Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
Uitnodiging

Uitnodiging, om te ontwikkelen

Uitnodiging, om te ontwikkelen

Help, het lukt niet meer. Het loopt niet zoals ik wil, ik loop vast, ik kan het niet alleen.

Op zo’n moment wordt je stilgezet; vraag hulp!

Om uit te komen bij datgene wat het leven van je vraagt, zet het leven je zodanig klem dat je er niet meer onderuit kan. Je hebt iets aan te gaan. Een stap te maken.

Niet de gemakkelijke weg, niet eenvoudig in jouw beleving. Maar het is een ontwikkeling in jou, die nodig is om verder te kunnen.

 

Ja en dan?

Je kunt je verzetten; je weigert of je maakt de stap die jij innerlijk te maken hebt.

 

Wat als je weigert?

Je mag altijd weigeren. Maar hoe erg moet het worden voordat je datgene gaat doen wat de bedoeling is? Zolang jij er onderuit kan of kan vluchten, zul je het blijven doen, totdat het niet meer lukt.

 

Maar wat heb ik dan te doen?

De eerstvolgende logische stap. Hulp vragen om de situatie op te lossen, die actie ondernemen. Accepteer dat je situatie is zoals hij nu is, dat is al een belangrijke stap naar de oplossing.

Wat is de uitnodiging?

Je wordt uitgenodigd, om een ontwikkeling, een verandering aan te gaan. Mogelijk dat je het als een conflict voelt. Weet dat je lichaam je hierin zal ondersteunen, door het conflict uit te werken. Je krijgt bijv de griep zodat jij wat meer rust neemt. Door je bewust te worden waar je de ontwikkeling of het conflict voelt in je lichaam kun je jij je zelf ondersteunen. Door het de ruimte te geven die het nodig heeft.

Weet dat het de bedoeling is dat je de ontwikkeling meemaakt, aangaat zodat je steeds meer liefde kunt bevatten en uitdragen. Liefde is acceptatie dat het er allemaal mag zijn.

Zeven tips om de uitnodiging te accepteren:

1.

Observeer en voel je eigen zijn, je situatie, je uitdagingen en je overtuigingen daaromtrent.

2.

Verbind je met je verlangen dat in je leeft op emotioneel, fysiek en zielsniveau.

3.

Wat je nodig hebt is vertrouwen, openheid en de bereidheid om zowel jezelf te laten zien als of het vermogen om gezien te kunnen worden.

4.

Wees kwetsbaar, verpantser jezelf niet. Door een pantser kunnen anderen onmogelijk zien wat voor moois er achter het pantser schuil gaat.

5.

Wees oordeelloos. Het gaat niet om goed of fout. Het gaat om de ontwikkeling die jij kan en mag doormaken en ervaren.

6.

Vraag en onderzoek; je kunt jezelf zien, vanuit verschillende invalshoek; er blijft echter een dode hoek. Vraag een ander om met je naar de situatie te kijken. Daarmee krijg nieuwe invalshoeken om de situatie te benaderen.

7.

Soms moet je iets loslaten om de uitnodiging te kunnen accepteren. Je gehechtheid aan een overtuiging kan in de weg staan om een te accepteren. Je wordt uitgenodigd om datgene te doen, wat je het moeilijkst vind.

 

Wil je meer info, neem contact op.

Op 20 november is de nieuwe knuffelworkshop.

Reageer

Via Sophia