Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
waarheid, wereld

Welke waarheid past bij jouw wereld?

Welke waarheid past bij jouw wereld?

Jouw waarheid, mijn waarheid, mijn wereld, jouw wereld.

 

Vertel me jouw waarheid, dan vertel ik je in welke wereld jij leeft.

Vertel me in welke wereld je leeft, dat weet ik wat je waarheid is.

 

Op de vraag vertel me de waarheid, kan jij alleen maar jouw waarheid vertellen.

Jouw waarheid laat zien in welke ontwikkeling jij bent.

Jouw waarheid zegt zoveel over je werkelijkheid. Jouw werkelijkheid zegt zoveel over de overtuigingen die je hebt. Alles staat zo vast, als je overtuigingen vast zijn. Alles wat jij ervaart is voor jouw aanwezig. Als waar jij problemen mee hebt bestaat in jouw wereld.

Dat wil niet zeggen dat het voor een ander ook zo is. Het is soms zelfs zo dat hij of zij totaal niet begrijpt waar jij het over hebt. Dat jij zo stellig kan zijn! Voor mij is het niet zo.

De meeste miscommunicatie ontstaat doordat we er van uitgaan, dat jij je in dezelfde wereld bevind, dat je hetzelfde bedoelt. Het moment dat we in de gaten hebben dat er zoveel meer werelden zijn, creëren we gelijkgestemde contacten. Dan denken we dat we daarmee dezelfde taal spreken. Grotendeels is dat ook zo.

Crossing borders

Maar net zo als Nederlanders een reislustig volk is, zo steken we hier ook grenzen over. Mijn oorsprong is waar ik vandaan kom. Daar is een eigen taal, een eigen wereld een waarheid en eigen wetten. Vervolgens is mijn levensreis verder gegaan; ik heb de lagere school doorlopen, daar heb ik mensen ontmoet, ik heb ervaringen opgedaan. Tot dat punt, deel ik nog veel met mijn broers en zussen. We wonen nog onder één dak en toch hebben we al andere wensen en verlangens.

Bij het uitvliegen ga je de verschillen zien. Ieder creëert zijn wereld, zijn werkelijkheid. Ieder bezielt zijn werkelijkheid.

En dan is het de kunst om elkaar te respecteren, de verschillende werelden te respecteren. Als je dan vanuit jouw waarheid in liefde naar de ander kijkt, mogen er verschillen zijn. Mag een ieder zijn waarheid beleven en zijn wereld creëren.

Er is altijd iets wat ons bindt: ons mens zijn, onze levensreis met bijbehorende ontwikkeling en het feit dat we tegelijkertijd deel uit kunnen maken van verschillende werelden

Zeven tips bij jouw waarheid en jouw werkelijkheid

1.

Draag de wereld als een loszittend kledingstuk: het is niet persoonlijk. Mensen komen en gaan, ervaringen ontwikkelen zich en veranderen steeds.

2.

Zie de wereld als een veranderlijk iets. Afhankelijk welke bril je draagt, kun je nu dit waarnemen en dan dat.

3.

Wees oplettend wat er in de wereld gebeurt en om je heen: zij spiegelt datgene wat er in jouw leeft.

4.

Wat geloof je? Je kunt altijd om hulp vragen, je kunt bij elk probleem hulp verwachten. Vraag en het wordt je gegeven.

5.

Elke ervaring die je hebt is waardevol. Jij belichaamt jouw leven, jij geeft vorm aan wat jij gelooft. Daarmee is jouw waarheid en jij werkelijkheid van belang.

6.

Je kunt je leven vergelijken met een tuin: wat je zaait zul je oogsten. Hoe meer aandacht jij geeft aan wat er in je tuin groeit, hoe waardevoller elk plantje in de tuin voor jou zal zijn. Tob niet, vervang onvruchtbare zaden voor vruchtbaar zaad.

7.

Sta in je eigen waarheid en in je eigen werkelijkheid. In jou kunnen verschillende werelden elkaar ontmoeten, verbind ze; zelfs water en vuur kunnen verenigt worden in jouw wezen.

Heb je vragen of problemen in jouw wereld? Neem dan contact op 

Reageer

Via Sophia