Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Focus, waar richt jij je aandacht op?

Afhankelijk waar jij je op focust, kun je gelukkig zijn. Waar je je aandacht op richt groeit. Focus is zo’ n belangrijke tool.

Het doet er niet toe wat er in je leven aandacht vraagt. Heel veel kan je afleiden van het werkelijke doel. De Liefde!

Als je in de liefde staat, dan pas kan je waarlijk met liefde kijken wat er in je leven speelt. Het leven vraagt om alles te geven; je hart , je ziel.

Om liefde vorm te geven is het van belang dat je niet zozeer laat leiden wat er in of om je is, maar vooral waar je vandaan komt en wat je doel hier in het leven is.

Liefde kan pas deel van je uitmaken, als je haar in de praktijk kan brengen. Liefde voor het leven, liefde voor al wat is, liefde voor jezelf. Voor alles wat je hier mag leren. Voor alles wat je hier te brengen hebt. Dat betekent dat je je mag focussen op de liefde die er in je is, focussen op hetgeen je hier te doen hebt , focussen op de talenten die je hebt en die jij in de wereld mag zetten.

Wat heb je hier dan te doen?

Dat is voor iedereen anders. Je kunt het vinden in hetgeen je hart blij maakt, waar je warm voor loopt, daar waar je hart een sprongetje maakt. Dit mag je volgen, en je daarin bekwamen. Bekwamen is mogelijk verwarrend, want het gaat vaker over spelen en plezier hebben. Haal de zwaarte eraf, leef in het moment, speel en experimenteer wat nu de bedoeling is.

Door te leven in het hier en nu, zul je ook merken als het anders moet. Dingen die jij zo graag anders willen, lopen anders dan jij wenst; is er een andere bedoeling? Volg wat het je te vertellen heeft. Misschien mag je meer leren over liefde en vertrouwen!

Zeven overwegingen bij focus;

1. Focus is geen controle, focus is volledig en geconcentreerd aandacht geven.

2. Focus gaat over je invalshoek of je perspectief: jij kiest waar je aandacht aan geeft.

3. Zonlicht wat weerkaatst wordt met een spiegel op papier of iets wat licht kan ontvlammen, kan zorgen voor ontbranding. Zo kan het ook met onze aandacht gaan.

4. Soms zorgt teleurstelling over hoe jij dacht dat het moet, tot een totaal ander perspectief. ‘Wat is hier gaande wat ik mag leren?’

5. Het leven is je speelterrein, het is geen halszaak; geniet van het leven en de uitdagingen die het je brengt.

6. Denk goed na voor wat je kiest; kwaliteit kan boven kwantiteit gaan; het gaat over datgene waar jij waarde aangeeft en wat jij belangrijk vindt.

7. Succes bestaat voor 80% uit opdagen, doen wat je moet doen. De overige 20% heb je niet in de hand. Doe wat je moet doen en vraag om hulp voor de overige 20%.

Wil jij je focus bijstellen of onderzoeken, neem dan contact op. Voor het gratis ebook; klik hier.

Reageer

Via Sophia