Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Tijd om verder te gaan!

Tijd om verder te gaan, hoe ga je verder? De roep is er, maar er licht nog iets tussen.

Om verder te kunnen gaan, moet je eerst je lei schoonmaken. Stoppen met datgene wat je niet meer dient. Opmerken wat je tegenhoudt en dit loslaten. Het klinkt heel gemakkelijk, de praktijk blijkt vaak weerbarstiger. Niet passende overtuigingen komen naar boven. Je hebt ze, en de grond daarvan, is niet altijd te achterhalen. Maar ze zijn zijn beladen met emoties.

Door onze ervaringen hebben we overtuiging gecreëerd. Die ervaringen waren soms pijnlijk, beschadigend, opbouwend, wel of niet fijn. We zijn door het leven gevormd en we staan elke keer opnieuw voor keuzes. Keuzes om te kijken waar je blij van wordt, die goed voor je zijn. Als overtuigingen je belemmeren in het maken van de juiste keuzes blijft het wringen in je.

Het zijn de emoties gevangen in je lichaam, verworden tot saboteurs en blokkades die je tegenhouden. Ik zag Bessel van der Kolk bij zomergasten, hij schreef het boek: the body keeps the score, Brain, mind en boyd in de heling van trauma. Hij liet de diverse invalshoeken zien in de aanpak van trauma. Zijn leven lang heeft hij gewijd aan onderzoek en behandeling van trauma.

Als het trauma actueel is kan je niet verder. Je kunt niet verder als in jou een signaal zegt dat het niet veilig is. Als jij je niet veilig voelt in jezelf kun je niet verder. Dan blijf je in je eigen ‘kringetje’ en durf je niet op onderzoek uit. Dus stappen maken en uit je comfortzone komen kan je alleen als de veiligheid in en om je gewaarborgd is.

In deze uitzending van zomergasten werden verschillende werkende methodes getoond. Het voordeel van zo’ n uitzending is dat de leek, mensen die er niet voor gestudeerd hebben, meer weet krijgen over dit onderwerp, meer vertrouwen krijgen in de verschillende methodes die er mogelijk zijn.

Trauma

Trauma’s het klinkt zwaar en toch kan in onze ogen een klein iets een trauma veroorzaken. De afwezigheid, of het niet gezien worden door een ouder; daar hebben we vaak geen oog voor. Het kan een impact hebben, die je tegenhoud om verder te gaan. Voor ieder kind, jong of oud is het belangrijk dat hij/zij zijn verhaal kan vertellen, aan mensen die bij je horen; ouders, geliefden. Dat je je erkend weet in je angst en verdriet.

Ieder mens maakt van alles mee in zijn leven. Een trauma meemaken, lijkt zo zinloos. De zin van je ervaring is een vraagstuk wat zeker meeloopt in het geheel. Toch is het goed om eerst te kijken wat je kunt doen om het trauma in je leven te ontladen, los te maken zodat je weer in de stroom van het leven kan komen. Want het leven wil geleefd worden, het leven trekt aan je en wil dat je verder gaat. Het is tijd dat je verder gaat. Ik kan op diverse manier je daarbij begeleiden. Het is aan jou om te onderzoeken wat bij je past.

In samenwerking met Jeroen van der Hoff kan ik je helpen om het trauma zowel fysiek, mentaal en spiritueel aan te gaan. Mogen wij je helpen om je leven aan te gaan?

Zeven overwegingen bij Tijd om verder te gaan:

1. William Shakespeare: ‘Spreekt je angst en verdriet uit, anders breekt je hart’.

2. In jou wil er iets, is er een drive om uiteindelijke je levensdoel, je levenspad te lopen. Je ontvangt die puzzelstukken die je helpen om verder te gaan.

3. Op je weg naar heling zijn er vaak hobbels en bobbels in de weg. Verlies de moed niet, dit is de goede weg.

4. Door angst, pijn en trauma sluiten we ons hart, daardoor is het moeilijk om liefde in ons leven toe te laten. Ons te verbinden met anderen; terwijl dit zo onmisbaar is in genezing en heling.

5. Je kunt niet uit een vicieuze cirkel stappen op hetzelfde niveau waar de pijn of het trauma is ontstaan. Zoek hulp en begeleiding om uit deze cirkel los te komen.

6. in het proces van heling gaat het heel vaak over toelaten in plaats van nastreven. Toelaten dat je bent waar je bent, dat jij niet schuldig bent, dat je trouw mag zijn aan jezelf en aan het pad dat je hebt te gaan.

7. Weet dat het de bedoeling in je leven is om je in je goed te voelen over jezelf en om je te kunnen uiten op een manier dat jij daar plezier in hebt: uit Anita Moorjani: Ik moest doodgaan om mezelf te genezen.

Kan ik je helpen om verder te gaan? Emoties die blokkeren los te laden en beperkende overtuigingen te ontmantelen? Neem dan contact met me op. Voor het gratis ebook, klik hier. Tot 1 september kan je het boek Van Angst naar passie ontvangen voor de verzendkosten. Drie van mijn online programma’s zijn voor 50% te verkrijgen.

Reageer

Via Sophia