Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Zoveel te doen, er is nog zoveel te doen!

Zoveel te doen, er is nog zoveel te doen; een liedje lang geleden

Dit lied is nog zo actueel als wat. Terug van vakantie heeft het werk zich opgestapeld en in het begin voelt het alsof er geen einde aan komt. Tot ik gisteren ineens besloot; ik ga me niet meer haasten. Het doet namelijk wat met me als ik me haast. Ik heb geen tijd en van binnen sluit ik me af.

Alles wat er gedaan moet/ of mag worden kan ook vanuit een innerlijke rust. Ik kan je vertellen; je doet meer als je zelf rustig bent.

Tijd, geen tijd, veel te doen of niet; we creëren het allemaal zelf. Zoals het met alles is, hoe ga je ermee om. Het leven vraagt veel van ons, we mogen veel doen in ons leven. Maar het allerbelangrijkste is dat we aanwezig zijn in ons eigen leven. En aanwezig zijn in ons eigen leven kan alleen door er bewust te zijn.

Rust in je zelf

In het leven mag je geven en nemen, mag jij genieten van het leven, en kan je doen waarvoor je gekomen bent. De innerlijke leiding kan je alleen horen als je rust in jezelf hebt. De tijd neemt om te luisteren wat er in jezelf leeft. Wat dit voor je betekent en hoe je daar naar hebt te handelen. Bewust kiezen om alles wat je te doen hebt rustig aan te doen, is hierin een belangrijke keuze.

Jij kiest! Waar het ook over gaat. Als je veel te doen hebt, doe het dan vanuit een innerlijke rust. Dan loop jij jezelf niet voorbij, dan voel en ervaar je wat voor jou noodzakelijk is. Dan kun jij je bewust zijn, hoe we geneigd zijn om ons te laten leven door de waan van de dag. De waan van de dag kan als een roes zijn, waar jij jezelf aan het einde daarvan op kunt rapen. Misbruikt en onbewust.

Bewust kiezen in je leven betekent dat je onderkent dat de waan van de dag er is, maar dat jij op een andere manier inhoud geeft. Dan kan je nog veel te doen hebben, maar je creëert ruimte voor jezelf. Ruimte om vanuit een innerlijke rust te handelen.

Zoveel te doen, er is nog zoveel te doen! Zeven overwegingen

1. Hoe neem jij tijd voor jezelf? Creëer momenten op de dag; waarop jij even tijd neemt voor jezelf.

2. Dagelijkse afstem momenten helpen je om de innerlijke rust te ervaren.

3. Haast je langzaam; deze uitdrukking geeft de variatie weer in het omgaan met de tijd.

4. De waan van de dag kan je in een roes brengen. Meenemen op een vanzelfsprekende manier, dat jij jezelf ineens daar vind, waar het leven geen uitdaging meer voor je heeft.

5. Vraag jezelf waar je werkelijk geluk van wordt, breng dit dagelijks in je leven.

6. Een vol gezegend leven is een leven vanuit bewustzijn in dienst van het geheel.

7. Laat je leiden door je hart en je ziel en neem dit mee in je dagelijkse leven.

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Neem contact met me op. Voor het gratis ebook klik hier.

Reageer

Via Sophia