Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Proces van onthaasten

Dit is een tijd waar we steeds meer naar binnen keren. Het voelt tegen – natuurlijk. De natuur bloeit op, we hebben dan wel geen echte winter gehad, maar nu zou het de tijd zijn om naar buiten te treden.

Mogelijk worden we uitgenodigd om op een andere manier naar buiten te treden. Daarvoor is het nodig om ons eerst te onthechten van zaken die we als normaal en gangbaar zien. We worden op ons zelf terug geworpen. Niemand die hierom heeft gevraagd, niemand die het fijn vind, maar de situatie vraagt om deze maatregel. De situatie geeft ons de ervaring van onthechting.

Onthaasten om bij de essentie te komen

Door deze onthechting en onthaasting komen we uit bij onszelf, bij onze essentie. Wat is echt belangrijk? Wie ben je als mens, waar dien je voor, wat is de bedoeling van jou als mens op aarde? Allemaal essentiële vragen. De ervaring van onthechting vraagt ons naar binnen te keren. Uit de run van alledag. In contact met jezelf, om op een andere manier contact te maken. Contact met jezelf, met je bron, contact met de ander en contact met de wereld en daar mee naar buiten te komen.

Dit is het proces waar we in zitten, ook al weten we nog niet hoe en waarmee we naar buiten treden; door stap voor stap te gaan, kunnen we straks achterom kijken en zeggen oh daar was dit voor nodig. Nu is het voldoende om te doen wat ons hart ons ingeeft. Met je zijn naar buiten te treden, mogelijk heeft het een voor jou nog onbekende vorm. Laat het ontstaan in dit moment.

Het proces

Voel wat je voelt omdat je moet loslaten, ga er door heen. Het is niet fijn om ons oude manier van leven los te laten, maar er ontstaat een nieuwe manier van leven. Je beschikt over zo’ n ongelooflijk aanpassingsvermogen, je bent tot zoveel meer in staat; ontdek hoe je in het hier en nu kunt staan. Stel vragen: wat is er mogelijk? Hoe kan ik verder gaan?

Je zult steeds de antwoorden krijgen, mogelijk maar 1 stap vooruit. Volg die ene stap en stel opnieuw je vragen.

De wereld verandert, volg stap voor stap.

Proces van onthaasten zeven tips:

1. Verzet je niet tegen de veranderingen die er zijn, niet tegen de maatregelen die aangekondigd zijn. Voel wat je voelt, kijk wat het voor je betekent. Door de situatie te doorvoelen, wat het van je vraagt; kun je zijn.

2. Blijf gecentreerd in vertrouwen, in je zijn. Juist in deze tijd, is angst onze grootste uitdaging. Laat je niet besmetten met het virus van de angst. Verttouwen in de kracht van geloof, hoop en liefde.

3. In je center voel je waar je op mag vertrouwen. Er zijn overtuigingen die je los mag laten. Die dienen je niet meer. Blijf open staan voor de mogelijkheden die er wel zijn, wat is er wel mogelijk?

4. Houd je ogen en oren open. Geniet van wat er is. In de natuur vind je vaak aanwijzingen die je in je dagelijkse leven kunt toepassen. Sta er voor open.

5. Richt je op de mogelijkheden daar vind je nieuwe wegen. Op de plaats van de onmogelijkheden vindt je stilstand en doodlopende wegen.

6. Laat je hoofd en niet overnemen van wat je voelt. Vanuit je hele wezen mag je aanwezig zijn. En kan jij verbinden met wat er is.

7. Ontwikkel datgene waar je nooit tijd en ruimte voor hebt gehad. Gebruik de tijd en de ruimte die je nu hebt en ontdek wat er nog meer voor jou is.

 

Heb je vragen of wil je meer weten? neem contact op. Binnenkort geef ik een webinar over dit onderwerp

Reageer

Via Sophia