Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
thuis bij mijzelf

Thuis bij jezelf

Shit sleutel vergeten hoe kom ik nu mijn huis in?

Vannacht gedroomd dat er een heel gezin aanschoof in mijn bed. Als ik niet oppas kan ik er zelf niet meer in. Zo komen een droom en een vergeten sleutel bij elkaar.

Het zijn de signalen om me er aan te herinneren om thuis te zijn. Thuis in mijn eigen huis, thuis in mijn eigen denken. Zelf te besluiten wie of wat ik binnen laat. Eén onoplettendheid is genoeg om mij uit mijn eigen huis te plaatsen. Ik sta op dit moment opnieuw voor een grote verandering in mijn privé. Veranderingen spelen zich op micro en macroniveau af. Daar waar ik zelf keuzes moet en mag maken om me thuis te voelen, zo is dat ook wereld niveau. Kunnen we bij ons zelf blijven? Kunnen we die keuzes maken waar we gelukkig van worden, waar we ons bij thuis voelen en die op den duur er ook voor zorgen dat een ieder zich daar in kan ontwikkelen?

Bewust er zijn

Het vraagt om bewustzijn: wat hebben we zelf nodig, wat is er nodig voor het geheel? Wat omvat datgene dat de omgeving veilig is, maar ook vrij. Dat we in het samenleven een ieder tot zijn recht kunnen laten komen. Niet de één uitsluiten zodat de ander zijn veiligheid is gewaarborgd. In het samenleven is een ieder van belang.

Het leven is vol geluk wat je kan delen met anderen. Als je hart overstroomt van dankbaarheid werkt dit aanstekelijk, je aanblik alleen al, is dan voldoende.

Wat nu als je aan de andere kant van dit spectrum zit en je down en verdrietig voelt? Gaat het om een droom die je los moet laten of een verlies wat je hebt geleden? Mogelijk om een angst voor verlies? Vaak zijn we zo bang voor hetgeen we denken, verwachten. Door onze gedrag aan onze manier van denken aan te passen, creëren we datgene waar we bang voor zijn. Welke angst of welk verlies je ook hebt, laat het los, wordt je bewust van je gevoelens. Ontdek waar je dankbaar voor bent en neem de verantwoordelijkheid voor de dingen die jou aangaan.

Denken

Denken, we kunnen zoveel denken, we kunnen verdwalen in ons denken. Let op hoe je denken je afhoudt van de werkelijkheid. Waar gaat het werkelijk over. Het is niet de angst die je op het juiste pad leidt. Alleen je intuïtie, je innerlijk weten kan je verder brengen. Jij hebt de kracht om de waarheid in jezelf te ontdekken. Jij kan het onderscheid maken tussen wat echt is en wat niet echt is. Wees vooral eerlijk naar jezelf en wees bereid om de werkelijke situatie onder ogen te zien. Op die manier ben je veilig bij jezelf en ben je thuis.

Thuis bij jezelf ; zeven overwegingen

1. In ons denken, in de buitenwereld zijn er zoveel scenario’ s om bang van te worden. Angst is een machtig wapen om mensen je wil op te leggen. In en door angst worden we gemakkelijk gemanipuleerd.

2. Onderken wat jezelf denkt, hoe je denkt, wat je hoort en wat je ziet. Let ook waar jij je mee in aanraking brengt: geloof niet alles wat je verteld wordt. Het leven zorgt voor ons, er is altijd genoeg.

3. Houd niet langer vast aan jou beeld van zekerheid. Het is tijd om je energie te bewaren en je zegeningen te tellen.

4. Wanneer je alleen maar zorgen maakt en denkt aan gebrek, zal dit de stroom van ware overvloed voor je afsluiten.

5. De belangrijkste prikkel om in het leven te creëren is verlangen. Voel het moment van de waarheid, wanneer je het begin van nieuw leven voelt.

6. Je kunt je groeiproces niet controleren. Je bent een kanaal, via je lichaam kan je voelen en ervaren wanneer er krachten op je inwerken en wanneer het tijd is om los te laten.

7. Dit is de tijd om je hart, lichaam en ziel tot rust te brengen. Beoordeel jezelf en de ander eerlijk. Om echt vrij te kunnen zijn, moet je oude pijn vergeven, overgeven wat is, en opnieuw beginnen.

Je hoeft geen zaken onder druk te zetten, jezelf niet onder druk te zetten. Haal diep adem en ben aanwezig; je bent een menselijk wezen, je mag zijn.

Heb je vragen of wil je met me praten, neem contact op. Voor het gratis ebook klik hier.

Reageer

Via Sophia