Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
morfogenese

Morfogenese: de nieuwe vorm

Morfogenese: de nieuwe vorm


Morfogenese, is een mooi woord voor het ontstaan (genese) van vorm (morfe).

Een uitgebreidere beschrijving is als volgt: Morfogenese staat voor de wording (Genesis) van de vorm (Grieks morfé), en het is net zo ingewikkeld als de vraag wie was er eerder: de kip of het ei? Morfogenetische velden, betekent dus letterlijk velden die vorm voortbrengen.

Morfogenese: Wat heb je hier aan of wat kan je ermee?

We creëren onze wereld door hoe we denken dat de wereld eruit ziet en onze gedachten daarover. We zien maar een klein stukje van van de wereld en dat altijd vanuit je eigen perspectief. Ons denken kan zowel positief als negatief zijn: ons denken, onze overtuiging is bepalend hoe wij de werkelijkheid kunnen ervaren.

Dr. Masaru Emoto heeft duidelijk bewezen hoe dat werkt. Als je negatieve gedachten via het morfogenetische veld naar een waterkristal zendt, of er heavy metal muziek bij draait (smaken verschillen, maar water is zonder oordeel…) wordt het watermolecuul zwaar gemuteerd, misvormd.

Surf eens naar http://www.hado.net/water_crystals.html

Wij; mensen bestaan voor 70 % uit water. Als wij vast blijven houden aan negatieve gedachten of overtuigingen, creëren we voor ons zelf een wereld waarin negativiteit overheerst en de mogelijkheden beperkt zijn.

Morfogenese: de ontwikkeling

Dit weekend ben ik bij Steve Rother geweest. Ik volg hem nu meer dan een jaar. Hij vertelde hoe wij als mens in de huidige tijd een morfogenetisch licht kunnen zijn: in 5 D. Dat betekent dat je op een andere manier met jezelf om moet gaan. Daarvoor is het belangrijk dat jij gaat zien wie je werkelijk bent.  Niet meer vanuit angst, maar vanuit liefde naar jezelf en je medemens kijken en als allerbelangrijkste jezelf laten zien!

We creëren door ons denken, door onze overtuigingen een wereld. Onze fantasie kan onze wereld groter of kleiner maken. Daarmee raak je de theorie van Sheldrake: omtrent het morfogenetische veld. Sheldrake stelt dat natuurlijke systemen op alle niveaus, zoals atomen, moleculen, kristallen, cellen, weefsels, organen, en organismen door morfische velden worden bezield, georganiseerd en gecoördineerd, die een inherent geheugen bevatten. Als we vanuit angst naar ons leven kijken: bezien en bezielen we ons leven met angst. Kijken we vanuit liefde, dan zien en bezielen we onze wereld met liefde.

Morfogenese en de nieuwe tijd

Sinds 2012 zijn we overgegaan naar een andere tijd; 5 D. We gedragen ons nog alsof we nog in de oude tijd zijn; 3 D. In 3 D keken we vooral in termen van oorzaak – gevolg. In de huidige tijd, merk je dat er veel meer speelt. Bij veel mensen vinden er grote veranderingen plaats. Zij maken grote stappen in hun ontwikkeling. Ze worden bewuster. Meer bewustzijn geeft meer zicht. Zaken kunnen beter overzien worden.

Belangrijk om te weten is dat gebeurtenissen niet los van elkaar staan. In 5 D werkt een aantal dingen anders.

Daar waar we eerst een klein stukje in de tijd zagen, kunnen we nu opmerken dat een aantal zaken steeds terugkeren. Steve Rother spreekt over ´spiral time´.

Alles wat nog niet verwerkt is komt opnieuw naar boven.

We ondervinden blokkades omdat we bang zijn om een volgende stap te maken. Dat is een normaal menselijk proces. Pas als we onze angst aangaan en een stap durven maken; blijkt er een ´eenvoudig´ antwoord op datgene wat we eerst niet konden zien. Dan blijkt dat we ineens heel snel vooruit kunnen gaan. Vooruitgang gaat meestal met 3 stappen vooruit en een stap terug. Gun je zelf de ruimte om te groeien, en denk niet dat je iets fout doet als je even een stap terug doet.

 

Zeven tips: bij Morfogenese en de nieuwe vorm

Tip 1.

Stel jezelf open voor de veranderingen die op je pad komen. Bekijk ze, laat ze binnenkomen en ontdek wat voor jou de bedoeling is.

 

Tip 2.

Zelfs al voelen we ons ongemakkelijk bij de veranderingen die op ons pad komen, weet dat al het onbekende onbekend is. Het zal in het begin altijd een uitdaging zijn om veranderingen toe te laten.

 

Tip 3.

Oordeel en veroordeel jezelf niet. Kijk ook niet volgens de regels hoe het hoort. ´Hoe het hoort´ kijkt volgens de regels die je kent. Er is veel meer mogelijk; dat valt nu nog buiten je zicht. Hoe meer je toelaat, voelt en bij jezelf blijft; hoe beter jij kan weten wat voor jou passend is.

 

Tip 4.

Nieuwe uitdagingen kun je ongemakkelijk en oncomfortafel laten voelen. Je moet je visie veranderen. Je moet je kijk op het leven veranderen. Waar sta je dan nog. Wat is dan werkelijk waar. Ga dat proces aan. Niet je uiterlijke wereld bepaalt wie je bent. Pas in contact met je innerlijke leiding kun je voelen wie je werkelijk bent.

 

Tip 5.

Vanuit je innerlijke leiding kun je je ondersteund voelen in wat de bedoeling is. Dan nog is de keus aan jou: Ga je het aan of niet. Je hoeft niets te doen, wat je niet wil doen. Maar weet dat we vanuit angst datgene afwijzen wat de bedoeling is. Vanuit liefde kunnen we voelen dat we de steun krijgen die nodig is om de volgende stap te maken. Hoe eng je het ook vindt.

 

Tip 6.

Zodra jij de beslissing neemt om datgene te doen, waartoe jij uitgenodigd wordt. Krijg jij hulp op je pad. Kom je de mensen tegen die je steunen, die je kunnen helpen. Gelijk gestemde mensen. Mensen op hun pad die ook de uitdaging aan durfde te nemen. Mensen die je kunnen versterken in hetgeen jij aan het doen bent. Zo kan jij weer een steun voor de ander zijn.

We zijn er om elkaar te helpen op ons eigen pad.

 

Tip 7.

Uiteindelijk eindigt je pad nooit. Het neemt wonderbaarlijke wendingen, die je zelf niet had kunnen bedenken. Het pad in vertrouwen en liefde brengt je letterlijk wonderen op je weg. Het brengt je meer bewustzijn, het geeft je meer zicht; je krijgt meer verantwoording en je vervult je levensdoel!

 

Wil je meer weten hoe je angst moet loslaten? Koop dan het boek: van Angst naar Passie.

Wil je meer vanuit liefde leven? Transformeer je angst. koop de jaartraining 

Reageer

Via Sophia