Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Jij bent de file!

‘Je staat niet in de file; je bent de file!’

n Bijzondere slogan die helpt om anders te denken. Anders denken is wat nodig is. We zijn altijd bezig met worden in plaats van met zijn.

Dat begint al in je jeugd: wat wil je worden als je groot bent?

Kun je ook gewoon zijn? Gewoon Zijn!

Wat vraagt dat eigenlijk van je? Aanwezig zijn in het hier en nu, tevreden zijn, liefdevol zijn voor jezelf, jezelf accepteren – dat! Dat is nogal wat, maar wat geweldig is dat, zomaar zijn!

De transformatie van worden naar Zijn

De transformatie van worden naar zijn is een proces, een beslissing, een weten en verlangen. In de transformatieweek die wij in de week naar Pinksteren geven staat dit transformatieproces centraal. Daar gaat het over jouw wens en jouw verlangen om helemaal één te zijn met jezelf. Dat wil niet zeggen dat je proces stilstaat, integendeel juist dan ben je één met jezelf, dan ben je je potentie en dan vervul jij je verlangen, want je bent het.

Het proces van ‘worden’ als onderdeel van onze opvoeding en ervaring is in onze beleving een belangrijk stap in het proces van Zijn. Dat klopt niet; in essentie zie je bij kinderen dat ze ‘Zijn’. Ze worden meegenomen, klaargemaakt en gevormd voor en door de maatschappij. Wij zijn de maatschappij, en wij mogen ontdekken dat het leven veel eenvoudiger is als je één bent met jezelf.

Eén zijn met jezelf, één zijn met het leven, één zijn met datgene wat de bedoeling is brengt je naar een heel andere staat van zijn. Niemand anders kan je brengen naar die staat van Zijn. Jij bent het die deze beslissing neemt, jij bent het die deze transformatie aangaat.

Wat brengt dan zo’n transformatieweek? Deze transformatieweek geeft je de gelegenheid en de ruimte om te ervaren. Te ervaren wie je bent, wat je wil en dat dat alles in jouw gecombineerd aanwezig is. Deze ervaring in de transformatieweek is niet zozeer rationeel, dan had je dat al voor elkaar. Het gaat veel verder; je mag gaan ervaren wat er in jou belemmerend werkt. Of deze belemmering fysiek, mentaal of spiritueel is en wat dit jou oplevert. Dan is het aan jou om te voelen en ervaren wat voor jou de bedoeling is.

Maandag 29 mei t/m vrijdag 2 juni begeleiden wij: Leonie Linssen, Minela Raaimakers, Jeroen van der Hoff en ik Sophie Verheij een transformatieweek in Helios Centrum Heerde. Wil je meer lezen over de geboorteweek of je aanmelden? Hier vind je de link https://veranderjewereld.nl/product/transformatieweek-geboorte-en-wedergeboorte/

Zeven overwegingen bij: Jij bent de file!

1. De neiging is om allerlei redenen te verzinnen waarom je niet doet wat je werkelijk wil. Besef dat je anders mag denken; waar jij ga voor 100% voor? Dan ben je het, dan gebeurt het!

2. 100% ergens voor gaan, kan de angst geven dat je andere dingen moet laten, dat je iets moet opofferen. Geef jezelf de ruimte met de volgende woorden: Visie kost niemand iets! Ze kan alleen een zegen zijn!

3. Jezelf de ruimte geven om 100% te Zijn, verandert niets aan de wereld om je heen. Zij verandert je waarneming van de wereld om je heen.

4. Aanwezig zijn in het hier en nu klinkt heel eenvoudig. Toch worden we vaak geleefd door de wereld om ons heen, ons werk, de zorg die we hebben. Aanwezig zijn in het hier en nu vraagt om een beslissing.

5. Het helpt om je dag te beginnen met tijd voor jezelf; waarin jij ‘je grond’, beslist hoe jij je deze dag wil zijn en het dan los laat.

6. Vecht niet tegen de gebeurtenissen, uitspraken en ervaringen die je meemaakt. Blijf aanwezig en kijk wat het jou te vertellen heeft als onderdeel van jouw Zijn.

7. Jij in het één zijn met jezelf, bent de wereld, je bent de ervaring, je bent het leven. Alles is een onderdeel van jou. In jou mag je voelen wat dit van je vraagt.

Wil je informatie of wil je met me afspreken? Neem dan contact met me op. Voor het gratis ebook, klik hier

Reageer

Via Sophia