Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
Helingsritueel

Helingsritueel door de Seven Sisters of Delight

Met het gevoel een mes tussen mijn ribben te hebben werd ik wakker. Vandaag het helingsritueel van de man door Seven Sisters of Delight. Ik herken de pijn niet en vind het alleen maar lastig. Op locatie geeft een van de Sisters mij een bodyproces, het gevoel wordt veel lichter. Maar dan, in de voorbereiding en afstemming op de man die we straks de heling mogen geven, verschijnt de pijn in volle hevigheid. Een van de Sisters vertelt het verhaal waarom zij zo getriggerd werd. ‘In een ander realiteit, was zij, al dansend op het strand vanuit de bosjes door een mes in haar hart geraakt. Zij viel terplekke dood neer. De bosjesman die het mes had gegooid, kreeg een visioen waarin hij zichzelf zag in vergelijkbare situatie. Hij vergezelde haar ziel en vroeg vergeving, welke niet geaccepteerd werd. Beiden waren nu in deze realiteit aanwezig. En ik droeg delen van hun oude pijn, doordat ze nu te groot was geworden (verwevingen, blokkades enz) om te dragen.

Pijnmeisje

Ik mag het ‘pijnmeisje’ zijn, een van mijn talenten is pijn van de ander te voelen en haar, met toestemming, over te nemen om haar los te laten. Hoewel het voor de kijker heftig uitziet, zit er voor mij geen persoonlijke binding aan. Ik heb er geen verhaal of betrekking mee: ik mag haar dragen, voelen en loslaten. Eenmaal losgelaten is de pijn ook weg. Daarmee heeft, of hebben de personen in kwestie zicht op hun pijn en kunnen ze doorvoelen wat er bij hen nog opgeschoond mag worden.

Door filosoferend over de functie van pijn en het wel of niet hoeven te voelen. De natuur is humaan. We krijgen nooit meer dan we aankunnen, ook niet wat betreft pijn, dan worden er delen uitgeschakeld. In dit ritueel is de heling zo diepgaand, dat datgene wat teveel is om te dragen, toch aanwezig moet zijn: alleen dat wat aan het licht gebracht wordt, kan geheeld worden.

Daarmee mag ook gekeken worden naar de verschillende rollen die de Sisters hebben. Dat is in ieder ritueel anders. Gisteren werd de relatie met liefde, zelfliefde, innerlijk kind, depressiviteit, gekrenktheid, toekomstmogelijkheden en nog zoveel meer: allemaal opgeschoond.

Deuren werden geopend, pijn en blokkades werden weggenomen. Zicht, verbinding en compassie waren aanwezig. Heling was in zo’ n overvloed aanwezig, dat dankbaarheid overblijft. Ja er blijft genoeg over om zelf aan te gaan. Maar er is zo’ n shift naar een ander level, dat je niet kunt invoelen, inschatten wat dit voor de ander betekent. Alsof de lei is schoongeveegd. De wereld ligt weer open. Problemen zijn in een andere context geplaatst. Wat je nu creëert, mag gebaseerd zijn op dromen; oude overtuigingen zijn losgemaakt. Het oude werkt niet meer, alles mag en kan anders vanaf nu.: Shine your light

Zeven overwegingen bij het helingsritueel:

1. Heling kan plaatsvinden voor een ieder, zelfs als je denkt dat het te groot en te zwaar is.

2. Heling wil niet zeggen dat je leven ineens er anders uitziet: je wordt opgeschoond. Als jij echter vanuit oude overtuigingen dezelfde fouten blijft maken, wordt je opnieuw ge- hertraumatiseerd.

3. Heling schoont de spiegel en het uitzicht van het leven op: je hebt de mogelijkheid om nieuwe keuzes te maken en andere richtingen in te slaan.

4. Datgene wat naar het licht gebracht wordt, ontvangt heling. Soms heb je meer nodig om zaken naar het licht te brengen.

5. De wens en het verlangen naar heling en vergeving zijn goede uitgangspunten om deze te ontvangen.

6. Jou verantwoordelijkheid is niet weggenomen. Jij blijft verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.

7. Sommige dingen zijn te groot om alleen te doen. Voel en wordt je bewust wat je nodig hebt en wat voor jou kan werken. En neem actie.

Wil je meer informatie omtrent het helingsritueel? Neem contact om met Sophie of Leonie. Voor het gratis ebook, klik dan hier.

Om een sessie te boeken klik dan hier

Reageer

Via Sophia