Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
Chaos

Vanuit de chaos veranderen

Vanuit de chaos in de verandering

Vandaag is het chaos.

Het begon al dat ik vergeten was mijn kat naar buiten te laten: vanmorgen vond ik daarvoor een minder leuke verrassing. Daarbij nog wat extra zorg voor mijn huisgenoten, huishouden; even alles. Van het één volgde het ander. Mijn planning liep anders.

K vroeg me nog af; wat zou dit betekenen. Ik maande mezelf tot rust.

Toen kwam het volgende; m’n auto deed het niet. Na de brand afgelopen jaar zijn vrijwel alle grote zaken in mijn leven veranderd; nu ook de auto.

Nog is er onrust in mij, maar ook een rust. Wat bijzonder dat in de periode van reset in mijn leven dit materieel en immaterieel plaatsvind. De auto als afspiegeling van mijn zijn, mag ook vervangen worden. Alsof ik volledig klaar gemaakt wordt voor mijn nieuwe leven in een nieuwe staat van zijn.

Dit op deze manier te bezien, geeft mij rust en vertrouwen. Dat wat ik voel wordt zichtbaar in mijn leven. Wat er in mijn leeft, leeft ook buiten mij. De chaos is nodig om de verandering te bewerkstelligen. Vanuit het evenwicht vind geen verandering plaats, daarvoor is onrust en chaos nodig. Hoe lastig de chaos ook kan zijn, het is een vruchtbaar gegeven.

Verandering

Het heeft geen zin om de verandering die ik voel tegen te houden. Het heeft geen zin om de reset niet aan te gaan. Ik weet dat we altijd de hulp zullen krijgen die we nodig hebben. Ik hoef daar maar om te vragen. Weet dat hulp ook in de vorm van mensen en omstandigheden tot je komen. Iedereen zit in een veranderingsproces, dat heet leven. Het leven is veranderlijk. De kunst is om mee te bewegen, mee te gaan in deze verandering zodat jij het beste daaruit kan halen. Het beste, het hoogste, het liefste, het geweldigste: je mag het allemaal ontvangen.

Weet dat voor dit ontvangen jouw toestemming nodig is. Je hoeft alleen maar ja te zeggen. Ja tegen het leven, ja tegen de liefde, ja tegen alles wat nodig is. Leef je hoogste bestemming, je hoogste waarheid en ze komt tot je.

Zeven tips bij Vanuit de chaos veranderen

1. Blijf uit: hoe het hoort en wat moet. Je mag wensen en verlangen. Het leven geeft je datgene wat je nodig hebt.

2. Blijf rustig, gebruik je ademhaling om jezelf tot rust te brengen. Dat wat je niet dood, maakt je sterker.

3. Angst en paniek liggen op de loer als je alles onder controle wil houden. Het leven is niet onder controle te houden.

4. Het leeft dat niet geleefd wordt, word star en onbeweeglijk. Beweeg mee met het leven en wat het van je vraagt.

5. Er zijn altijd mensen die je kunt vragen om mee te denken, om mee te helpen. Vraag en je krijgt antwoord.

6. Jouw houding ten aanzien van het leven is belangrijk. Ben je dankbaar? Overtuigd dat je datgene ontvangt wat je nodig hebt? Of zit alles tegen en zak je alleen maar dieper in de modder?

7. Probeer niets vast te houden en wees dankbaar. Deel alles wat je hebt en maak op die manier ruimte om steeds meer aan te trekken wat je nodig hebt.

Laat de reset plaatsvinden op de verschillende levels van je zijn. Je instincten, je autonomie en je wilskracht.

Voor vragen kun je contact opnemen. Voor het gratis ebook; klik dan hier.

Reageer

Via Sophia