Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
verhoord gebed

Een probleem als een verhoord gebed?

Een probleem als een verhoord gebed?

Wat nu als datgene wat een probleem lijkt eigenlijk een deel van een verhoord gebed is?

Je wil toch helemaal geen probleem hebben?

Wat is het doel dat jij dit probleem hebt?

Allemaal vragen, waar je nu geen antwoord op hebt.

Pas als de situatie opgelost is, weet jij meer. Mischien dat je dan de reden kan begrijpen.

Ondertussen gaat je leven door. Jij mag omgaan met jouw situatie.

 

Hoe verder?

Hoe herkenbaar. Zelf hik ik tussen overgave en discipline; wat hebben die twee met elkaar te maken? Overgave klinkt zo passief, terwijl discipline zo actief klinkt. Voor mij zijn het geen tegenstellingen. Discipline gaat voor mij over; je in de juiste positie plaatsen en de juiste actie in zetten. Bij dicscipline gaat het in deze context over dat je weet wat je moet doen en dat je er toe zet om dit te volgen. Discipline heeft daardoor ook met volgen te maken; de actie die nodig is uitvoeren. Het heeft niets met controle te maken; controle gaat het over in eigen hand houden, dit wordt door het ego gestuurd.

Spierballen ontwikkelen

Schrijfster Linda Wormhoudt benoemd dit ook als het aankweken van spirituele spieren. Je kunt niet verwachten dat je iets ineens kan bereiken zonder training. In die zin is discipline een vorm van spier training om naderhand ook de juiste actie of vorm te kunnen dragen.

Zonder persoonlijke ervaring komt het begrip overgave heel gevaarlijk over. Overgave gaat over je vertrouwen, omdat je je volledig open stelt; je bent kwetsbaar, je hebt geen bescherming meer. Bij overgave kan je in situaties komen die heel wat vertrouwen maar ook veerkracht of uithoudingsvermogen van je vragen. Jouw discipline om het juiste te doen, is dan een belangrijke vorm om in het proces van overgave te kunnen stappen. In de overgave herken je De Aanwezigheid en krijg jij je antwoorden. Je vertrouwen groeit, naarmate je meer leert te communiceren en de kracht van de aanwezigheid voelt. Dan kan je deze eenheid ook met anderen ervaren. Overgave luistert heel nauw; Je gevoelens zijn belangrijk en ze zijn je gids. Het gaat er niet om dat jij je opoffert, maar dat je antwoord vanuit je eigen zijn. De liefde voor jezelf en het Al is hierin je leidraad.

Wat heeft dit te zeggen over het probleem dat jij ervaart? Sommige delen van je leven kunnen al gezuiverd zijn, terwijl andere gebieden nog geheeld moeten worden. Het probleem dat jij ervaart kan een bepaalde training van jou verlangen; een bepaalde houding. Door jou probleem op te lossen, leer je iets wat jij nodig hebt in dit leven.

Zeven tips bij: Een probleem als een verhoord gebed?

Tip 1.

Hoe je het probleem oplost is niet jou probleem. Richt je op wat je wil. Wat wil jij? Wat is jou wens of verlangen?

Tip 2.

Als er één deur dichtgaat, gaat er een ander open.

Tip 3.

Laat je neiging om alles op jouw manier te doen los. Je hoeft het niet onder controle houden, dat is niet de bedoeling; Laat los!

Tip 4.

Werk aan je zelfvertrouwen en blijf vertrouwen. Als iets echt de bedoeling is, komt het.

Tip 5.

Vraag om hulp; praat over je situatie en vraag om hulp in zowel de fysieke realiteit als in je spirituele realiteit.

Tip 6.

Wees niet bang; volg de leiding die je ontvangt.

Tip 7.

Wees ervan overtuigd dat je zult slagen. Een positieve visie, geeft een positief resultaat; ook al kan iets anders uitzien dan jij verwacht.

 

Meld je aan voor het gratis webinar: Van angst naar passie, hoe jij angst kan loslaten.

Vanavond en volgende week woensdag om 20 uur, meld je hier aan.

Op 15 november geef ik een lezing in Geldrop aan de hand van vragen, bespreek ik wat angst is en wat het met je doet

Je kunt je hier aanmelden. 

 

Reageer

Via Sophia