Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

De relatie van je binnenwereld met de buitenwerld

De relatie van je binnenwereld met de buitenwereld. De persconferentie; wat gaat het zijn deze week? Wordt het wat we verwachten?

Wat we kunnen verwachten krijgen we via verschillende wegen als waarschuwingen tot ons. Door alle berichten die er vooraf aan besteed worden, komt de inhoud van de persconferentie niet als een verrassing. Eigenlijk wel heel bijzonder; dit hadden we een jaar geleden niet voor mogelijk gehouden.

Verwachten

Waar we bang voor zijn, wat we kunnen verwachten, wat er uiteindelijk besloten wordt; het ligt in elkaars verlengde. Of je er inhoudelijk wel of niet mee eens bent, het is toch knap dat op deze manier vrijwel iedereen dezelfde kant op kijkt. Angst, loyaliteit: het zijn goede redenen om mensen aan te spreken.

Angst is een slechte raadgever. Aandacht geven aan wat je niet wil, werkt averechts: datgene wat aandacht geeft groeit. Negeren werkt ook niet, hoe graag ik dat ook wil.

Verwachten; wat is dan wel van belang?

In deze wereld, welk beleid er ook gevoerd wordt is het belangrijk dat je je persoonlijke vrijheid ervaart. Dat je zorgt draagt voor je eigen welzijn en geluk; dan kan je zo je wil daarmee ook anderen van dienst zijn. Uitgaande van wat je aandacht geeft groeit, is de vraag wat geef jij aandacht?

Ben jij in het kamp goed tegen slecht? Lees je andere mensen de les, zodat die zich aan de regels houden? Of ben je bezig met je persoonlijke integriteit en kijk je wat jouw mogelijkheden zijn? Kijk jij naar hetgeen deze situatie van je vraagt?

Wat verwacht jij? Hoe wil jij dat jou realiteit eruit ziet?

Luister je dan naar de persconferentie of mediteer je over wat er in jou leeft en door jou heen wil stromen? Vrijheid gaat vooral over de vrijheid die je in je hoofd kunt ervaren. Vrij zonder angst, met oog voor de realiteit. Zien hoe alles in elkaar ingrijpt; van beleid tot persoonlijke beleving. Ja we voelen de impact van de genomen maatregelen. Bedrijven die failliet gaan, mensen die depressief worden en nog zoveel meer.

Wat kan jij doen? Hoe kan jij je persoonlijke vrijheid waarborgen? Niet door in het gevecht te gaan, niet door het te ontkennen, maar door alles te aanvaarden zoals het tot je komt. De buitenwereld en jouw binnenwereld hebben een relatie met elkaar. Jij bent degene die bepaalt hoe die eruit ziet.

De relatie van je binnenwereld met de buitenwereld; zeven tips

1. Niet de feitelijke gebeurtenissen bepalen hoe jij je voelt. Het is jou denken daarover die bepalend is voor je gevoel.

2. Je kunt de gevolgen van beperkende maatregelen heel erg in je persoonlijke sfeer voelen. In je bedrijf, in het bezoek wat je mag ontvangen, of af wil leggen. Wat de consequenties ook zijn; hoe kan jij ermee omgaan? Voel je dat je een keuze hebt, of ben je het slachtoffer ervan?

3. Deze tijd brengt grote veranderingen met zich. Veranderen in onze binnenwereld en in onze buitenwereld. Veranderingen brengen onzekerheid met zich mee, hoe gewenst of ongewenst ze zijn. Sta je gevoelens toe en beleef wat het met je doet.

4. We willen vaak loslaten wat ons niet meer dient. Dit blijkt een onmogelijke zaak te zijn. Iets wat we niet meer willen, blijft aan ons kleven. Als we toelaten wat er is, komt het moment dat het ons loslaat.

5. Deze tijd geeft ons ook veel kansen. Ben jij je bewust welke kansen deze tijd jouw geeft?

Neem een moment rust en richt je aandacht op deze situatie en wat het jou brengt. Het zal je verwonderen wat er allemaal mogelijk is.

6. Ook de aarde was na de 1e lockdown een stuk groener. De natuur leefde op, strepen verdwenen uit de lucht en de luchtvervuiling daalde. Daarin werd oa zichtbaar wat voor effect de lockdown op de natuur had.

7. Ook jij bent natuur; meer rust, geeft je de mogelijkheid om meer met jezelf te leven. Minder jachtig in het leven te staan en meer te genieten van wat er wel mogelijk is.

Heb je vragen of wil je informatie hoe jij om kan gaan met deze situatie? Neem dan contact op. Hier kun je het gratis ebook downloaden

Reageer

Via Sophia