Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
Levenskracht

Wat is jouw antwoord?

De huidige omstandigheden vragen wat van je. Het leven vraagt altijd wat van je : wat je wil en hoe je je kunt verhouden tot de wereld? Momenteel met alle extremen in de wereld is dat misschien wel de grootste uitdaging. Elke dag kun je weer nieuwe keuzes maken. De media geven je een bepaalde kijk op de wereld. Vertellen je hoe je naar de wereld kunt kijken. Maar wat klopt voor jou?

De afgelopen nachten werd ik wakker met torenhoge energie. De enorme energie die door mij heen raast, me wakker maakt, is de drager van het nieuwe leven. Nog vormloos, nog nauwelijks te vatten of woorden aan te geven.

De enorme energie loopt weg, als ik ze geen vorm kan geven. Toch wordt ik aangeraakt, wordt er iets in mij wakker gemaakt

Teruglezend zie ik dat er duidelijke ideeën zijn, nieuwe mogelijkheden en verwachtingen. Er staat iets nieuws voor de deur

De weg naar het hart

De weg naar het hart is een belangrijke basis; bij iedereen is de weg naar het hart anders. Dit heeft met ons als mens te maken, wie we zijn, wat we hebben meegemaakt.

Waar de één de weg van het hart vind door zijn pijn en trauma los te laten, zal de ander willen weten wat zijn pad is, wat hij kan verwachten.

In mij zie ik de verschillende paden die steeds meer bij elkaar komen. Waar ik me eerst bezig hield om angst los te laten om mijn passie te vinden, ben ik nu bezig om steeds meer bewustzijn en liefde te ontwikkelen. Allen paden zijn gelijkwaardig. Het pad van heling en traumaverwerking blijft een belangrijk pad. Daarnaast is het pad van licht en liefde; Het licht wil steeds helderder in mij worden. Het is een kwestie van tijd en focus. Pas als ik me meer durf over te geven aan Waarheid, Liefde en Licht zal er meer geopenbaard worden.

Daarnaast is het middenpad: het pad van de spiegel, het weten en het zien. De rechte weg naar meer inzicht. Als de actieve en de passieve kant in evenwicht zijn, ontstaat de weg van inzicht. Dat kan alleen bewandeld worden als je leeft vanuit je hart, leeft vanuit je innerlijk weten. Dat je niet klakkeloos doet wat er van je gevraagd wordt, maar dat je kijkt en voelt hoe het kan samenkomen met je persoonlijke waarde en waarheid.

Hoe vind jij je antwoord op de vraag hoe jij je kan verhouden tot wat de wereld van je vraagt? Misschien kun je kijken wat er nu in je leeft, waar jij je mee bezighoudt. Zet alles eens op z’n kop, zodat je een ander perspectief krijgt. Misschien helpt het ouderwetse woord deugd je daarbij: Wat doet je deugd? wat is wijsheid, wat is rechtvaardig en wat geeft je de moed om te leven volgens je eigen maatstaven? waarbij je je laat lijden door liefde.

Uiteindelijk hoef jij maar één ding te doen: leven!

Leven vanuit je hart, je los maken van de buis, van alle media die je van alles probeert te vertellen, wat je angstig maakt. Angst gaat niet samen met liefde. Jouw keuze’ s doen er toe. Kies voor jezelf, voor de liefde die er in je is, die door jou geleefd wil worden.

Zeven overwegingen bij: wat is jouw antwoord?

  • 1. Om je bewust te worden, om je bewustzijn te vergroten hebben we allemaal onze ervaringen nodig. We spiegelen ons aan de realiteit zoals die zich aan ons voordoet. Ook al zien we hetzelfde, het kan een heel andere weerklank in ons geven.
  • 2. Zoals je geboortehoroscoop (als spiegel) laat zien hoe jij in eerste instantie de wereld ziet, wat je basis is van waaruit je kijkt, toch vertelt het je niet wat je gaat doen. Persoonlijk leven, persoonlijke bewustwording is allemaal gebaseerd op de keuzes die je je maakt.
  • 3. Het wereldtoneel zien we allen vanuit ons eigen perspectief. Ons perspectief is gekleurd door de manier hoe jij de wereld waarneemt en hoe jij je ontwikkelt hebt in je leven.
  • 4. De weg naar het hart; is bij vrijwel geen van ons een vanzelfsprekendheid. We zijn er niet in opgevoed, op school hebben we er geen les in gehad. En toch is het van belang dat als je je evenwicht wilt vinden in je leven, je zowel de weg van het hart en het verstand met elkaar kunt combineren.
  • 5. De weg van het hart; hoe je van je zelf en van je naasten kunt houden kan een belangrijke bijdrage leveren in het herstellen van vrede en evenwicht. Zowel in je persoonlijke leven als in het groter geheel, elke verandering begint bij jezelf.
  • 6. Deugd, meesterschap gaat samen met de ontwikkeling van de liefde die in je hart aanwezig mag zijn. Een hart gedragen leven zoekt vrede en verbinding.
  • 7. Houden van jezelf en van je naasten is misschien wel het belangrijkste uitdaging van het leven. Dat is een grotere uitdaging dan welke strijd je ook kan strijden.

Wat is jouw antwoord?, wat wil er in jou geboren worden? Wat is de weg die je hier te gaan hebt? Wil je eerst door je trauma heen? Of kun je voluit voor de liefde kiezen? Of wil je weten, welke puzzelstukjes je nodig hebt? Als je hierover wil sparren, neem dan contact met me op. Voor het gratis ebook, klik hier

Reageer

Via Sophia