Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
realistisch

Wel realistisch blijven toch?

Je moet natuurlijk wel realistisch blijven

Hoe vaak is de overtuiging dat je realistisch moet blijven. Realistisch gaat dan uit vanuit oude overtuigingen. Dat is de wereld die je kent. Buiten die kaders denken is niet realistisch en vaak de reden om niet verder te dromen. Niet durven verder kijken, omdat het te absurd is in je denken.

Als die absurditeit, oftewel buiten de kaders mogelijk blijkt komen je oude overtuigingen op bezoek. Kun je dit wel maken, het is ongepast, niemand doet het….enz. Dan is het moment om die oude overtuiging nog eens aan te kijken, ze passen niet meer. Het nieuwe is nog ongewend en ongekend.

Onbekend maakt onbemind.

We willen wel veranderen, maar tegelijkertijd willen we blijven in het oude. Leven is veranderen. Als je niet kunt of wilt veranderen, versteen je langzaam van binnen.

Dus als daar de andere situatie is, kom je bij de volgende vraag; Wat wil je dat er veranderd?

Kun je verder gaan dan je beperkingen? Durf je echt open te zijn? Want wat er nu gaat komen is ook onbekend, nieuwe gebieden openen zich. Ook al weet je nog niet hoe het eruit gaat zien, wat het je gaat brengen, vertrouw er maar op dat het leven je datgene brengt wat je nodig hebt.

T is vaak onze behoefte die diep in ons verborgen zit die ons verder brengt. In de diepte van je innerlijk weet je, voel je dat je door moet. Je bent op reis, de reis heeft een doel, de weg is het leven. Het leven nodigt je uit om te ervaren, te voelen en aanwezig te zijn. Om stappen te maken, die voorbij het oude vertrouwde gaan. Het is veilig om verder te gaan, zelfs als je twijfelt of je de juiste weg gaat. Voel die innerlijke leidraad, die stille begeleider helpt je steeds bij de volgende stap.

Zeven overwegingen bij: Wel realistisch blijven

1. Er is voor ieder mens een plek in de wereld, maar je moet zoeken waar je plaats is en wat bij je past.

2. Hoe vaster ons lichaam geaard en verankerd is, des te moeitelozer de dingen zich ontwikkelen.

3. Hoe dieper je geworteld bent hoe hoger je geest kan reiken.

4. Je bent twee kanten van de medaille. De ene kant vraagt Hoe ben ik gevormd? en de andere kant vraagt: hoe geef ik vorm?

5. Soms ontdek je je talenten alleen als je voor grote uitdagingen staat.

6. Alleen als je in constante verbinding bent met je innerlijk vuur zul je slagen in je ondernemingen.

7. Zodra hindernissen aangegaan zijn, kan de vernieuwing zich in alle facetten van je leven doorzetten.

Vind je het fijn als ik met je mee denk, of zoek je een ander inzicht? Neem dan contact met mij op. Hier kun je een gratis ebook downloaden.

Reageer

Via Sophia