Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
uitdaging

Ga je de uitdaging aan?

Ga je de uitdaging aan?

Een schip in de haven is veilig, maar dat is niet waarvoor het gebouwd is! Door John August Sedd.

Wij mensen kunnen kiezen om de uitdagingen van het leven niet aan te gaan, maar daarvoor zijn we niet bedoeld. Waarvoor zijn we dan wel bedoeld? Een ieder heeft zijn eigen uitdagingen; wij zijn bedoeld om onze eigen uitdagingen aan te gaan. Niemand weet exact wat jou uitdagingen zijn, niemand kan je dus verwijten dat jij je uitdagingen niet bent aangegaan. Jij zelf weet wat je uitdagingen zijn en welke je niet aangaat. Moet je dan alle uitdagingen die je tegen komt aangaan? Ook dat is een persoonlijke vraag met een persoonlijk antwoord. Jij kan in jezelf ontdekken wat voor jou de bedoeling is, maar dan heb je nog steeds de keuze of je deze uitdaging aangaat.

Is dit voor jou de uitdaging?

Je voelt aan je eigen energie of dit de uitdaging voor jou is. Deze week had ik een ingeving; ik werd bang van mijn eigen ingeving. Ik voelde alle weerstand in mij naar mij naar boven komen. Nee dat ging ik niet doen, no way. En toch, bleef de boodschap hangen. Waarom zou ik zo’n idee zomaar krijgen? Er was niets wat daar aanleiding toe gaf om op deze gedachte te komen. En als ik er zo heftig op reageerde, was het belangrijk. In ieder geval om de lading ervan te onderzoeken. Oude angst voor oude overtuigingen die mij als persoon direct afwezen: Dat doe je toch niet! Hoe kun je!

Wat vertelde deze ingeving mij? Het liet me zien, dat dit een volgende stap is. Een stap waar ik niet aan wilde, maar die duidelijk van binnenuit kwam. Ik kan hem volledig negeren, niemand zal mij erop aanspreken. Ik kan het zelf mooi onder het vloerkleed stoppen. Het resultaat is dat ik mezelf verstop. Letterlijk en figuurlijk. Door niet open te staan voor de ingevingen die zo’n lading hebben, deze tenminste te onderzoeken, sluit ik mij af voor mijn persoonlijke wijsheid. Juist door toe te staan dat er oude overtuigingen los gelaten mogen worden, dat de cirkel rond gemaakt mag worden, brengt mij naar een nieuw bewustzijnsniveau.

Het leven biedt je de uitdagingen die je eerder niet aan kon, op een ander manier onder de aandacht. Met meer bewustzijn kan je nu oude overtuigingen onder ogen zien, ze aangaan en ze in een nieuw daglicht zetten. Daarmee ruim je jezelf innerlijk een beetje op en ontstaat er meer ruimte. Daarmee kan je gaan staan in je nieuwe persoonlijke waarheid.

Zeven uitnodigingen om de uitdaging aan te gaan.

1.

Jezelf laten zien, hoe eng is dat? En toch is dat de enige manier om jezelf en de ander in de ogen te kijken. Laat jezelf zien en ga staan!

2.

In mijn voorbeeld kwam bij mijn persoonlijke uitdaging direct weerstand naar boven daarmee wordt de lading waarmee deze uitdaging bij me kwam duidelijk.

3.

Uitdagingen kunnen op diverse manier bij je komen: je hart kan opspringen; je wordt er zo blij van, dat ga je doen. Ook dat is een uitdaging, het idee oppakken is een ding, maar het vervolgens afmaken is het vervolg. Beide horen bij de uitdaging.

4.

Soms kom je zo klem te zitten, je kunt niet naar voren of naar achteren, tenzij je alles loslaat. Ook loslaten is een enorme uitdaging. We behouden zo graag wat we hebben, dat geeft zo’n gevoel van veiligheid, vaak een schijnveiligheid.

5.

Grenzen stellen, loslaten of juist actie te nemen en vooruit stappen, allemaal onderdelen die actief of passief van je vragen om uitdagingen aan te gaan of het juist niet te doen. Ieder mens heeft zijn eigen keus.

6.

Je slijpt je zelf door keuzes te maken, ervaringen op te doen en het leven te beleven.

7.

Wat goed is voor jou hoeft niet goed voor een ander te zijn. Wees open en geef ruimte aan jezelf en aan de ander.

 

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan contact op.

Vanavond 2 oktober nieuwe knuffelworkshop

 

 

Reageer

Via Sophia