Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Thanking for taking your power

Thanking for taking your power. Dankjewel dat jij je kracht oppakt, je plaats inneemt. Steve Rother vertelt in the thought of the week wat Espavo betekent. Afgelopen vrijdag was ik bij een workshop. Mijn intentie van die dag was om mijn plaats in te nemen. Vanuit mijn opvoeding heb ik geleerd om als vrouw onderdanig te zijn. Ik ben ondergedompeld in de christelijke waarden, waar de man aan het hoofd van het gezin staat. In die rol vertelt wat God de vader van je verwacht en dat je je hoofd moet buigen omdat je geneigd bent tot alle kwaad. Hoe kan je dan geloven dat je veel meer bent?

Mijn wereldbeeld is de afgelopen decennia drastisch gewijzigd. Toch kom ik in mij nog overtuigingen tegen die terugschrikken voor mijn eigen potentie, mijn eigen kracht, mijn eigen mogelijkheden. Ja natuurlijk weet ik het wel; een mens is tot zoveel in staat. Een mens is zoveel meer dan zijn lichaam; het is de ziel die het lichaam bewoont, die zoveel groter is dan het aardse. Het lichaam geeft ons de mogelijkheid om te leren, te ervaren. Maar het is de ziel die het lichaam begeesterd. Zo hebben wij te maken met aardse krachten en ‘hemelse’ krachten.

Krachten die op je inwerken

Ook in de huidige samenleving wordt de nadruk gelegd op de aardse krachten. Er zijn krachten druk bezig om beslag te leggen op jou. Je energie, je kwaliteiten en mogelijkheden. Ik kwam een kort filmpje tegen van Lubomir Arsov, waar ik zo van schrok dat ik het niet helemaal heb uitgekeken. Toch wordt daar heel beeldend hoe ‘aardse’ krachten bezig zijn om jou in bezit te nemen.

En dan is het de kunst om uit te stijgen boven alle krachten, overtuigingen en wat er nog meer ingezet wordt om jou klein te houden. Dan is het je ziel, je innerlijk weten die je brengt in die omstandigheden, in die situaties waarvan je weet: neem je plek in! Het raakt me meer dan ik kan zeggen. Overtuigingen moeten opzij, ongeloof moet aan de kant: om de plaats in te nemen en opnieuw te gaan ervaren waar het werkelijk omgaat. Namasté: Ik zie het licht in jou!

Zeven overwegingen om je plaats in te nemen

1. De diepe ervaring van innerlijk weten komt alleen maar tot zielen die willen weten. Het is jouw keus om door te gaan en van binnenuit ervaringen op te doen.

2. Om innerlijke weten en innerlijke ervaringen op te doen, zul je tijd moeten reserveren om de stilte in jezelf te ervaren.

3. Er is altijd afleiding om je aandacht naar buiten te richten. Het is aan jou om die aandacht ook naar binnen te richten.

4. Als je met toewijding zoekt, zul je zeker vinden. Neem de tijd om te zoeken. Het is geen luie stoel ervaring.

5. In je zoektocht kun je hulp vragen en ontvangen. Jouw ziel is verbonden met de hoogste Bron, met andere zielen. Er is altijd hulp op het pad waar jij mee bezig bent.

6. Ondertussen mag je genieten van het leven, positief zijn over je wensen en verwachtingen. Ook dit zijn krachten die je helpen in je zoektocht.

7. Wanneer je alleen maar de tijd neemt en geduldig bent, zul je de heilige vonk diep in iedereen zien. Namasté

Wil je met mij praten over wat jou tegen houd om je plek in te nemen? Neem dan contact met me op. Voor het gratis ebook klik hier.

Reageer

Via Sophia