Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Mens in verbinding

Mens in verbinding

Ik voel zo weinig als ik naar de televisie kijk en al die verschrikkelijke beelden langs zie komen. Heeft dat met mijn leeftijd te maken?

Op de televisie komt dagelijks het leed van de wereld langs. En zo verschrikkelijk als het is, wat kan je ermee? Je kunt je niet verbinden met de mensen die het aangaan. Soms als je binding hebt met deze beelden omdat je daar mensen kent of dat je daar gewoond hebt is het anders. Dan is er een binding!

Hoe vreselijk we vinden wat er gebeurt in de wereld, we kunnen het leed van de wereld niet dragen. We kunnen het niet op onze nek nemen en omdat het zo heftig is wat er langs komt, wenden we ons innerlijk af. Verharden we ons hart en voelen we ons mat, leeg of onverschillig. Niet omdat je dat wil, je maakt je daar ook weer zorgen over. Maar het is too much, te veel ellende, teveel wat je als mens niet kunt dragen, niet kunt verwerken en er is geen verbinding met de mens die het onderwerp is. Zo kan het gaan. Met giro 555 wordt er getracht een verbinding te maken, mensen te helpen en kunnen er andere keuzes en verbindingen gemaakt worden.

Waar het altijd om gaat is de mens en zijn verbinding tot de andere mens. Als mensen aantallen worden, poppetjes worden; kunnen we de menselijke maat niet meer toepassen.

Niet voor niets dat we regelmatig kinderen zien die vertellen over wat hen is overgekomen, wat ze hebben meegemaakt. Met een kind is het gemakkelijker om je te verbinden. Zijn of haar verhaal kunnen we volgen, kunnen we meevoelen. Dan kunnen we meevoelen, mee beleven en zijn we eerder geneigd om te helpen.

De menselijke maat kwijt zijn

De menselijke maat zijn we vaker kwijt. Deze week in de Creavisie kwamen we de ontmenselijking van ons zelf, door onszelf en door de samenleving tegen. Vanuit die ontmenselijking zijn we in staat om de meest vreselijke dingen te doen. Dan kunnen we ons niet inleven en worden we soort robotten. Wat nodig is dat we als mens terug komen in ons hart; gaan voelen en meebewegen. Dan voelen we pijn en verdriet om wat ons wordt aangedaan, wat we anderen aandoen en wat er gebeurt. Het meevoelen en meebewegen is al zo belangrijk. Vanuit ons mens zijn kunnen we de ander zien voor wat hij / zij is. Waar hij mee te dealen heeft. Dan kunnen we de ander bijstaan; als mens.

Mens in verbinding; ik wordt blij als ik een mens tegen kom die durft te zijn. Aanwezig in zijn mens-zijn, in zijn hart. Juist in deze tijden dat de hele wereldproblematiek op je bord komt is het best wel moeilijk om gewoon mens te zijn vanuit je hart. Het vraagt om je bewust te worden, wie je bent, waar je staat en wat je te doen hebt. Het spel bewustwording om tot Zelfrealisatie te komen door je eigen levenservaring, staat op het punt om online te gaan. Als je interesse hebt kun je hier aanmelden. Voor 22 euro per jaar krijg je toegang tot een ontwikkelingstool in bewustzijn die je enorm kan inspireren. Voorbeeld van pagina vind je hier. Aanmelden kan via deze pagina.

Zeven overwegingen bij Mens in verbinding

1. Het vinden van de menselijke maat is soms een uitdaging in onze maatschappij, gevuld met protocollen en robotisering van de processen.

2. Bedenk dat waar de mens nodig is in het dagelijkse proces, de menselijke maat gehanteerd kan worden.

3. Vriendelijkheid en een glimlach kosten niets, maar zijn zo belangrijk.

4. Hoewel rationeel een proces volgen gemakkelijk lijkt, het haalt je weg uit je mens-zijn.

5. Handelen en wandelen in verbinding met je hart kan emotioneel veel van je vragen. Wat je ervoor terugkrijgt is echter zo belangrijk.

6. In de Creavisie van deze week kon door uit te komen bij de menselijke maat, oud trauma vrij gemaakt worden. Dat wat je als mens, in een bepaalde rol, niet kon behappen, kon vanuit compassie en vergeving vrijgemaakt worden.

7. In onze snelle maatschappij, met alleen maar ellende op de buis redden we het niet als we niet onze menselijke maat en de verbinding met onze medemens vinden.

Inschrijven voor het gratis ebook kan hier, meer informatie of een gesprek plannen kan bij Sophie

Reageer

Via Sophia