Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
Het vuur uit de hemel

Het vuur uit de hemel

Het vuur dat uit de hemel komt en ons levenskracht geeft.

Het vuur, het licht kan soms teveel zijn, zodat wij er begrenzing aan geven, zodat wij het kunnen hanteren. Het vuur en het licht dat het brengt is puur en helend van zichzelf.

Toch voelen wij ons verlaten door het vuur, wij zijn er niet meer één mee. Daarom wenden we ons daarvan af. We willen we ons eigen vuur maken. Bekend verhaal.

Vuur in de Griekse mythologie

Volgens de Griekse mythologie kwamen we als mensen er niet al te best af met de gave die we van de goden kregen. Prometheus die ons de gave van het vuur gaf, het vuur van de goden, en leerde hoe we zelf het vuur konden maken. Volgens een andere opvatting is het de bedoeling dat we als mensen een ontwikkeling te maken hebben, om ons komaf te herinneren.

Als we nu deze verhalen bij elkaar brengen. Het vuur van de goden is er nog altijd, nog puur en helend. Ons eigen vuur, wat wij zelf willen en kunnen maken is ook reinigend, en levend brengend. Het is van oorsprong het zelfde vuur.

Toch denken we nog dat het niet hetzelfde is. We willen zelf ontdekken, zelf meester zijn. Met nadruk op zelf. Vergelijkbaar als ontwikkeling die we op aarde maken, dat is de weg die wij te gaan hebben.

We denken dat we afgescheiden zijn. De verhalen vertellen dat we afgescheiden zijn. Maar zijn we afgescheiden? We zijn kinderen van de mensen, kinderen van het leven. Waar komt het leven vandaan? Wie schiep het leven?

Is het niet zo dat wij net zo goed kinderen van de Goden, van God zijn?

Wij hebben het vermogen om vuur te maken, wij hebben het vermogen om ons te verbinden, om één te zijn.

Dat we daar onze barrières voor weg moeten halen, doet niets af aan ons vermogen. Mogelijk worden we juist door de barrieres uitgedaagd om onze ware kracht te vinden.

Hoeveel vuur, hoeveel licht mag en kan er door je heen stromen?

Voel wat er tussen jou en die doorstroming is.

Zeven overwegingen bij het vuur uit de hemel

1.

Het is mogelijk dat je de wereld gaat zien zoals die is. Zodra jij in harmonie leeft met het Universum, met de natuurwetten, komt er zicht.

2.

Vertrouw je waarneming. Wat is er wat jij wil afmaken, wil doen, wil zijn? Wat mag er stromen? Stap daarin en voelt het vuur door je heen stromen.

3.

Is er een uitdaging die op je wacht? Wat wil er door jou ontdekt worden? Gebruik je vuur, je passie. Het zal je verder helpen.

4.

Keer terug naar je oorspronkelijke natuur, wie je in wezen bent. Alle maskers mogen af. Je mag zijn zoals je bent.

5.

Je wordt uitgedaagd om je leven en de wereld in een ander perspectief te gaan zien. Je mag je steeds meer instellen op en de dingen benaderen zoals ze zijn, vrij van waardeoordelen.

6.

Erken dat er zoveel is wat je niet weet. Dan is alles een ontdekking: er is zoveel te ontdekken.

7.

De reis om het vuur door je te laten stromen, zonder beperking is een wervelende beweging. De dans van het leven. Grenzen van het kleine ‘ik’ lossen op en staan in het dienst van het grote Universum.

 

Heb je vragen? Neem dan contact op

Reageer

Via Sophia