Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Kracht, macht, weggeven en terug krijgen

Kracht, macht, weggeven en het terug krijgen

 

´Ik droomde vannacht dat ik een onmachtige situatie zat. Het ging over mijn kinderen. Het was duidelijk een herinnering. Ik kon het niet veranderen. Het werd me steeds uit handen genomen.´

Wanneer jij weleens gemanipuleerd bent, slachtoffer geweest bent, of geestelijk misbruikt dan heb jij je macht weggegeven. In emoties zit macht en kracht. Zodra jij je onmachtig voelt is deze kracht weg, weggegeven door jou omdat jij je vereenzelvigd hebt met deze situatie. Pas als je genoeg angst hebt weggewerkt, krijg jij opnieuw je krachten terug, omdat jij dan weer rijp bent om ze opnieuw te ontvangen.

Wat nu als je bang bent voor je eigen kracht en je eigen macht?

Wanneer je bang bent voor je eigen kracht, omdat je denkt dat jij het niet waard bent of om welke reden dan ook, dan ga je onbewust dingen doen om het kleine beetje kracht of macht wat je ontvangt te verminderen of teniet te doen. Het kan ook zijn dat je deze macht wil stimuleren en / of beheersen. Dan manipuleer jij je gevoelens door : cafeïne, alcohol, drugs, stress, seks of te veel of te weinig slaap.

Macht lijkt een ongepast woord voor veel mensen, maar ieder mens heeft macht en kracht. In hoeverre je deze gebruikt of niet is een andere vraag. Wij kennen veel macht toe aan mensen met veel geld, met een groot netwerk, en wat doen we met onze eigen kracht?

In je kracht staan, macht hebben heeft alles te maken met de verbinding die je met jezelf kan maken,

met je eigenheid, met je eigen zijn, met je eigen gevoelens. Accepteren dat je bent wie je bent, zoals je bent.

Kan jij jezelf accepteren.

Kan jij zijn wie je wil zijn?

Hoe ga jij om met je gevoelens?

Ben je een emotionele achtbaan? Of laat je je gevoelens niet toe en voel je nauwelijks?

 

Jou natuurlijke kracht en macht

Je kunt door je emotionele vibratie bewust te gebruiken oude wonden en overtuigingen los laten. Dit is een onderdeel van je natuurlijke macht om te genezen.

Je mag je gevoeligheid weer gaan waarderen. Gaan leren waarderen. Het is een poort tot die verbinding met het leven. Het is de ingang om contact te maken met jezelf, anderen en andere dimensies. Wees zacht voor jezelf. Geef jezelf adempauze, ruimte om te zijn, om te voelen, om te vibreren. Doe het rustig aan.

Het werk, het dagelijkse leven kan een excuus zijn om jezelf niet te ervaren. Zoek opnieuw deze verbinding. Hier vind jij je rust. Hier kun je zijn.

Zeven tips: Om je kracht en macht die weg is terug te krijgen

Tip 1.

Onze overtuigingen kunnen onze kracht inperken. Zij kunnen als sluiers, al de zaken die niet passen bij onze overtuigingen filteren of bekritiseren. Waardoor wij de waarheid over onszelf niet meer kunnen zien.

Tip 2.

Echte moeilijkheden kunnen worden overwonnen; het zijn de ingebeelde problemen die onoverwinnelijk zijn

Theodore N. Vall

Tip 3.

Vrouwelijke kracht heeft heel erg te maken met de verbinding van het vrouw-zijn. In onze cultuur is het vrouwelijke eeuwenlang onderdrukt. Het is dus de uitdaging om in je vrouwelijke kracht te gaan staan. Dit wordt in onze tijd steeds meer van ons gevraagd.

Tip 4.

Onze angst en overtuigingen laat onze onmacht zien. Alleen door intense liefde kan je de waarheid voelen, kennen en uiten. Dit helpt mede om je lichaam gezond te houden.

Tip 5.

Je mag je gevoeligheid weer gaan waarderen. Het is een poort tot die verbinding met het leven. Het is de ingang om contact te maken met jezelf, anderen en andere dimensies. Geef jezelf ruimte om te zijn, om te voelen, om te vibreren.

Tip 6.

Vrouwelijke kracht, vrouwelijke energie heeft een eigen taal, een andere kleur. Deze komt anders tot uitdrukking dan mannelijke kracht. Ze is er niet minder om.

Tip 7.

Zodra je genoeg angst hebt weggewerkt, krijg jij opnieuw je kracht terug, omdat jij dan rijp bent om ze opnieuw te ontvangen.

Wil jij meer weten over het terug krijgen van je eigen kracht? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of vraag een gesprek aan

 

 

Reageer

  • M. de Pee
  • 22/06/2018
  Beantwoorden

  Mooie woorden, zo is het precies!!!

   • sophie
   • 22/06/2018
   Beantwoorden

   Fijn dat je het zo herkent Marieke!

Via Sophia