Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
aandacht

Je pijnpunt als punt van aandacht

Je pijnpunt als punt van aandacht

Tegenstellingen, polariteit hoort bij ons leven en zijn duidelijk zichtbaar in de wereld. Betekent dat dan dat er alleen maar goed en slecht is? Dat het ene deel van het leven zin heeft en het andere deel alleen maar fijn? Zomaar wat gedachten die passen in deze polariteit.

Misschien kan een andere invalshoek wat verheldering geven. We hebben allemaal onze zwakke plek, daar zit onze faalangst. Vaak weten we precies waar die zit. Als kind heb je geleerd dat je daar te was. Je bent daar heel gevoelig op geworden; je voelde je daar niet geaccepteerd. Nu hoeft er maar een vage toespeling op gedaan worden en je kan daar op die zwakke plek geraakt worden. Is dat goed of slecht?

Punt van aandacht

Misschien is onze zwakke plek wel ons punt van aandacht. Daar mag je aan de slag, daar heb je werk te doen, liefde te geven. Het heeft weinig zin om hier te gaan vechten; je versterkt je pijn, onmacht en gekwetstheid. Hier gaat de vergelijking met het sprookje van de kikker en de prins op. Als jij je pijn kan omarmen, dan ga jij je leerproces aan. Het leerproces om je angst onder ogen te zien, heling te ontvangen: om de kikker tot prins te kussen.

Christina von Dreien zegt over de dualiteit in het leven: “ Aangezien we in de dualiteit leven, worden er hier continu een soort slachtoffer-daderspelletjes gespeeld. Elke keer als er een nieuw spelletje begint, worden er zielsdelen uitgewisseld: een zielsdeel van het slachtoffer gaat naar de dader en andersom gaat er een zielsdeel van de dader naar het slachtoffer. Elk zielsdeel dat we op deze manier verliezen, moeten we op een bepaalde manier weer terughalen, zodat er dingen in evenwicht gebracht kunnen worden. Ascensie is alleen mogelijk als we alle verloren zielsdelen weer in onszelf hebben geintegreerd.”

In de wereld, in het leven wordt de polariteit momenteel verscherpt. Er wordt gewezen, er wordt gepoogd om ziekte en dood uit te sluiten. Het gevecht; versterkt de pijn en de verharding. Nog is polariteit een deel van de werkelijkheid. We staan voor de frequentieverhoging, voor 5 D; daar mogen we allen een bijdrage aan leveren. Niet door te vechten maar door te accepteren en te leren van wat er is.

Je pijnpunt als punt van aandacht

1. Onbewuste en aanwezige angsten kunnen alleen gevoeld, erkend en aanvaard worden als je volmondig ja zegt tegen het leven.

2. Waar je tegen vecht, blijft. Besef dat het niet gaat om winnen of verliezen, maar om in verbinding te komen en te zijn met de Goddelijke aanwezigheid in jezelf.

3. Tegenstellingen en polariteit behoren nog bij het leven. Dat betekent dat je deze ook mag aangaan. Omarm ze in liefde.

4. Wat er ook is; negatieve gedachten, zijn machtige gedachten vormen die, wanneer ze lang genoeg bewust of onbewust gekoesterd worden, precies de situatie kunnen helpen creëren die we zo vrezen.

5. Heb de moed te geloven dat alles in je leven voor je bestwil gebeurt. Heb de moed te zien waar je ooit vastzat.

6. Heb het vertrouwen dat er niets gebeurt, wat niet de bedoeling is. Oefen je om in verbinding te blijven met de goddelijke aanwezigheid in jezelf.

7. Aanvaarding van jezelf, je zelfvertrouwen, en de oefening om in verbinding te blijven, zijn de sleutels om succes en stromende levensenergie te ervaren. Daardoor kan het licht steeds helderder worden.

Heb je vragen of wil je met me praten? Neem contact op. Vraag hier het gratis e-book aan.

Reageer

Via Sophia