mij om het nu mogelijk te maken. Ik richt me op de liefde die in en om mij is, die mij helpt om mijn dromen waar te maken.”

Maak er een mantra van. Oude overtuigingen heb je er zelf dagelijks in gestopt en jezelf voortdurend verteld. Nieuwe overtuigingen mag je op dezelfde wijze aan jezelf geven. Vertel jezelf dagelijks wat je nodig hebt en waar jij je op richt. Sta open voor de hulp die je mag ontvangen om dit mogelijk te maken. Rem jezelf niet af. Deze mantra kan de oude overtuiging oplossen.

Wanneer jij je ongemakkelijk voelt en je merkt dat je excuses zit te maken en probeert je eigen handelingen en je gedachten te rechtvaardigen, dan kun je er zeker van zijn dat er diep binnenin je iets is dat veranderd moet worden. Wanneer je het herkent, laat het je dan niet ontmoedigen, maar begin nu om je hele kijk en instelling te veranderen.

Elke fase, elke reis begint bij je zelf: doe het stap voor stap.

Zeven tips om Oude overtuigingen op te lossen

1. Ontdek welke overtuiging achter het excuus zit, achter dat krampachtige gevoel wanneer jij je in bochten wringt. Ontdek wat je gedachten zijn en draai ze om.

2. Overtuigingen zijn gedachten die je blijft denken en die je gelooft of ooit geloofd hebt.

3. Er zijn overtuigingen die eeuwigheidswaarde hebben. Maar de meeste overtuigingen zijn maar een beperkte tijd geldig. Ze zijn gebonden aan een bepaalde (levens) fase of omstandigheid. Zodra dit verandert is, klopt de overtuiging niet meer.

4. Overtuigingen zitten meestal behoorlijk diep in je systeem. Het zijn die vanzelfsprekendheden, die eigenlijk helemaal niet vanzelfsprekend zijn. Bijvoorbeeld; waarom moet een tweeling hetzelfde gekleed zijn? Waarom moet jij overal ja en amen op zeggen?

5. Observeer en let goed op de moment dat je voelt dat er iets niet klopt in wat je zegt of hoe jij je reageert op of in een bepaalde situatie. Hier vind je de aanwijzingen om ze te veranderen.

6. Wensen die je eigenlijk niet mag wensen, gaat vaak over overtuigingen dat jij het niet waard ben, of niet mag. Wat als alles mogelijk zou zijn? Ontdek wat je tegenhoud om alles mogelijk te maken.

7. Stel jezelf vragen: Bijvoorbeeld wat is er nog meer mogelijk? Wat kan ik anders kiezen of hoe kan ik het anders bekijken?

Deze week ben ik jarig, als verjaardagsgeschenk en hulp kan je deze week mijn boek gratis ontvangen tegen betaling van de verzendkosten. Klik hier om het boek te ontvangen. Deze aanbieding is alleen geldig voor de paperback. Vul bij het afrekenen de kortingscode : verjaardag in. Dan hoef je alleen de verzendkosten te betalen. Deze actie is tot 1 september geldig. Voor andere vragen neem contact op

Reageer

  • Sandy Zwijnenburg
  • 26/08/2021
  Beantwoorden

  Bijna jarig. Wat leuk! Ik heb interesse in je boek, heel benieuwd!

   • sophie
   • 01/09/2021
   Beantwoorden

   Hoi Sandy, Als het goed is heb je het boek in HvA gevonden. Als dat niet zo is, wil je het me dan laten weten? Groetjes Sophie

Via Sophia