Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Wat is de Key?

Dankbaarheid en overgave aan wat is, zijn de key woorden voor het proces waar ik in zit. Ik voel me uitgenodigd en gedragen door het leven. Het leven heeft me meer gegeven dan ik had kunnen dromen. Ik mag ervaringen opdoen, die mij uitnodigen om te stretchten. Voorheen zou ik het vooral als een uitdaging benoemd hebben, nu voel ik het veel meer als een uitnodiging.

Een uitnodiging is als een open hand, het moedigt je aan en geeft je vertrouwen. Bij een uitdaging moet ik wat doen. En er zijn momenten dat ik het heel uitdagend vind, maar de verschuiving is voelbaar. Er zijn nog zoveel vragen waar ik geen antwoord op weet. Maar ik vertrouw dat ik op het juiste moment de juiste aanrijking ontvang.

Overgave vraagt moeiteloosheid, je laten meevoeren. Ons controle systeem wil daar niets van weten. Want dan heb je het niet in de hand. Het is zo bijzonder om te ervaren hoe alles met alles samenhangt. Verandering of verschuiving in mijn gevoel brengt een wereld van verandering. Mijn wens en verlangen brengt de juiste mensen op mijn pad.

Afstemmen

Het gaat om afstemmen. In dankbaarheid en vertrouwen afstemmen op de best mogelijke resultaten. Vaak gaat dat verder dan ik kan bedenken. De tijd en de rust te nemen om te voelen en te ervaren wat er mag zijn. Met het hoe hoeven we ons niet bezig te houden.

Het is ‘n bijzonder verhaal hoe ik de app ontwerper van Snakes en Ladders tegenkwam. Hij had gedroomd dat hij samen met zijn vrouw en Sophie een kind kreeg. Toen we elkaar op een scholingsdag tegen kwamen en in gesprek raakte, was daar eerst de verbinding en de afspraak. Later vertelde hij me over zijn droom. Pas na ons gesprek begreep hij waar het over ging.

Het lijken toevalligheden als dingen bij elkaar komen. Ik geloof dat het Universum het zo regelt. Wat het spel betreft voelt dat de basis er ligt, maar er mag meer gebeuren. Het gaat om het spel element. Het spel Snakes en Ladders is een bestaand spel, van origine een bewustzijnsspel. Ook nu is het een bewustzijnsspel. Ik sprak met mijn dochter hierover en zij vroeg: ‘Wat is nu het spel-element? In een app verwachten jongeren dat ze bezig gehouden worden, dat zit er niet in.’

Ik voel de ‘gap’ . Het spel om tot zelfrealisatie te komen; Snakes en Ladders zal je niet entertainen. Jij mag spelen, zelf aan de slag gaan om tot je persoonlijke zelfrealisatie te komen. Op het vak van de slang en de ladder ga je omhoog of omlaag. Maar er mag nog wel wat overbrugd worden. Wat maakt een spel een spel? De uitnodiging, de interactie of jouw bijdrage?

Heb jij een idee?

Het spel van bewustzijn, om tot zelfrealisatie te komen middels Snakes en Ladders gaat uit van datgene wat het leven van je vraagt. Jij leeft in het hier en nu, het zijn jouw levenservaringen die er toe doen. Voor maar 22 euro heb jij een jaar lang toegang tot Snakes en Ladders om je onderzoek te doen. Hier kan je je aanmelden. Aanmelden kan via deze pagina:

Wat is de key? Zeven overwegingen.

1. Iets kan perfect zijn maar er mist iets, Wij zijn niet perfect, juist de imperfectie heeft zijn schoonheid.

2. Het boek ‘Spelen werkt’, maakt verschil tussen een spel en spelen. Het spel geeft richting en heeft een doel. Spelen is het plezier van de activiteit.

3. Voordat we het leven als een spel kunnen zien, moeten we eerst los komen van een heleboel zaken.

4. Vrij en natuurlijk leven, is leven met een open houding, reageren op wat er is.

5. Eerst laten we onze kinderlijke losheid achter ons, kruipen we in een pantser om daarna te gaan leren hoe we los kunnen laten.

6. Alle processen zijn nodig om de volheid van het leven te ervaren.

7. Het spel, het leven als een spel zien en bewustwording spelenderwijs leren is een uitnodiging om het spel te spelen.

Wil je met met praten over hetgeen je bezighoud? Klik dan hier. Voor het gratis ebook klik hier

Reageer

Via Sophia