Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Wat wordt er zichtbaar?

Wat wordt er zichtbaar?

Merk op wat er in je leven gaande is. Als ik het wel heb, is ook jouw leven in volle vaart? Waar naar toe? Kijk even, misschien heb je een idee. Ga je de goede richting uit? Klopt het wat je doet?

Ook de natuur is in volle gang. Alles groeit en bloeit. Ik merk dat mijn gevoeligheid groter is, ja ook met hooikoorts 😉 Gaat dan alles naar verwachting?

De transformatieweek die gepland stond na Pinksteren is gecanceld. Te weinig mensen hadden zich aangemeld. De transformatie die zo duidelijk voelbaar is, ook in mijn persoonlijke leven neemt andere vormen aan. Ik ben gestart als deelnemer aan ‘ n training en ik voel het in mij gonzen. Ook vanmiddag ben ik onderdeel van de Creavisie groep in Den Bosch bij Leonie Linssen. Daar waar dit altijd bijzondere processen en inzichten voor een ieder brengt, mogen wij nu iemand van buitenaf ontvangen. In deze groep zet ieder zijn gaven en talenten in; en vullen we elkaar aan in de processen die zich mogen ontvouwen.

Onzichtbaar?

Vaag? beslist voor degene die alles willen begrijpen. Gisteren zij een cliënt tegen mij dat hij de dingen graag nuchter bekijkt. Oh je bedoelt dat je het wil snappen was mijn antwoord. ‘Ja, voelen is voor mij zo onduidelijk.’

Groei, verwerken, voelen en ervaren, processen, transformatie: allemaal van die onzichtbare zaken. Maar zonder dat…..

We zitten nu volop in de lente; alles schiet uit de grond waar het lang onzichtbaar was. In het verborgene ontkiemt het, wordt het klaar gemaakt om zichtbaar te worden. Duidelijk is dat er veel zichtbaar zal worden wat tot nu onzichtbaar en misschien ook ongrijpbaar en onnavolgbaar was.

Ook al snap je je zelf niet in wat je voelt of ervaart, laat het toe. Het is de voedingsbodem voor datgene wat mag ontstaan. Ook datgene wat niet aanslaat is voedingsbodem voor iets anders. Niets zal verloren gaan, alles zal ingezet worden. Misschien niet altijd op de manier zoals wij denken of voelen. Je open houding, toe te laten wat er is, te volgen, ook al begrijp je het niet zal zowel het zichtbare als het onzichtbare bij elkaar brengen.

Zeven overwegingen bij wat wordt er zichtbaar?:

1. Wat wil er in jouw leven zichtbaar worden? Welke processen zijn er gaande? Of ben je bang voor datgene dat er in je roert, waar je geen vat op hebt?

2. Ontwikkelingen die je tegen houdt, vervormen, nemen een andere vormen aan en lijken verminkt. De groei ‘an sich’ houdt je niet tegen.

3. Alles in de natuur, ook jij als mens heeft zijn natuurlijke ontwikkeling; je wensen, verlangens, je omgeving en je denken, doen en handelen: alles draagt bij aan die ontwikkeling.

4. Sommige overtuigingen houden groei tegen, willen haar kortwieken en inbinden. Kijk naar je eigen overtuigingen, wat is jouw glazen plafond? Zet het dak open!

5. Onwaardigheid, minderwaardigheid zijn vaak gekoppeld aan overtuigingen. Dat je er niet toe doet, dat je er niet mag zijn. Ontdek dat het niet waar is. Jij bent er, je mag er zijn. Ook jij mag groeien en bloeien.

6. In het proces dat alles er mag zijn, dat je open bent voor de wonderen die er in je leven plaatsvinden, zie je hoe onzichtbaar en zichtbaar bij elkaar komen. Doe je ogen open; kijk in de natuur, kijk in je eigen leven.

7. Verwacht wonderen; je hebt er geen vat op, je kunt het niet volgen. Maar er is zoveel meer dan dat je kunt zien of wat je kunt voelen of ervaren. De wereld is veel groter en omvattender dan wij kunnen bedenken.

Wil met me praten? Hulp bij je transformatie? Neem contact met me op. Voor het gratis ebook, klik hier.

Reageer

Via Sophia