Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Hoe betrokken zij we met elkaar!

Hoe betrokken zijn we met elkaar!

Hoe betrokken zijn we met elkaar en hoe is alles verbonden. Een week geleden stelde ik samen met mijn kinderen een brief op om in aanmerking te komen voor een aanvullende beurs. Daarvoor moesten zij en ik brieven schrijven omtrent onze ervaring. Teruglezend en in gesprek met mijn kinderen was daar de emotionele impact van een afwezige vader. En nu is hij er letterlijk niet meer.

Opnieuw een emotionele achtbaan waar alle gevoelens door elkaar lopen. Ook bij mij. Waar ik vorige week probeerde het heel feitelijk weer te geven en ook nu; piept de lading erlangs.

Het heeft impact, ik zie de impact bij mijn kinderen.

Waar ik al een heel proces van loslaten achter de rug hebben, staan mijn kinderen opnieuw midden in hun pijn.

Ik heb de afgelopen jaren heel wat moeten loslaten, het heeft me zoveel gegeven. Het waren geen gemakkelijke beslissingen, maar ook nu kan ik alleen maar dankbaar zijn dat ik ze genomen heb.

Mijn kinderen die op de drempel van volwassenheid staan hebben veel gemist en desondanks of misschien wel dankzij de beslissingen die ik nam hebben zij een bepaalde basis in hun leven. We hebben elkaar, we kunnen elkaar steunen. Ondanks alles vonden zij bij mij veiligheid en zekerheid.

En ik wist, als ouder heb ik verantwoordelijkheden voor mijn kinderen. Het heeft me geholpen om de juiste keuzes te maken. Het leven heeft mij bevestigd in de keuzes die ik maakte. Ik heb de basis voor mijn kinderen gegeven, zij hebben nu een springplank om hun eigen leven vorm te geven. Ondanks alle emotionele verwikkelingen.

Ook nu sta ik voor de geboorte van een kind, een geesteskind: het spel Snakes en Ladders. Ook hier voel ik de verantwoordelijkheid om het een juiste basis mee te geven. De ervaringen zul je zelf op moeten doen. Ook die zullen niet gemakkelijk zijn. Net zoals ik in de opvoeding van mijn kinderen altijd weer hulp heb gekregen, heb ik bij de ontwikkeling van dit spel ook hulp ontvangen. Ook jouw input zal verrijkend zijn. Ik hoop dat we dit samen mogen aangaan.

Dit is de laatste week om je voor een bedrag van 11 euro in te schrijven voor het spel Snakes en Ladders, daarna gaat de prijs naar 22 euro. De bedoeling is dat het spel midden/ eind oktober online komt.

In het spel Snakes en Ladders gooi je met de dobbelsteen. De verschillende vakjes representeren verschillende gebieden, emotionele, donkere en lichte kanten van het leven. Het doel van het spel is dat jij jezelf ontdekt en tot Zelfrealisatie komt. Daarvoor is zelfkennis en zelfonderzoek nodig. Niet een eenvoudige weg, wel een verrijkende. Voorbeeld van pagina vind je hier. https://staging.via-sophia.nl/ Aanmelden kan via deze pagina:

Zeven overwegingen bij Hoe betrokken zijn we met elkaar!:

1. Ieder heeft zijn aandeel in het geheel. Zelfs als je afwezig bent, heeft dit impact.

2. De rollen die je te vervullen hebt, passen als puzzelstukjes in elkaar. We reageren allemaal op elkaar

3. Daar is de vrije wil, die ervoor zorgt dat alles er anders uit kan zien dan dat je van te voren had bedacht.

4. Je zienswijze kan heel bepalend zijn hoe je het geheel ervaart. In de verschillende zienswijze kan ieder denken ‘in zijn recht te staan.’

5. Er is een uitdrukking: ‘Heb je liever gelijk of ben je liever gelukkig?’. Gelijk hebben wil niet zeggen dat dat leidt tot gelijk krijgen. Het impliceert zeker niet dat je daarmee de ander begrijpt.

6. Ieder heeft zijn gezichtspunt. Het kost heel wat toenadering naar elkaar, dat kan begrip opleveren. Dat kan ervoor zorgen dat je elkaar ziet en erkent. Maar misschien krijg je nog steeds geen gelijk.

7. Uiteindelijk is het de liefde die zorgt dat je met elkaar kunt meebewegen, meevoelen. De liefde voor jezelf zorgt voor de balans. Zelfliefde is een basis om een goed evenwicht te vinden in het samenleven met anderen.

Voor meer informatie neem contact met me op. Voor het gratis ebook klik hier.

Reageer

Via Sophia